WIN: Een goodiebag van het Jennifer L. Armentrout event

Posted on december 2, 2017 in Win/ Z&K

Uitgeverij Zomer en Keuning was zo lief om mij tijdens het Jennifer L. Armentrout een extra goodiebag te geven, zodat ik het tasje kon verloten op mijn blog. En er is geen betere tijd om dat te doen tijdens De Boeken Adventskalender!

Ik kijk altijd uit naar december, want Kerst is mijn favoriete feestdag. De dagen zijn korter, de nachten langer, dus meer tijd om heerlijk op de bank met een dekentje te gaan lezen. Ik heb nu al ontzettend veel zin in Kerst: lekker eten, gezelligheid met mijn familie én het dragen van foute kerst truien. I love it!

Wat kun je winnen?
Zoals ik al schreef, ik heb een extra goodiebag kunnen regelen bij het Jennifer L. Armentrout event. Daar zitten ontzettend veel toffe dingen in en ik heb er zelf ook nog een boek in gedaan. Dit houdt in dat naast de vele goodies, je TWEE boeken kunt winnen! De boeken zijn van populaire New Adult auteurs, uitgegeven bij Zomer en Keuning. Beide boeken zijn onderdeel van een serie, maar ze zijn prima los te lezen. Dat heb ik namelijk ook gedaan! 😉

Wat moet je doen om dit toffe tasje te winnen?
Heel simpel, ik ben benieuwd wat er voor jou onmisbaar is tijdens Kerst. Je mag zo uitgebreid zijn als je wilt. Ik let op originaliteit en gewoon een heerlijk, kerstig antwoord.

Je hebt de tijd om tot en met 16 december 00:00 mee te doen en jouw antwoord hier in een reactie te plaatsen.

Bedankt Zomer & Keuning voor de extra goodiebag en alle deelnemers: veel succes!

61 Comments

 • Reply Mariska december 2, 2017 at 08:44

  Natuurlijk de echte Nederlandse “gezelligheid”.. en die is er niet zonder de enige echte (bord)spelletjes avond.. heerlijk ouderwets met de familie spelletje spelen.. LOVE iT!! Kijk er nu al naar uit!!

 • Reply Saskia december 2, 2017 at 08:49

  Beste Esmee,
  Voor mij begint kerst bij mijn ouders. Daar mag ik drie dagen lang bouwen aan een prachtig kerst tafereel. Terwijl mijn ouders de kerstboom optuigen ben ik heerlijk bezig met mos, vissenkomgrind en kerst poppetjes. Maar vooral na deze drie dagen begint het geluk. De lekkere stoel komt naast de kerstboom en onder het genot van een lekkere thee ga ik lekker een kerstboek zitten lezen. Voor dit jaar staat Wonderland op de planning. Af en toe opkijkend uit me boek er achter komen dat de rest van de familie om me heen aanwezig is. Omdat we allemaal samen willen zijn in de dagen rond en voor kerstmis.
  Groetjes Saskia

 • Reply Jamie december 2, 2017 at 08:57

  Wat een superleuke actie! Ik maak natuurlijk graag kans ♥
  Voor mij is familie onmisbaar tijdens de kerst. Maar ook kerstversiering, cadeautjes, boeken, warme chocomel en vééééél en lekker eten kan niet ontbreken natuurlijk!
  Eerste kerstdag gezellig met de familie dineren en tweede kerstdag met een goed boek bij de open haard met m’n warme kerstsokken, haha.

 • Reply Charlot lansu december 2, 2017 at 08:59

  Onmisbaar met kerst zijn mijn vrienden, mijn dieren, mijn familie en mijn pleegdochter! Kerst hoor je samen te vieren en als ik van iemand hoor dat ze alleen zijn met kerst, zijn ze welkom <3

 • Reply Patricia Koster december 2, 2017 at 09:13

  Wat voor mij onmisbaar is met kerst… Mijn gezin/familie. Zonder hen geen kerst. Vroeger zaten we met heel de familie aan een lange tafel in de huiskamer. In de loop der jaren zijn er helaas veel mensen weg gevallen zoals mijn grootouders, om en tante etc.. Dat blijft een gemis… Natuurlijk heb ik ondertussen zelf ook een gezin gesticht, en worden de lege plekjes aan tafel nu opgevuld Door een nieuwe generatie. Ik hoop dat zij later ook met veel plezier aan kerst terug kunnen denken, zoals ik dat ook altijd doe….

