100% Coco Paris – Niki Smit

Posted on februari 27, 2015 in Jeugd/ Leeservaring

De buitenkant (en zelfs ook de opmaak aan de binnenkant) vind ik zo mooi en daarom viel dit boekje mij meteen op. Hoewel het 100% Coco Paris een jeugdboek is, wilde ik het toch graag lezen!

100% Coco – Paris is het tiende boek in de razend populaire 100%-serie van Niki Smit. Met 100% Coco won Niki Smit de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014.
100% Coco – Paris heeft fluoroze binnenwerk en bevat – exclusief in de eerste druk – 100% Paris-stickers door Niki geïllustreerd!
Coco’s blog The Style Tiger is dé hit van modeminnend Nederland, maar niemand vermoedt dat de 13-jarige Coco erachter zit. Tijdens de Amsterdam Fashion Week schrijft ze haar blog in voor de wedstrijd MTV’s Fashionbloggers. De finale is in Parijs!

CocoEen 13(!) jarige fashionblogger? Toen ik 13 was, speelde ik nog met Barbies! Maar goed, ik weet dat in beautyblogland er ook echt hele jonge meiden druk in de weer zijn met het schrijven van een blog. Toch komt Coco niet over als een 13 jarige. Niet alleen het taalgebruik (Sommige woorden kende ik niet) maar ook in haar doen en laten. Ze komt erg groot over met haar blog.

Zoals je op de foto’s kunt zien, is het geen gewoon dagboek. Er worden veel felle kleuren en foto’s gebruikt. Ook zijn er een aantal stickers, waarvan de plaatjes later in het boek terug komen. Het verhaal alleen al is erg leuk en vermakelijk om te lezen, maar de opmaak maakt het net wat leuker.
Coco 1Dit is het tweede deel van Coco in de 100% reeks, want je merkte aan het feit dat de blog van Coco al heel bekend is. Het gehele verhaal is een dagboek vorm geschreven door Coco en is gaaf opgemaakt met tekeningen of extra info over modeontwerpers of mode items. Dit werd goed gebruikt in de combinatie van de fashion blog wedstrijd. Dat vond ik het leukste onderdeel van dit boekje. De wedstrijd deed mij denken aan America’s next topmodel, een serie die ik ook graag kijk.

Coco 2Voor alle Coco fans: Niki Smit is bezig met het schrijven van een derde 100% Coco deel. Hoewel dit boekje niet echt past bij mijn leeftijd, vond ik het wel erg leuk om te lezen. Daarom lijkt het mij ook leuk om 100% Coco New York te lezen.

Als ik 10 jaar jonger was geweest, had ik denk ik 100% Coco Paris meer sterren gegeven. Desondanks vond ik het een heerlijk boekje om te lezen!

3 half Ster

3 Comments

 • Reply Marjolijn februari 28, 2015 at 14:48

  Wat een schattig boekje. Anders kan ik het niet omschrijven.

 • Reply hoooi maart 10, 2015 at 15:47

  Hoi het heet geen 100 procent coco in new york het is 100 procent bo in new york doei

  • Reply Esmee maart 10, 2015 at 16:15

   Hai! Nee, er komt echt een boek over Coco die naar New York gaat. Dat staat aan het einde van 100% Coco Paris.

  Leave a Reply

  Back to top