Zomer leeslijst 2017

Posted on juli 17, 2017 in Lijstje

Ieder jaar heb ik een aantal boeken klaar liggen die ik echt in de zomer wil gaan lezen. Ook dit jaar heb ik weer een zomer leeslijst gemaakt, die ik nu graag met jullie deel.

Het Geheugenboek – Lara Avery

De 17-jarige Sammie weet precies wat ze wil: met de hoogste cijfers haar eindexamen halen en het kleine plaatsje waar ze woont voorgoed de rug toekeren. Dan hoort ze dat ze een zeldzame ziekte heeft die haar herinneringen van haar zal stelen. En zo wordt het geheugenboek geboren. Sammie schrijft aan haar toekomstige zelf: over waar ze haar studieboeken opbergt, op wie ze verliefd is en wie haar hart heeft gebroken, en over haar oude jeugdvriend die er alles aan doet haar aan het lachen te maken, en haar tot het einde toe te steunen… Het geheugenboek van Lara Avery zal gegarandeerd je hart breken. Houd je zakdoekjes maar klaar!

Begin juni was ik aanwezig bij de leesclub van boekhandel Silvester in Zoetermeer en er werd toen bespoten dat de volgende leesclub gaat over Het Geheugenboek. Ik heb al veel verhalen over dit verhaal gehoord en ik bereid mij alvast voor op veel tranen. (Past wel een beetje bij al het regen van de afgelopen dagen, daar gaat mijn zomer leeslijst!)

Cinder – Marissa Meyer

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest. Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Cinder staat al jaren op mijn leeslijst en ik heb het eerste hoofdstuk nu drie keer gelezen, toch ligt het boek nog steeds op mij te wachten. Nu alle boeken vertaald zijn is het een extra motivatie om nu eindelijk Cinder uit te lezen.

Alleen voor haar – Abbi Glines

De playboy Cage is eigenaar van een luxe appartement waar het een komen en gaan is van gasten. Het merendeel van hen zijn bloedmooie meisjes met lange benen die nooit langer blijven dan een nacht of twee.
Als Cage plotseling een nieuwe huisgenoot krijgt in de vorm van Marcus, die zijn liefdesverdriet probeert te vergeten, verandert zijn leven volledig. Vanaf het moment dat Marcus bij hem woont, is er iemand te gast die hij maar niet kan vergeten.
Willow – Low voor vrienden – is het meisje met wie Cage wil trouwen, dat weet hij zeker. Maar ze zijn als dag en nacht, en Marcus begrijpt niet hoe Low het losbandige leven van Cage kan uitstaan. Wat ze eigenlijk nodig heeft is een echte man, iemand die knap én verstandig is, zoals Marcus. Maar algauw komen Cage, Marcus en Low erachter dat een driehoeksverhouding heel snel heel ingewikkeld kan worden.

Abbi Glines is mijn favoriete ‘romannetjes’ schrijfster, met Rosemary Beach als favo serie. ‘Alleen voor haar’ is het tweede deel uit de Sea Breeze serie, wat mij nu al een zomers gevoel geeft. Ik moet nog wennen aan de personages, die ik alleen in Adem langs heb zien komen. Ik kijk er naar uit om de Sea Breeze boeken te verslinden.

Welke boeken heb jij op jouw zomer leeslijst staan?

5 Comments

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) juli 17, 2017 at 12:54

  Het Geheugenboek is echt heel goed Esmee! Duurde bij mij even voordat ik erin kwam, maar dan wordt hij heel fijn (en zielig) om te lezen. Mocht ik snel door mijn boeken heengaan wil ik ook Cinder lezen deze zomer!

 • Reply Do juli 17, 2017 at 15:16

  Ik vond het Geheugenboek erg mooi. Ik wil Cinder graag nogmaals lezen, aangezien het toch al enige tijd geleden is en ik graag verder wil met de serie!

 • Reply joanydvv juli 18, 2017 at 20:43

  Het geheugenboek wil ik ook nog heel graag lezen. Grappig dat je sommige boeken speciaal bewaart voor de zomer. Ik doe dat namelijk ook. Sommige boeken geven me namelijk ook echt het zomergevoel. Bijvoorbeeld de boeken van Carrie Firestone. Haar eerste boek – the loose ends list – heb ik al een tijdje, maar ik heb hem speciaal voor deze zomer bewaard.

 • Reply Anouk juli 22, 2017 at 16:38

  Wat een fijn lijstje! Ik vond Het geheugenboek en Cinder allebei supertoffe boeken ❤️

 • Reply Madelon juli 23, 2017 at 11:06

  Het Geheugenboek staat ook op mijn lijstje! En nu ben ik bezig in Scarlet. Of althans, daar ga ik aan beginnen, hihi.

 • Leave a Reply

  Back to top