Boekhaul februari

Posted on maart 1, 2015 in Haul

Schrokken jullie van die enorme stapel? Ik in ieder geval wel! Ik heb meteen mijn boeken uitgezocht en een stapel uitgekozen die ik weg doe. Maar dat is voor later, want nu laat ik jullie mijn boeken zien die ik gekocht en gekregen heb in mijn Boekhaul februari.

Februari 1
Omdat ik voor Chicklit recenseer, mocht ik weer iets uitkiezen. Mijn oog viel op het zevende seizoen van True Blood, aangezien ik groot fan van de boeken ben. Eerlijk gezegd, viel het laatste seizoen erg tegen.
Ook koos ik het boek De wilde heks – Lene Kaarberbol. Een jeugdboek die ik echt super leuk vond! Het lettertype was wat groot, maar het las als een trein. In september komt het vervolg uit.
Februari 2Ik ben dol op boekenkoopjes en kan deze dan ook zelden laten liggen. Safe haven – Nicholas Sparks vond ik voor 2 euro in de kringloopwinkel, vlak nadat ik deze film had gezien.
Hart van inkt – Cornelia Funke kocht ik ook vanwege de film, aangezien ik de film best leuk vond. Boek is altijd beter (vind ik persoonlijk), dus ik was erg nieuwsgierig naar het boek. Officieel heb ik mijn regel ‘geen boeken meer kopen tenzij ik het boek heel graag wil hebben of deel is van een serie die ik al heb) niet verbroken.
Februari 3Ja, zelfs bij deze boeken heb ik mijn regel niet verbroken. Het boek Angel fire – L.A. Weatherly is een tweede deel, waarvan ik het eerste al bezit. En nog een leuk weetje: dit boek was met 90% te koop. Middernacht Gabrielle – Lara Adrian en Middernacht Tess – Lara Adrian heb ik gekocht omdat ik deze heel graag wilde hebben. En er was een aanbieding waar deze twee boeken voor de prijs van één te koop waren. Wie zou dat kunnen weerstaan?!
Februari 4
Twee van deze boeken maken collega blogger Joost best boos. Ik heb de boeken van J.R.R. Tolkien namelijk al. Het tweede deel van deze trilogie heb ik in deze prachtige zwarte editie en wilde graag de andere ook in het zwart. Tijdens het boekenfestijn had ik ze bijna gekocht, maar Joost had mij overgehaald omdat het zonde was van het geld.
Maar… Nu kan ik De Reisgenoten – J.R.R. Tolkien tegen voor €3 in de kringloop winkel. Meegenomen.
Tijdens de Val en Verlossing feest zag ik De Terugkeer van de Koning – J.R.R. Tolkien liggen in een ruil boekenkast. Ik had een boek mee die ik kon ruilen, wat ik gedaan heb. Sorry Joost, maar ik heb er geen spijt van, want kijk hoe mooi ze zijn bij elkaar!!
Tijdens dat feest kocht ik ook Val en Verlossing – Leigh Bardugo, zodat ik na het tweede deel meteen hier mee kan doorgaan.
Februari 5Eind februari is er een nieuwe crime serie uitgekomen, namelijk KAYA Crime. Het eerste deel De Strijd van de macht – Eva Burgers heb ik al gelezen en vond ik erg leuk. Komende week komt de recensie hiervan online. Ik bewaar het tweede deel Tot de dood ons scheidt – Eva Burgers bewust even, omdat ik het binnen een paar uurtjes uit heb en dan zo lang moet wachten op het volgende deel.
Ik geef je de zon – Jandy Nelson is een arc, aangezien het boek pas 19 maart uitkomt. Het boek heb ik nog niet uit, maar wat ik er van gelezen heb, is erg mooi en heftig.
De film Vampire Academy vond ik best leuk en het boek daarvan nog leuker. Ik kon echt niet wachten op de spin-off serie De Alchemisten. De gouden lelie – Richelle Mead is het tweede deel en De indigo bezwering – Richelle Mead is het derde deel en deze maand uitgekomen. Op dit moment ben ik aan het lezen in Bloedverwanten, het eerste deel en het enige wat ik kan zeggen is: <3
Februari 6Op de één na laatste dag van februari kreeg ik nog twee verrassingen binnen namelijk deze pareltjes. Allebei hardcover en echt zo mooi! Het programma – Suzanne Young zou eerst De epidemie heten, dus ik moest even nadenken toen ik dit boek zag. Sporen in de sneeuw – PC Sahgard is een boek van Clavis, wat je misschien al kan zien. Niet perse aan het logo, maar gewoon aan de prachtige cover. Ik ben dol op winter en sneeuw en ik hoop dat ik ook zo kan genieten van dit boek!
Februari 8Deze twee boeken zijn technisch gezien niet in februari gekocht, maar in januari tijdens het boekenfestijn. Ik ben ze toen vergeten in de boekenhaul te laten zien, dus show ik ze hier. De redding van Callie en Kayden – Jessica Sorensen stond al een poos op mijn lijst en dit keer toch maar meegenomen. Ik kocht maar twee boeken op het boekenfestijn (nooit eerder gehad!), dus dat het boek wat duurder was, vond ik niet erg. Ook zag ik Het huis van de nacht omnibus deel 3 & 4 – P.C. en Kirstin Cast  liggen. Ik heb niet veel goede verhalen over deze serie gehad, maar aangezien ik de eerste twee delen al heb, wilde ik hem toch wel kopen.
Februari 7Een stapel onverwachte recensie boeken! Het blijft heerlijk om pakjes open te maken en dan allemaal boeken te zien! Van Younger – Pamela Redmond Satran, is volgens mij ook een serie met Hilary Duff. Ik ken de serie (nog) niet, maar ik ben wel erg benieuwd naar dit boek.
Abbi Glines is een bekende naam, dus toen ik zag dat Opnieuw verliefd – Abbi Glines in het pakje zat, was ik erg blij. De cover is iets te seksueel naar mijn zin, maar ja, het blijft een NA…
Als laatste boek in deze haul, is De crypte – Amanda Stevens aan de beurt. Het gaat over een moord in combinatie met geesten, wat mij best creepy lijkt. Het voorspelt in ieder geval veel goeds!