 • Reply sabrina wannet december 2, 2017 at 10:08

  Hallo,
  mijn antwoord is waarschijnlijk niet zo origineel want wat van mij niet mag missen zijn vooral mijn familie en op kerstavond het gourmetten met daarna samen bij de boom te gaan zitten en de cadeautjes uit te pakken. Maar ook betekent kerst voor mij de tijd om weer heerlijk kerststukjes te kunnen maken en te geven aan mensen die voor mij een speciale betekenis hebben of aan mensen die ik extra wil bedanken voor hun steun het hele jaar.

 • Reply Jantine december 2, 2017 at 10:23

  Met kerst zijn natuurlijk de mensen van wie ik houd onmisbaar. Dat betekent niet dat we de kerstdagen vol proppen met verplichte bezoekjes (al zien we elkaar zeker meer rond die dagen!), maar wel dat ik weer even erg dankbaar ben dat ze er zijn.

 • Reply Cynthia van Henten december 2, 2017 at 10:43

  Hoi Esmée, bij mij thuis begint de kerst eigenlijk al een week voor de kerst want dan is mijn zusje jarig! Bovendien hou ik erg van de kerst zelf! Altijd gezellig met familie, eerst een brunch, dan cadeautje en daarna met gezellige kerstmuziek op de achtergrond spelletjes spelen en dan s’avonds lekker uitgebreid eten of gourmetten en steengrillen. 2de kerstdag gaat het zelfde maar is er vaak ook wat visite want dan is mijn vader jarig die helemaal hoteldebotel is van kerst (zelf gezegd ie dat dit komt omdat ie een kerstkindje is )

 • Reply Stephanie december 2, 2017 at 10:51

  Oeh leuk! Ingrediënten die ik nodig heb voor een fijne kerst: mijn vriend (dit wordt onze 10e kerst samen!), mijn ouders, mijn jongere broertje, de honden van mijn ouders, mijn eigen hamster Fluffy (zijn 3e, en laatste? kerst), gourmetstel, heel veel lekker eten, een kerstboom met lichtjes en pakjes eronder, overal kerstverlichting, kaarsjes, kerstmuziek, eventueel sneeuw (al haat ik dat eigenlijk haha, maar voelt wel kerstig!) en daarbij een hele leuke verjaardag, want de 25e word ik 27 🙂

 • Reply Vera Verloop december 2, 2017 at 10:51

  Rust! 🙂

 • Reply Nency van Essen december 2, 2017 at 10:53

  Mijn familie. Die is zo waardevol voor mij. Met al mijn broers, zussen en aanhang + (klein) kinderen naar mijn 88 jarige vader. Vast ritueel waar ik heel dankbaar voor ben dat dat nog kan. We zijn dan wel met zo’n 30 mensen en het is genieten samen.

 • Reply Petra W december 2, 2017 at 10:59

  Natuurlijk is kerst-tijd familie-tijd. Zonder man en drie (lezende!) dochters zou kerst niet hetzelfde zijn, en gelukkig is mijn moeder ook van de partij. Maar wat kerst écht tot kerst maakt is onze boom. Een boom zonder ballen. Het gaat niet om het groene gevaarte zelf, maar om wat er in hangt: een superpersoonlijke afspiegeling van ons leven.
  Het begon in mijn studententijd, toen ik een doos met schattige houten huisjes kocht. Daarna volgde een jaarlijkse uitbreiding: uit de diverse bezochte steden werd een ornament meegenomen.
  Daardoor wordt het optuigen van de boom een ‘event’ en een heerlijke herinneringenreis.
  De kat-met-visje uit Den Haag, de glazen pinguin die een kampeertrip door de VS overleefde, vlinders uit Florida, een dolfijn (met pepermintstick) van de huwelijksreis, een trouwtaart met gegraveerde datum, Dorothy’s rode schoentjes, een Monopoly treintje, schattige baby’s eerste kerst ornamenten voor de dochters, spitzen en kunstschaatsen eveneens voor de dochters…. Saai is de boom in geen geval

