Top 10: Favoriete gaven/krachten in boeken

Posted on mei 28, 2015 in Lijstje

Mijn doel was om iedere week mee te doen met de TTT, die nu georganiseerd wordt door Emmy. Vandaag gaat de Top Ten Thurday over mijn favoriete gaven of krachten. 

 • Alice (Twilight) – In de toekomst kijken Hoewel zij niet alles kan zien, krijgt zij van bepaalde personages een goed beeld wat er gaat gebeuren. Ik zou haar gave liever willen dan die van Edward (gedachten horen).
 • Kennedy (Ongemerkt) – Dingen onthouden Kennedy heeft een fotografisch geheugen, hoe gaaf is dat?! Ze hoeft dingen maar één keer te zien en vervolgens kan zij alles zo natekenen.
 • Becky (Shopaholic) – Shoppen Zelfs de meest nutteloze dingen kan Becky vinden en dus dan meteen kopen. Haar tweede gave is dingen verbergen voor haar man, wat Becky ook heel goed kan. Stiekem moet ik daar altijd best om lachen.
 • Morgan (Wicca) – Heks Morgan is een heks, maar heeft geen toverstok hiervoor nodig. Ik kan niet echt diep op haar krachten ingaan, omdat zij zich gedurende de serie steeds meer ontwikkeld.
 • Percy Jackson (Percy Jackson) – In de problemen komen Dat is ook een gave…

image

 • Jesmee (Verslaving) – Helen Je hebt ergens een wond(je) en Jesmee staat voor je klaar. Ik had graag gewild dat zij mijn vinger kon helen, toen ik deze open sneed aan een staafmixer…
 • Verschillende personages (Harry Potter) – Veranderen in een dier Voorwerpen in andere voorwerpen veranderen vond ik al gaaf, maar toen ik in het derde boek las dat sommige personages in dieren konden veranderen, omdat zij zichzelf dat geleerd hadden viel mijn mond open. Echt geweldig!
 • Gwendolyn (Edelsteen trilogie) – Verplaatsen in tijd Oke, niet alle momenten in de Edelsteen trilogie pakken goed uit voor Gwendolyn, maar idee lijkt mij fantastisch!
 • Alina (Schim en Schaduw) – Licht/zon oproepen Een beetje vaag, maar dat is wat Alina doet. Het is best een donker verhaal met donkere wezens en dat Alina iets kan met de zon en licht (Zie je wat ik hier doe Emmy) maakt een geweldig mooi contrast. Ik heb alleen nog het eerste deel gelezen, maar nu het tweede en derde deel uit zijn, wil ik het boek deze zomer herlezen om de andere boeken er achteraan te lezen.

Ik vond deze TTT best lastig, want ik kon weinig gaven en krachten zo opnoemen. Misschien lees ik niet genoeg fantasy? Waarschijnlijk zal ik straks bij andere TTT’s lezen welke gaven en krachten ik vergeten ben…
Welke krachten/gaven uit boeken zijn jullie favoriet?

4 Comments

 • Reply Ellis mei 28, 2015 at 07:26

  Doe mij maar dat fotografisch geheugen. lijkt me handig.

 • Reply Emmy mei 28, 2015 at 07:33

  I see what you did there 😛

 • Reply Madelon mei 28, 2015 at 14:16

  Hahaha, shoppen! Dat is een goeie ^^

 • Reply Jelle mei 28, 2015 at 19:47

  Zo lang met jou zijn, dat is pas een gave. Maar wel eentje om trots op te zijn!

 • Leave a Reply

  Back to top