The Friday Five: Redenen waarom ik van lezen houd

Posted on augustus 5, 2016 in The Friday Five

Een nieuwe Friday Five, verzonnen door Madelon, met vandaag als thema; vijf redenen waarom ik van lezen houd.
Het helpt mij ontspannen, verstand op 0 en lekker genieten van de dramatische levens van hoofdpersonen.
Ik werk in het speciaal (basis)onderwijs, wat soms mentaal heel zwaar is. Er is niets heerlijker dan thuis komen na een lange dag en dan in bad/bed een boek vol andermans drama lezen. Vooral de boeken van Abbi Glines of Gossip Girl zijn hier heel geschikt voor.

Voor max 20 Euro op reis door (fantasie)landen.
Ik ben dol op reizen, maar dat wordt soms nog best duur. Wanneer ik een boek lees, voelt het ook alsof ik in andere plekken kom. Een paar maanden geleden las ik ‘Aan alle jongens van wie ik hield’ van Jenny Han en door dit boek voelde het écht alsof ik een Amerikaan was. En dat voor maar 20 Euro!

Ik blog graag over boeken, dus lezen is dan een pré.
Bloggen over boeken doe ik ontzettend graag, dus het zou raar zijn als ik niets zou lezen, want dan heb ik ook niet echt iets om over te bloggen.

Kast 1
Nieuwe vrienden door het lezen van dezelfde boeken.

Mede door het bloggen heb ik veel leuke mensen leren kennen. Met een aantal ben ik inmiddels zo goed bevriend dat ik met ze op vakantie ga (Londen). Mijn vrienden zuchtten altijd als zij met mij naar een boekhandel ging, aangezien het mega lang duurt voordat ik alle nieuwe boeken had bekeken, maar daar heb ik nu geen ‘last’ mee van.

Een lege boekenkast kan écht niet.
Ik ken geen enkele boekblogger die niet de droom heeft om een immense boekenkast in zijn of haar huis te hebben. Helaas moest ik het altijd doen met een paar kleintjes, maar sinds in paar maanden heb ik één grote boekenkast en ben hier erg trots op! Iedere week is er wel een momentje dat ik boeken op een andere plek zet of nieuwe boeken toevoeg. Heerlijk vind ik dat.

Waarom houd jij van lezen?

3 Comments

 • Reply beautifulday4makeup augustus 5, 2016 at 09:41

  Inderdaad: telkens genieten van een minireisje voor weinig centjes

 • Reply zwartraafje augustus 5, 2016 at 17:25

  omdat boeken er doorgaans als enige voor kunnen zorgen dat ik alles om me heen vergeet. Even wegduiken in een boek én de realiteit vergeten blijft een heerlijke bezigheid. Er nadien over kunnen bloggen maakt het uiteraard alleen maar leuker.

 • Reply Madelon augustus 6, 2016 at 17:05

  Hahaha, zo leuk geschreven! Vooral nummer 2 vind ik super leuk bedacht (omschreven)!

 • Leave a Reply

  Back to top