 • Reply Nancy Vd kamp december 2, 2017 at 11:10

  Mijn familie en ik hebben sinds afgelopen jaar kerst verbannen. Afgelopen jaren zijn er alleen maar ellendige dingen gebeurd tijdens de feestdagen periode. Opa werd ernstig ziek,dit hoorden wij twee dagen voor kerst. drie jaar later overleed opa op kerstavond. Vorig jaar overleed Mn tante 6 weken voor kerst en Mn vader een week voor kerst , geheel onverwachts. Wij hebben nog veel meer meegemaakt , maar dit is een beknopte samenvatting. Kerst zal nooit meer een feestperiode zijn, dus het enige wat wij willen is met zn alle in goede gezondheid samen zijn, met samen wat eten , elkaar steunen en er gewoon voor elkaar zijn. Alle versieringen , het eten etc het kan mij gestolen worden, ik wil slechts dat er geen enkel familielid meer ontbreekt

 • Reply Marijke december 2, 2017 at 11:47

  Onmisbaar zijn: mijn familie, een fijne sfeer en lekker eten!

 • Reply Fleur van der Sluis december 2, 2017 at 11:56

  Hoi Esmee, wat een toffe actie! Ik heb de boeken van Jennifer L. Armentrout net ontdekt en ben meteen fan! Maar helaas wel net te laat voor haar event haha. Ik ga een heel raar antwoord geven maar wat ik niet kan missen met kerst is de rollade die mijn oma altijd maakt. Mijn zus is vegatarisch dus wij eten niet zo veel vlees. Alleen met kerst maakt ze hier voor de overheerlijke rollade van mijn oma een uitzondering voor. En dan is het vechten geblazen want dan lusten we opeens allemaal vlees. Echt ik kan me geen merst voorstellen zonder de lekkerste rollade van oma en natuurlijk mijn lieve oma zelf!

 • Reply sanne brattinga december 2, 2017 at 12:06

  Wat niet mag ontbreken zijn: Veel lichtjes, een kerstboom, kerstcadeautjes en natuurlijk mijn familie 🙂

 • Reply Elke Cremers december 2, 2017 at 12:48

  Voor mij zijn… verrassingen onmisbaar tijdens kerst. Ik verras mijn familie altijd met cadeautjes, misschien dat ze dit jaar niet geheel verrast zijn. We spreken namelijk altijd af dat we niets doen, en vervolgens ga ik altijd individueel cadeautjes kopen voor mijn moeder, vader en oudere zus. En dan zijn ze toch wel heel blij… ik vind het dan toch zo leuk altijd, om met kerst mensen blij te maken. En cadeautjes horen er gewoon bij, vind ik. Dus stiekem koop ik dan altijd cadeautjes, omdat ik die kerst-verrassing dan toch wel heel speciaal vind.

 • Reply Marian zw december 2, 2017 at 12:50

  Het eerste wat in mij opkomt is familie, een dochter die op Malta woont, ouders die 2 uur rijden bij ons vandaan wonen, lastig om iedereen met Kerst om de tafel te krijgen. Daarbij zijn we een samengesteld gezin, dus kids die uitvliegen en weer een thuis langs komen. En natuurlijk maken we het met de jongste kinderen gezellig in huis met eennboom, lichtjes en huisjes en lekkere snoeperij.

 • Reply Leandra december 2, 2017 at 12:54

  de echte kerstboom! het uitzoeken, het optuigen, het is een hele happening. En ook hetgeen wat ik altijd heb staan. onmisbaar

 • Reply Margret december 2, 2017 at 12:59

  Kerst is: Kacheltje aan, samen een glaasje(of meerdere) drinken, spelletjes doen, lekker gourmetten en
  daarna iedereen met een voldaan gevoel naar huis?

 • Reply A. december 2, 2017 at 13:00

  Ons gezin en ouders en een gezellige sfeer met een mooi versierde boom en tafel en buiten witte sneeuw dat is wat ik wil. (En natuurlijk een mooi goodiepakket voor onder de boom;-)????❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️?????

 • Reply Nelly december 2, 2017 at 13:42

  Kerst is altijd vol gezelligheid en feestelijkheid,
  maar vergeet ook in de tijd de mensen met pijn en verdriet niet
  zeker als je zelf van het kerstdiner geniet!

