Winter in New York (en andere verhalen) – Chantal van Gastel

Posted on januari 11, 2016 in Chicklit/ Leeservaring

Chantal van Gastel ken ik van de Zwaar serie, die ik meerdere keren heb gelezen. Ik heb haar zelfs twee keer mogen ontmoeten en ik kan jullie vertellen dat zij even leuk is als haar boeken. Afgelopen weekend las ik Winter in New York uit, waar ik jullie vandaag meer over ga vertellen.

In ‘Winter in New York’ verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In ‘Een kerstbelofte’ staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in ‘Stop!’ brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.

Winter in New York is een kleine bundel met korte verhalen. Voor je begint met het lezen van de verhalen, introduceert Chantal van Gastel kort haar verhalen. Zij beloofd nog een verrassing na het verhaal Love Shack, wat mij erg nieuwsgierig maakte naar dat verhaal. Dat Chantal van Gastel met veel passie haar verhalen en boeken schrijft straalt van het voorwoord af en mede daarom is zij één van mijn favoriete chicklit auteurs. Ik kon niet wachten om in deze winterse bundel te beginnen!
IMG_2133Sommige personages kwamen mij erg bekend voor, zoals in het verhaal Winter in New York. Ik vond het verhaal Zomer in New York geweldig, vooral door personage Lucy. Haar beste vriendin Eloise vond ik eerlijk gezegd wat minder. Hoewel zij gedurende het verhaal wel wat veranderde, vond ik haar wat oppervlakkig. Het verhaal wat ik zelf wel leuk om te lezen en het einde vond ik ook meevallen. Het was niet wat ik gedacht had, maar dat maakte de laatste paar bladzijdes niet minder leuk.

De volgende vijf verhalen heb ik echt in mijn hart gesloten. Stuk voor stuk tranen trekkende, liefdevolle verhalen. De laatste tijd word ik niet warm van romantische verhalen, maar er was iets met De openbaring waardoor ik smolt tot een plasje Esmee. Het verhaal heeft maar zes bladzijdes, maar mijn hemel! Wat een schattig en romantisch verhaal. Ook Love Shack kon ik erg waarderen en genoot hier ook erg van. Leuk weetje: er speelt een Esmeé in dit verhaal, bonus punten! (Wel vond ik het mega jammer dat het zo kort was, want ik had graag meer over Tess willen lezen!!) Ik heb Ik wist het nog niet gelezen, maar dat ga ik nu snel doen, want het verhaal van Mia smaakte naar meer. Gelukkig staat deze al bij mij in de kast, dus ik denk dat het niet lang duurt voor hier ook een recensie van verschijnt.

Ik blijft de schrijfstijl van Chantal van Gastel mega bijzonder vinden. Hele boeken schrijven doet zij geweldig, maar ook korte verhalen bundels zijn haar ding. In een korte tijd ga je van alle personages houden, ook al weet je dat het verhaal niet lang duurt. Na het lezen van deze verhalen bleven de personages en mijn hoofd (en hart!) zitten. Winter in New York is zeker een aanrader en ik beloof je; voor je het weet is het boek uit, zit je in elkaar gedoken je hart bij elkaar te rapen. De verhalen uit deze bundel zal ik net snel vergeten.

4 half Ster

 

4 Comments

 • Reply Justine januari 11, 2016 at 07:17

  Klinkt heel erg leuk! Ik zal het zeker eens lezen.

 • Reply Ellis januari 11, 2016 at 12:08

  Jaaa, deze vind ik leuk!

 • Reply Anneke januari 11, 2016 at 12:11

  Lijkt me een heel mooi boek.

 • Reply Jessica januari 11, 2016 at 21:26

  Deze heb ik ook nog liggen, zal even kijken wanneer ik tijd heb om hem ook te lezen 😀

 • Leave a Reply

  Back to top