Veel boeken deze maand erbij. Ik ben erg benieuwd welke boeken jullie leuk lijken, so let me know!

 

13 Comments

 • Reply Jacoline maart 1, 2015 at 08:08

  Ik ben benieuwd naar Ik Geef Je de Zon.

 • Reply Emmy maart 1, 2015 at 09:36

  Ik word blij van je stapel, Esmee. Al is het alleen al omdat ik nu niet de enige ben met monstestapels. Maar we zijn goed bezig met het weggeven, vind ik!

  Ergens wil ik Ik geef je de zon ook wel lezen, maar toch blijft er een beetje een bitterzoet randje aan zitten.

 • Reply Anneke maart 1, 2015 at 09:37

  Lekkere book haul. <3 Ik moest ook even nadenken bij Het programma. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar waarom ze de titel aangepast hebben!

 • Reply Loranne maart 1, 2015 at 09:38

  Wow, veeeel boeken. Ik geef je de zon vond ik heel erg mooi!

 • Reply Madelon maart 1, 2015 at 11:23

  Ik schrok dus inderdaad wel een beetje van die stapel, hahaha. Maar wel veel leuke boeken! Ik twijfel zelf nog of ik dat boek van Suzanne Young wil hebben. Ik heb hem in het Engels een paar keer vast gehad, maar ik blijf toch twijfelen.

 • Reply Monica maart 1, 2015 at 12:00

  Leuke boeken 😀
  Younger lijkt mij ook wel leuk, de cover spreekt iig aan 😉
  En delen 2 en 3 van de Alchemisten serie moet ik denk ik ook maar in gaan slaan 😮

 • Reply Marjolijn maart 1, 2015 at 12:41

  Ahh Joost kan vast niet boos op je worden als je de boeken zo voordelig hebt gekocht-geruild. En anders ben ik je bodyguard wel 😛

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) maart 1, 2015 at 14:21

  Marjolein zegt dat ik niet boos word, maar ik denk dat je maar wat bodyguards kan aanschaffen >:D Haha! Ben benieuwd hoe je het programma, ik geef je de zon en Hart van inkt vindt 🙂

  • Reply Marjolijn maart 2, 2015 at 11:08

   Ze heeft er in ieder geval al één :p

 • Reply Lieke maart 2, 2015 at 09:45

  Oh, wauw! Wat een hoop boeken 😀 En sommige echt als koopjes! Die uitgaves van LotR zijn mooi, en dat voor een paar euro <3

 • Reply Zwartraafje maart 2, 2015 at 16:27

  Dat is echt wel een stapel om helemaal gelukkig van te worden. Ik vond het laatste seizoen van True BLood ook jammer, ik vond het al spijtig hoe de boekenreeks eindigde en bleef stiekem hopen dat het einde van True Blood me beter zou bevallen maar dat was dus niet het geval. 🙁

  Wel grappig dat we dezelfde boeken-regel hebben. Net als jij vervolledig ik enkel series of ik koop een boek omdat ik het echt héél, héél graag wil. Ik moet wel iets kritischer worden want die boekenkasten zijn spijtig genoeg niet oneindig groot.

  Younger heb ik net uitgelezen en De Crypte las ik zo’n 1,5 jaar geleden. Eigenlijk moet ik het vervolg van die trilogie ook nog eens lezen.

 • Reply Eva maart 4, 2015 at 11:47

  Hart van Ink vond ik een erg mooi boek. Ook leuk om daarna de film te kijken :)!

 • Reply Lore januari 15, 2016 at 20:27

  Safe Haven vond ik een super mooie film! Het boek kan niets anders dan goed zijn, vermits Nicholas Sparks de auteur is. Ik lees veel te weinig boeken van die man …
  Die zwarte editie van In de ban van de ring, vind ik ook zeer mooi, er zijn nog andere niet verfilmde boeken in dezelfde editie. Als ik ze ooit aankoop, koop ze in die editie!
  Over Ik geef je de zon, lees ik niets anders dan goede dingen, het wordt tijd dat ik dat boek eens lees..

 • Leave a Reply

  Back to top