Wat te doen met 8 miljoen – Keren David

Posted on februari 6, 2015 in Chicklit/ Jeugd/ Leeservaring

Aangezien ik veel heftige YA verhalen had gelezen, had ik eens zin in een luchtig jeugdboek. Wat te doen met 8 miljoen leek mij het geschikte boek daarvoor.

Wat doe je als je in één klap steenrijk en beroemd wordt? Het geestige en meeslepende verhaal van Lia Op het moment dat de zestienjarige Lia met haar moeder ruzie heeft over geld, wint ze de jackpot van 8 miljoen! Maar met haar nieuwe fortuin komen ook de problemen, want wat doe je als je ineens veel rijker bent dan je ouders? Wie zijn je echte vrienden als je kunt strooien met geld? En is het eigenlijk wel leuk om alles te kunnen kopen wat je begeert? En dan is er nog die ontzettend knappe, maar bijzonder mysterieuze Raf op wie alle meisjes verliefd zijn. Hij kruist steeds vaker Lia’s pad, is dat toeval?

Wat te doen met 8 miljoenHet verhaal vond ik soms wat druk, aangezien er veel verhaallijnen (voor mijn gevoel) half waren uitgewerkt. De rode draad is dat Lia de jackpot wint en wat zij hier mee gaat doen, maar daarbij gebeuren er best veel dingen die groter uitgewerkt hadden kunnen worden. De mysterieuze Raf, zusje Natasha en vrienden Jack en Shazia hebben een eigen verhaal en hadden wat mij betreft meer aandacht mogen krijgen in plaats van de korte beschrijving die zij kregen. Waarschijnlijk zou het boek dan dikker zijn of bestaan uit meer delen. Had ik niet erg gevonden!

Hoofdpersoon Lia is echt heel oppervlakkig en soms heel onaardig, maar wat heb ik gelachen om haar! Het begon al toen Lia hoorde dat zij de jackpot had gewonnen. Het feit dat zij haar moeder Paula noemt is hilarisch. Want haar moeder heet eigenlijk Sarah. Lia is zo brutaal, wanneer ze zegt dat haar moeder haar muil moest houden, omdat ze graag naar de loterij uitzending wilde luisteren. Toen had ik het niet meer en rolden de tranen over mijn wangen van het lachen. Omdat ik Lia zo grappig vond, irriteerde ik mij niet aan haar.

8 miljoenVan te voren dacht ik dat Wat te doen met 8 miljoen een heerlijk luchtig boek was. Het was zeker heerlijk, ik vloog erdoor heen en mijn leesdip was weg. Het was alleen niet zo luchtig. Er waren verhaallijnen die wat dieper waren, dan alleen de problemen die het winnen van zo’n groot bedrag mee brengt. De diepere verhaallijnen hebben ook zeker potentie, maar vielen weg door de problemen die Lia had. Hierdoor heb ik langer over het boek gedaan.

Inmiddels is het al een poos geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar ik denk met veel plezier terug aan Lia en haar moeder Paula… Uhh, ik bedoel Sarah.

4 Ster

3 Comments

 • Reply Lilian februari 6, 2015 at 10:28

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar dit boek!

 • Reply Marjolijn februari 6, 2015 at 13:25

  Ik moest ook echt heel erg lachen om het stukje wat je mij doorstuurde. Geweldig om je moeder Paula te noemen terwijl ze totaal niet zo heet. Houd je muil Paula haha

 • Reply Mascha februari 8, 2015 at 11:21

  Oh wauw. 🙂 ik was al een keer in dit boek begonnen, maar ik kwam er door mijn leesdip niet in. Ik zal het binnenkort maar eens oppakken.

 • Leave a Reply

  Back to top