The Friday Five: Boeken die ik eerder had moeten lezen

Posted on oktober 14, 2016 in The Friday Five

Boeken blijven lang bij mij op de plank staan, omdat ik niet altijd zin heb om een bepaald boek te lezen. Van deze boeken heb ik spijt dat ik ze niet eerder heb gelezen. Madelon heeft deze top 5 verzonnen en vult ‘m ook iedere week in. 
Girl Online 1Girl online – Zoe Sugg In dit boek kampt de hoofdpersoon met angststoornissen en vind het hier moeilijk om over te praten. Hoewel ik geen angststoornissen had, was ik wel overspannen, waar ik mij voor schaamde. Het duurde lang voordat ik hulp hiervoor vroeg en ik denk dat als ik dit boek in die tijd had gelezen, dat het mij zeker geholpen had.
KastDe Vampire Academy serie – Richelle Mead De eerste twee boeken staan al een aantal jaartjes in mijn boekenkast, maar ik ben pas vorig jaar begonnen met het lezen van deze boeken. Laatst las ik het derde deel en mede vanwege de plottwist verlang ik naar meer.

De helden van Olympus – Rick Riordan De Percy Jackson boeken heb ik al veel gelezen, maar sinds kort ben ik ook verder gegaan met De Helden van Olympus boeken. Ik had echt eerder hieraan moeten beginnen, want het eerste deel, De verloren held, vond ik erg tof. Het houd mij toch wel beetje tegen om de serie achter elkaar te lezen, omdat het dikke boeken zijn.

IMG_3120

Grafstilte – Amanda Stevens
Helaas zullen er maar twee boeken uit deze trilogie worden uitgegeven, dus ik denk dat veel mensen dit boek ook te lang in hun kast of boekhandel laten staan. Hij is zo gaaf, mensen! Hetzelfde geldt voor het tweede deel, want minstens even goed is, zo niet veel beter. Gelukkig heeft HarperCollins wel het ebook van het derde deel uitgegeven en is al te koop.

IMG_3224Hof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas
Vergeleken met de andere boeken, duurde het veel minder lang voor ik dit boek oppakte. Toch was het al een aantal maanden uit voor ik eindelijk begon te lezen. Vanaf het eerste moment, het eerste hoofdstuk, was ik verslaafd aan de schrijfstijl en de gelijkenis met Belle en het Beest. Nu ben ik weer moed aan het verzamelen om Hof van Mist en Woede op te pakken (hij is zo dik!).

Welke boeken heb jij veel te lang in de kast laten staan?

2 Comments

 • Reply zwartraafje oktober 17, 2016 at 20:13

  Oh wauw, blijkbaar ben ik zo iemand die gek zou worden wanneer er ergens een tegel scheef ligt. Terwijl ik naar je foto’s keek betrapte ik mezelf erop dat ik het blikken cupcake-doosje boven op de boeken van Rick Riordan zou leggen zodat het grootste formaat onderaan ligt. Ahum, ik weet het – ik ben een gek geval. Zelf heb ik Hof van Doorns en Rozen nog steeds niet gelezen. Geen flauw idee wanneer ik er ooit de tijd voor ga vinden maar die boeken van Sarah J.Maas wil ik ook nog wel lezen.

 • Reply Joanydvv oktober 18, 2016 at 07:06

  Hahaha, ik moet om te beginnen even lachen om Liesbets opmerking over het blikje (want ik had precies hetzelfde).

  In jouw stukje over ‘Girl Online’ herken ik mezelf. Ik vond het ook heel fijn om op – toch wel – luchtige wijze te lezen over iemand zoals Penny. Ik ook heel lang (en héél af en toe nog steeds) last van paniekaanvallen die helemaal out of the blue lijken te komen. Ik had ook echt iets aan het advies wat Penny van Elliot kreeg. Zo fijn!

 • Leave a Reply

  Back to top