 • Reply Kim december 2, 2017 at 13:42

  Het begint bij mij met het uitzoeken en versieren van een ‘echte kerstboom’ (alleen al voor de geur), andere mooie versieringen doorheen het hele huis, de kerstliedjes en films, bordspellen op kerstavond met familie (het is en blijft een familiefeest vind ik), natuurlijk ook de blije gezichten bij het openmaken van de cadeautjes en nog zoveel meer! Ik hou gewoon van de kerstsfeer! Het mag zelfs sneeuwen die paar dagen, een witte kerstmis is prachtig: vooral als je niet de weg op moet! Zo leuk allemaal, the countdown has begun 😀 😀

 • Reply Judith december 2, 2017 at 15:21

  Als ik aan kerst denk, denk ik aan lekker eten, cadeautjes onder de kerstboom (uiteraard is die boom verlicht met allemaal prachtige lichtjes, ballen, slingers en vergeet de piek niet!), samenzijn met de mensen van wie je het meeste houdt en toch ook wel sneeuw. Dat laatste kan raar klinken uit de mond van iemand die het liefst het hele jaar door zomer wil, maar het hoort er stiekem gewoon bij. Net zoals een boek lezen voor de kerstboom onder een warm dekentje. Heerlijk! Ik kijk er nu al naar uit.

 • Reply Anita te Gussinklo december 2, 2017 at 15:34

  De lichtjes, de kerstversiering.
  Iedereen is lief voor elkaar.
  Heerlijke eten en drinken
  Samenzijn met geliefden, familie & vrienden
  Cadeautjes voor elkaar.
  kerst heeft iets bijzonders. Het geeft je een sprookjesachtig, soort van kinderlijk Disney-gevoel. Het is even ontsnappen aan de saaie werkelijkheid. Huizen, winkels en straten zijn prachtig versierd, iedereen draagt z’n mooiste kleren, we eten het fijnste eten en genieten van het beste gezelschap. De mooiste liedjes klinken overal uit de speakers en hier en daar kom je de kerstman met zijn elfjes tegen. En zeker als er een dik pak sneeuw ligt, is de wereld even een schitterend sprookje waar je jezelf twee dagen lang heerlijk in mag verliezen. Even weer een beetje kind.

 • Reply Nicole december 2, 2017 at 16:08

  Onmisbaar met kerst is mijn familie. Daar draait het toch om met kerst. Gezellig samenzijn en en heerlijk eten. Helaas moeten wij het nu al 4 jaar zonder mijn moeder doen en dat is toch een groot gemis.

 • Reply Chantal december 2, 2017 at 16:15

  Kerst begint bij mij/ons al vroeg met het bedenken wat er gegeten moet worden, welke cadeautjes er moeten komen en vooral waar we kerst vieren. Wij hebben te maken met mijn ouders die niet in de buurt wonen en met de kinderen van mijn vriend en hun vriendje/vriendinnetje. Mijn vader rijdt liever geen grote afstanden meer en kan niet zo goed meer tegen drukte om zich heen. Dat wordt plannen en regelen voor dit jaar. Mijn ouders hebben eigenlijk geen slaapplaats voor drie mensen. We hebben het gered eerste kerstdag bij mijn ouders er is inmiddels een extra slaapplaats ‘gemaakt’ waardoor we op kerstavond daar zijn. Eerste kerstdag is het koken geblazen voor mij, gelukkig is dat een hobby van mij. ‘S avonds laat weer terug naar huis zodat we de tweede dag thuis zijn voor de dochter en haar vriend. Wederom aan de kook voor vijf personen. Omdat kerst ook bij ons is moet het huis in kerstsfeer gemaakt worden, dat wordt de week voor kerst gedaan. Allemaal ontzettend leuk en gezellig, bij koken hoort ook serveren en helaas ook de afwas, alleen ben ik na kerst aan vakantie toe. Door een chronische ziekte heb ik minder energie en dat eist zijn tol deze dagen. Hoe heerlijk zou het zijn om na de kerst een paar dagen in relax stand te gaan? Lekker op de bank met koffie, iets lekkers en misschien wel twee leuke boeken. Deze goodiebag sla ik zeker niet af, een nieuw boek is een extra reden om te kiezen voor tijd voor mijzelf zodat ik met oud en nieuw weer aan de slag kan, dan kleinschalig voor mij en mijn vriend.

