Welk boek lees ik nu?

Posted on juni 13, 2023 in Leeservaring/ Persoonlijk/ Reading challenge

Ik ben in de mood in een bepaald boek en ik pak het op. En nog een keer en nog een keer. Dit lees ik nu (veel….)

Falling hard for the Royal Guard – Megan Clawson
Dit boek lezen wij voor de World of Romance leesclub waar ik in zit. Ik ben dol op Engeland én Londen, dus dit boek lijkt mij erg gaaf. Ik ben nog niet zover, een paar hoofdstukken in het verhaal en het drama zit er al goed in!

List & Leugens – Leigh Bardugo
Door het nieuwe seizoen van Shadow & Bone zit ik weer helemaal in de Grisha sferen. Ik heb de trilogie van Shadow & Bone meerdere keren gelezen, maar List & Leugens nog niet, dus ik besloot dat het tijd was om dit boek op te pakken.
Het is niet dat het boek mij niet trekt, integendeel! Het leest heerlijk weg en zit vol actie, maar het actie is iets te heftig voor nu vind ik. Ik merk dat ik nu in de mood ben om wat meer feelgood te lezen. Door alle listige plannen dwaalt mijn hoofd een beetje af en ik wil dit verhaal juist alle aandacht geven. List & Leugens staat even on hold.

De glazen troon – Sarah J Maas
Op Booktok zie ik honderden filmpjes over ACOTAR en TOG, waardoor ik nu ontzettend veel zin heb om één van mijn favoriete series, namelijk ACOTAR, te herlezen. Dat moet ik niet doen, omdat ik deze boeken al zovaak heb gelezen en dat ik dan niets anders meer kan lezen. Een compromis met mijzelf is EINDELIJK starten met De glazen troon. Dit boek heb ik meerdere keren opgepakt en weer weggelegd, maar ik ben nu over het punt dat ik het boek weglegde. Ik zit er goed in en het stilt mijn ACOTAR honger.

Scarlet – Marissa Meyer
Cinder was een reread en vond ik zo fijn, dat ik meteen Scarlet erbij pakte. Eerlijk, dit boek trekt mij iets minder. Ik ben veel meer geïnteresseerd in het verhaal van Scarlet en haar oma, dan met Cinder. Terwijl ik Cinder zo leuk vond in het eerste deel. Dit boek lees ik tijdens de leesles op het werk, zodat de leerlingen uit mijn klas mij lezend als voorbeeld hebben. Het is maar 10 minuten per dag, dus ik ga er niet snel doorheen. Dat geeft ook niet, het blijft fijn om te lezen.

Koninkrijk der Bruggen – Daniëlle L. Jensen
Vanaf het eerste hoofdstuk wist ik dat ik dit boek met vijf sterren zou beoordelen. Ik vond het zo’n ontzettend goede start van een boek. En daarna kakte het in. Ik vond het nog steeds goed en spannend en sommige momenten ook heftig, maar ik verloor een beetje interesse. Ik kreeg een leesdip. Als ik het boek oppakte en een stuk las vond ik het fijn, maar er zit steeds meer tijd tussen. Mijn intentie is nog steeds om het boek uit te lezen, maar het gaat wat minder hard dan ik had gewild en gehoopt.

Welk boek van dit lijstje heb jij al gelezen? 

No Comments

Leave a Reply

Back to top