Tussen de regels – Lauren Asher

Posted on juni 5, 2023 in Contemporary/ Leeservaring/ Love Books/ New Adult

Tussen de regels is een nieuw favoriet boek van mij geworden. Ik wil meer van de Kane broeders!

Titel: Tussen de regels (Dreamlight Billionaires #1) 
Auteur: Lauren Asher
Nederlandse uitgever: Love Books
Pagina’s: 408
Genre: New adult, comtemporary 
Mijn rating: 5/5
Spicy: 4/5
Trigger warnings: Rouw, verlies, depressie
Samenvatting:
Hoofdpersoon Rowan heeft zijn opa verloren, wie de eigenaar van het Dreamland emporium was. CEO Rowan krijgt de kans om een gedeelte (samen met zijn broers) van Dreamland over te nemen, maar wel met een voorwaarde. Hij krijgt zes maanden de tijd om creatieve aanpassingen te doen.
Daarvoor lijkt hij hoofdpersoon Zahra nodig te hebben, een jonge creatieve vrouw. Kunnen zij zich open voor elkaar stellen en de samenwerking aan te gaan om Dream op een hoger en beter niveau te krijgen?

Review: 
Wauw, wat een fijn boek! Ik had mijn oog al een poosje op Tussen de regels, maar aangezien ik een drempel heb om Engelse boeken op te pakken, wachtte ik geduldig op de Nederlandse vertaling.
Ik begon er meteen in en wist vanaf het eerste hoofdstuk dat het een nieuw favoriet van mij zou worden. Er was iets aan Rowan wat er voor zorgde dat ik zijn chagrijnige buien accepteerde en hoopte dat Zahra en Rowan met elkaar zouden eindigen. Je weet als je een New Adult titel oppakt vaak wel een beetje hoe het verhaal gaat eindigen. Ik kan niet zeggen dat het einde mij verbaasde, maar het maakte mij wel ontzettend gelukkig. ‘Oh mijn god’ kwam meerdere keren over mijn lippen en moest mijn vriend een korte samenvatting geven, zodat hij mee kon genieten van het perfecte einde.

Hoofdpersonen Rowan en Zahra waren niet de enige redenen waarom ik Tussen de regels zo fijn vond. Tussen de regels speelt zich af in een pretpark van Rowans familie. Nee, hét pretpark. Het deed mij enorm denken aan een bepaald pretpark in Europa, waar ik enorm dol op ben. Lauren Asher noemt het Dreamland in haar boek, maar ik denk dat iedere lezer wel de vibe krijgt van een vergelijkbaar park met dezelfde eerste letter.
Hoewel je niet superveel mee krijgt van Dreamland, geeft het wel genoeg sfeer en momenten waar je als pretpark fan van kan genieten.

De trigger warnings zijn verlies, rouw en depressie waardoor het boek een diepere lading krijgt. Ze vormen de rode draad van de beschadigingen van Rowan en het vrolijke karakter van Zahra. Je leest en ervaart het, maar het is niet het hoofdonderwerp van Tussen de regels ook al komt het regelmatig terug.
Toch voelde het niet pittig of moeilijk voor mij. Ik kon de afwisselingen van deze momenten met het vrolijke en humoristische momenten dat vooral Zahra uitstraalde erg waarderen. Meerdere keren moest ik hardop lachen en herhaalde het voor mijn vriend, omdat ik wilde dat hij mee kon genieten. Dat lukte niet helemaal, maar hij zat ook niet zo in het verhaal als ik.

Ik kan gewoon er niet over uit hoe leuk ik dit boek vond. Ik hoopte en dacht het al, maar toen ik het werkelijk zo ervaarde, spatte ik nog net niet uit elkaar van geluk. Ik kwam uit de leesdip, verslond een nieuw verhaal en het beste van dat alles was dat het een eerste deel uit een serie is én het vervolg binnen een week verschijnt. Wat wil een boeknerd nou nog meer?!

Op deze pagina kun je recensies lezen van andere New Adult boeken! 

No Comments

Leave a Reply

Back to top