 • Reply Nessa Luna december 2, 2017 at 16:30

  Wat voor mij onmisbaar is tijdens Kerst is toch wel de Doctor Who Christmas special. Ik ben niet zo’n grote fan meer als dat ik een paar jaar terug was, maar ik kijk toch wel elke keer die special die op eerste Kerstdag wordt uitgezonden. Soms alleen, soms met mijn zus, of mijn beste vriendin, maar dat is toch wel echt het dingetje waar ik naar uit kijk tijdens Kerst. Natuurlijk is mijn familie en de gezelligheid ook onmisbaar, en wat ik nog wel het meeste mis tijdens Kerst is sneeuw, échte sneeuw (zodat onze kittens ook de tijd van hun leven kunnen hebben)!

 • Reply Nancy van Heck december 2, 2017 at 16:45

  Mijn lieve zoontje Samuel die 3 en een half jaar oud is. die is erg onmisbaar met kerst ik moet hem met kerst altijd missen omdat hij jammer genoeg zijn hele leven al niet bij mij woont maar bij een lpleegmoeder woont. En ja als er iets is wat echt onmisbaar voor al het goud en kostbaarheden op de wereld dan is het mijn lieve kleine mannetje wel.

 • Reply Maartje december 2, 2017 at 16:56

  Mijn lief.

 • Reply Michelle van Doremalen december 2, 2017 at 17:05

  Voor mij onmisbaar met kerst is een gezellige avond met familie. Elk jaar trekken we lootjes en spelen we een groot kerstspel met heel de familie. Dat is altijd erg gezellig en ik hoop dat mijn opa en oma er nog lang deel van uit kunnen maken.

 • Reply Hanane Mout december 2, 2017 at 17:10

  Bij kerst hoort lekker eten, gezelligheid, familie. Maar wat echt niet mag ontbreken……zijn onze foto albums. Elk jaar pakken we er wel een paar uit de kast en dan komen de verhalen van oma en opa en de rest van de familie vanzelf. Mooie herinneringen, vergeten vrienden die we dan nog even appen, een traan voor de mensen die zijn overleden en wensen en plannen om weer naar bepaalde plekken terug te gaan. Dit is voor ons kerst.

 • Reply Yvonne december 2, 2017 at 17:37

  Kerstavond naar de nachtmis daar luisteren en zingen over het kerstkindje. De verbondenheid die je dan voelt met elkaar is onbeschrijflijk. Dat is pas écht kerst voor mij en absoluut onmisbaar.

 • Reply Kim december 2, 2017 at 20:09

  Het mooiste aan kerst vind ik hoe groot het kleine oppeens is. Waar je altijd met je familie bent (of juist niet). Op kerst is het altijd groots om samen te zijn en voelt dat normaal kleine extra fijn ♡

 • Reply Aniek december 2, 2017 at 20:22

  Tijdens Kerstmis wil ik heul veul eten! Ik leef vaak van maaltijd naar maaltijd en kan dan aan het einde van de dag geen eten meer zien. De dag erna begint het hele feest weer opnieuw.
  Tevens heb ik een échte guilty pleasure tijdens de feestdagen; het kijken van het WK Darts op RTL7. Heerlijk: kijken naar niet-al-te-knappe-mannen met nogal-veel-overgewicht die pijltjes gooien.
  Dit jaar ga ik naast het darten ook naar het OKT (olympisch kwalificatie toernooi) Schaatsen kijken. Het liefst in Thialf, maar op de bank voor de tv is ook prima!

 • Reply Chantal december 2, 2017 at 20:25

  Voor mij is het kerst diner onmisbaar. Wij gaan ieder jaar met heel de familie uit eten op eerste kerstdag. Dat is altijd super gezellig en dat zou ik ook echt niet willen missen.

