Buren with benefits (Onbreekbaar #1) – Lisette Jonkman

Posted on februari 12, 2021 in L.S. Amsterdam/ Leeservaring/ New Adult

Buren with benefits, met twee bijzondere personages uit de Verkikkerd serie. Lisette Jonkman zorgt ervoor dat je van ze gaat houden.

Abigail werkt in een café, doet af en toe een modellenklusje en woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit nou het grotemensenleven waar ze van droomde? Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby maar op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar. Abby durft eerst haar interesse niet toe te geven, maar na een gevaarlijke situatie begint ze toch voor Ferdi te vallen… Maar passen ze wel in elkaars leven?

Abby en Ferdi ken ik al uit Verkikkerd, wat inmiddels één van mijn favoriete chicklits is. Aan Ferdi had ik meteen een hekel en aan Abby moest ik erg wennen. Ik vond haar erg stoer, maar ze voelde voor mij als een personage waar je moeilijk mee bevriend kan zijn.
Na het lezen van Buren with beneftis ben ik 180 graden gedraaid wat betreft mijn mening over Abby en Ferdi. Beide hebben in de Verkikkerd serie een grote mond, waardoor je ze niet echt leert kennen. In hun eigen verhaal leer je de kwetsbaarheid kennen achter de stoere woorden en acties. Dat verraste mij. Niet het feit dat Lisette Jonkman ontzettend fijn en goed kan schrijven (dat wist ik al), maar dat ik van personages kon houden waarvan ik dat nooit had verwacht.

Inmiddels heb ik na Verkikkerd ook het vervolg, Verslingerd gelezen. In dit tweede deel komt vooral Abby en haar verschrikkelijke beslissing goed in terug. Deze gebeurtenis ligt mij aan het hart, omdat ik ooit zelf in een soortgelijke positie zat. Sinds Verslingerd kijk ik enorm op tegen Abby én Lisette Jonkman hoe ze alles zo gevoelig heeft beschreven.
Dat was ook de reden waarom het heel lang duurde voordat ik de Onbreekbaar serie op durfde te pakken. Ik had niet verwacht dat Buren with benefits grotendeels gelijk liep met Verkikkerd. Ik had ook niet verwacht dat door de relatie tussen Tom en Abby gevoelens bij mij naar boven kwamen, van mijn vorige relatie. Het was niet zo heftig als die van Abby, maar ik herkende het gevoel van er alleen voor staan, je klein en nietig voelen. Het brak mijn hart voor Abby, omdat ik wist wat er nog in de toekomst ligt voor haar en het is helaas niet alleen maar geluk… 

Buren with benefits is een New Adult wat mijn hart heeft veroverd. Ik heb meteen deel 2 en 3 besteld  (bij Donner #steunjeboekhandel) en ik kan niet wachten om verder te gaan met de serie. ★★★★★


Benieuwd naar andere recensies van Lisette Jonkman? Check mijn recensie pagina!

1 Comment

  • Reply Emmy februari 12, 2021 at 09:08

    Ik hou echt van deze serie. Deel 3 moet ik nog kopen en lezen.

  • Leave a Reply

    Back to top