 • Reply Anja december 2, 2017 at 20:48

  Het begint bij ons al in de weken voor de kerst, huis leuk aankleden, lampjes, kaarsjes, kerstboom, zelfgemaakte kerststukje, een koekhuisje maken met de kinderen, kerstverhalen voorlezen. Zijn al bezig met een kerstmenu samenstellen voor mij familie. Met de kerstdagen zelf gaan wij altijd 1 dag naar familie in de ‘foute’ kersttrui, ouderwets spelletjes doen, dia’s bekijken van toen wij jonger waren. En 1 dag thuis, nog even het bos in, cadeau’s uitpakken, kerstfilms kijken, lekker hapjes eten, gourmetten.
  Helaas al veel familieleden verloren, ik geniet dan ook altijd met de kerst om met mijn familie samen te zijn en herinneringen op te halen, dit is echt onmisbaar

 • Reply Sabrina H december 3, 2017 at 00:00

  Voor mij onmisbaar tijdens kerst zijn lichtjes, kerstliedjes, gezelschap van familie/vrienden of gewoon in ieder geval mijn hond. En natuurlijk ook absoluut onmisbaar, heerlijke hapjes uitproberen van de kerst artikelen in de winkel.

 • Reply Anita H. december 3, 2017 at 00:58

  Ook van mij uit weinig originaliteit….. Lampjes, lekker eten, rust, familie. En liever geen sneeuw.

 • Reply Tamara december 3, 2017 at 01:25

  Voor mij is tijdens kerst de liefde om me heen onmisbaar!
  Sinds ik in de gehandicaptenzorg werk, merk ik dat de liefde van mijn eigen familie niet vervangbaar is, maar de liefde (waardering) die je krijgt van je cliënten is ook onvervangbaar.
  Het doet zo goed om kerst in te delen zoals jij wilt, maar ook wanneer je er voor anderen voor kan zorgen dat kerst is wat zij graag willen en hoe zij het graag willen. Het leek mij eerst altijd heel vervelend om met kerst te moeten werken, maar vind het nu prima om te doen. Onmisbaar is de bert&ernie kerstcd (letterlijk alle liedjes meezingen), de home alone films en lekker gourmetten! Of ik dit nou thuis doe of op mijn werk ?

 • Reply Vera december 3, 2017 at 05:03

  Wat leuk! Ik doe graag mee
  Wat voor mij kerst onmisbaar maakt is het samen kerstdineren met de familie. Hier kijk ik elk jaar weer naar uit, omdat het altijd weer ouderwets gezellig is!

 • Reply Michelle december 3, 2017 at 08:20

  Een kopje warme chocolade melk, kerst koekjes, kerst films en een dekentje op de bank is echt onmisbaar voor mij. Met de lekkere geur van Rhysand is het gevoel onbeschrijfbaar !

 • Reply Bianca de Vos december 3, 2017 at 10:52

  Oh wat onzettend leuk. Ik was er niet bij toen Jennifer hIer in Nederland was en als grote fan zou dat natuurlijk waanzin zijn.
  Oké nu jou vraag beantwoorden : wat is voor mij onmisbaar met de Kerst?
  Heel simpel – Kartoffelsalat und ne Knackwurst mit Senf ?? (Aardappelsalade en een knakworst met mosterd)?
  Ik leef dan wel al 10 jaar hier in Nederland maar mijn Duitse traditie tijdens Kerst moet gewoon bijblijven. Ik kan me geen kerst zonder voorstellen want hiermee ben ik opgegroeid en voor mij is dit echt onmisbaar ?

 • Reply Corine den Boer december 3, 2017 at 19:46

  Wat is voor mij onmisbaar met de kerst ?? Mijn kinderen, ouders, vrienden en verdere familie. Cadeautjes, de kerstboom, boterstaaf, kerstkransjes, kerstkaarten, een goed boek met een beker chocomelk, enne … natuurlijk die sokken bij de haard, helemaal gevuld met heerlijke chocolaatjes !

 • Reply Gerda december 3, 2017 at 23:44

  Onmisbaar is tijdens Kerst voor mij de verjaardag van mijn dochter die op 25 December jarig is! Dus 1e Kerstdag!! En de liefde en aandacht die wij elkaar die dag geven..<3 Zij woont nu samen dus dan gaan wij nu bij haar de kerst vieren en haar verjaardag!

 • Reply Rosanne december 4, 2017 at 15:24

  Ik vier vanwege mijn geloofsovertuiging geen kerst, maar een dik pak sneeuw, thee of koffie of chocolademelk of iets anders warms, een boek en een fijne deken maken mijn vrije dagen wel compleet!

 • Reply Elien december 4, 2017 at 17:20

  Natuurlijk horen mijn familie, een goed boek, spelletjes avond en lekker eten zeker bij een goede kerst.. maar waar ik echt van hou…
  is sneeuw en vrieskou!
  klinkt heel raar want iedereen zit graag binnen, lekker warm en knus.. en ik ook! absoluut! boekje met een neut op de bank! heerlijk!
  Maar ik ben zeker zo graag buiten in de weer. Wandelen met de hond door de sneeuw, schaatsen op natuur ijs, sneeuwballen gevecht met de buurt, plezier hebben met vrienden en familie, lekker frisse neus halen om vervolgens ’s avonds binnen weer lekker op te warmen met een lekker drankje en lachen om wat we die middag gedaan hebben.
  Heerlijk!

 • Reply Ans Stier december 4, 2017 at 18:27

  Onmisbaar met kerst….mijn lieve man

 • Reply Marloes Nijland december 4, 2017 at 18:31

  Misschien cliché, maar ik kan met Kerst echt niet zonder boom met licht, familie om je heen en een goed boek. Met een terminaal zieke ouder is vooral het samenzijn onmisbaar, belangrijk zolang het nog kan!

 • Reply Fien De Smet december 4, 2017 at 20:06

  Met Kerst heb ik eigenlijk niet echt iets speciaals nodig, lekker eten, een mooi versierde kerstboom en alle mensen waar ik van hou rondom mij! Dit jaar wordt Kerst ietsje anders omdat ik voor het eerst moet leren in de kerstvakantie voor mijj examens, dus deze Kerst is wel een beetje spannend want ik ben heel erg benieuwd hoe ik het ervan af zal brengen! Wat ook absoluut niet mag ontbreken is lekker warme chocomelk en een goed boek om even te ontspannen. Zo kan ik ook even ontsnappen aan mijn saaie cursussen!

 • Reply Pascalle Verstallen. december 4, 2017 at 20:35

  Bij mij begint het op 7 december.Mijn kerstmood.Eerst de 5de Sinterklaasfeest met mijn zoontje van bijna 4 en mijn twed fochters van 19 en 23 en hun vriendjes.Dan is op 6-12 mijn oudste meisje jarig.En dan hop de 7de ga ik eerst beginnen met mijzelf nog meer in de kerststemming te brengen door s avonds heerlijk kerstfilms te kijken.En zodra het dan weekend is mijn huisje kerstig te versieren.Op zoek naar de perfecte boom.En dan alles versieren..heerlijk.Natuurlijk blijf ik s avonds heerlijk films kijken en als ik overdag nog tijd heb lees ik het liefst boeken met winterverhalen.Op eerste kerstdag gezellig uiteten met mijn familie.Eindelijk alleemaal samen.En op tweede kerstdag zit ik helemaal alleen en hou ik een lekkere rustdag voor mezelf.

 • Reply Isabel Vissers december 4, 2017 at 21:09

  Op kerstavond gezellig gourmetten met de hele familie en daarna cadeautjes uitpakken. De rest van de kerstdagen ook gezellig eten met familie, een flinke wandeling maken en natuurlijk lekker lezen!

 • Reply Michelle de G. december 5, 2017 at 12:50

  Onmisbaar voor mij zijn mijn ouders. Mijn ouders zijn schippers en ik heb hierdoor van mijn 5e tot mijn 19e op een internaat gewoond. De kerstperiode was de enige tijd dat mijn ouders echt vrij hadden. Het was vaak te koud om het schip te schuren of verven. Dus we zaten lekker met zijn allen binnen, zetten met zijn allen de kerstboom op en hadden cadeautjes eronder. Toen ik ouder werd en ging studeren kregen we allemaal steeds minder tijd, ik ging werken om mijn studie later te betalen. Ik ging van mijn ouders elk weekend zien, naar mijn ouders alleen op zaterdagavond zien. Toch proberen we met kerst (wanneer de universiteit dicht ik, en ik niet hoef te werken) bij elkaar te komen, gezellig met elkaar te eten, en vervolgens een paar leuke films te kijken. Warme chocomel maken, de haard aansteken, kerstboom vol met lichtjes en mooie kerstballen naast ons. Het is voor mij echt de fijnste tijd van het jaar, en ik hoop dat we dit elk jaar toch nog blijven doen. Dan kan ik mijn ouders toch nog een paar dagen achter elkaar zien 🙂

 • Reply Heleen van der Velde december 5, 2017 at 13:47

  Bij kerst horen mijn gezin en mijn moeder. Samen eten en genieten! Dat is des te kostbaarder geworden nu de andere opa’s en oma niet meer leven. We koesteren dit samen, met de gewoonte (al vanaf dat de kinderen klein zijn) dat mijn 3 jongens elk jaar een gang van het kerstdiner verzorgen. Dat begon met broodjes hamburgers en wordt elk jaar beter……….. En ik geniet altijd van de kerstfilms en top 2000 die dan start. Niets bijzonders allemaal, maar wel heel erg kostbaar!

 • Reply Sandy van der Kolk december 5, 2017 at 15:22

  Voor mij onmisbaar is het kerststalletje dat uit de erfenis van mijn moeder komt. Zij heeft deze van mijn zus gekregen met kerst, het laatste jaar dat mijn zus nog leefde. Dit is echt onmisbaar voor mij en daarnaast natuurlijk een mega vette kerstboom en de hele kamer vol lichtjes en versiering.

 • Reply Femke B. december 6, 2017 at 08:03

  Hoi Esmee, wat een leuke actie! Ik doe graag mee 🙂
  Wat voor mij onmisbaar is tijdens de kerst is het ‘kersttruidiner’ met mijn vriendinnen uit de middelbare schooltijd. Sinds 4 jaar komen we rond de kerst samen voor een diner, waarbij we bij iemand thuis gaan eten en iedereen een gang meeneemt. Ook doen we aan surprises. En dat allemaal in de gekste kersttruien 🙂 Voor mij is dit onmisbaar, omdat we elkaar door het jaar heen niet zo vaak zien. Rond de kerst maakt iedereen tijd vrij zodat we met z’n allen kerst kunnen vieren. 🙂

 • Reply Tamara december 6, 2017 at 19:14

  Wat voor mij essentieel is tijdens de kerst, is mijn familie en natuurlijk het allerbelangrijkste, mijn vriend. Ik zou geen kerst kunnen vieren zonder hun aan mijn zij, want ja kerst is immers de tijd van het jaar, om samen met je geliefden stil te staan bij alles, en te genieten van de warme en lichte dagen. <3

 • Reply Esther Potters december 8, 2017 at 20:03

  Onmisbaar is natuurlijk mijn familie met kerst!
  En mijn 5 konijntjes, en NEE ze gaan niet in de pan bij deze dierenliefhebster!
  Een kerstboompje hoort er natuurlijk ook bij en kaarsjes. Netjes gekleed…
  De kerstkaarten hangen aan de schouw. En met wat kerstliedjes op de achtergrond
  komt de sfeer er al aardig in! Een lekker kerstdiner hoort er ook bij.
  Voor iedereen Vrede op Aarde, mooier kan ’t niet worden toch?! #misschieneenwittekerst

 • Reply Chris december 9, 2017 at 19:30

  Vrijheid betekent het vermogen om ja te zeggen wanneer ja nodig is,
  nee te zeggen wanneer nee nodig is, en soms te zwijgen
   wanneer niets nodig is – stil zijn, niets zeggen. Wanneer al deze ten dienste staande dimensies beschikbaar zijn, is er vrijheid en dat is en blijft voor mij onmisbaar met kerst.

 • Reply Lisa Kievits december 10, 2017 at 10:33

  Ik ben echt een HUGE kerstfan. Kerstmuziek, lichtjes, een zo groot mogelijke en flink versierde kerstboom, een hoop gezelligheid en natuurlijk het áller liefst: SNEEUW! Maar dan wel goede sneeuw. ?☃️
  Uiteraard ook gewoon de gezelligheid met de familie, maar die sneeuw maakt het toch meestal wel écht compleet. 🙂

 • Reply Rozemarijn december 12, 2017 at 09:12

  Wat voor mij onmisbaar is tijdens kerst. Zijn mijn tot nu toe 3 Donald Duck Kerst specials met glitters erop. Deze stripboeken lees ik elke kerst weer en ik ken de verhaaltjes al door en door. Maar het blijft erg gezellig om te zien hoe ze in Duckstad de Kerst vieren. Kortom echt een aanrader.

 • Leave a Reply

  Back to top