Truth or Dance (Truth or Dance #1) – Chinouk Thijssen

Posted on juni 22, 2020 in Clavis/ Serie/ Thriller/ Young Adult

Truth or Dance stond al heel lang op mijn lijstje. Ik begon er een paar keer in, maar legde het steeds weg. Tot ik een paar weken geleden het boek pakte en voor ik het wist, was het boek uit. 

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Ik moest erg wennen in het begin, voornamelijk aan alle ballettermen. Het was erg fijn dat deze vooraf werden uitgelegd. Ik heb meerdere malen terug gebladerd en even te checken wat een bepaalde techniek van dansbeweging was, zodat ik het beter voor mij kon zien. Door het gebruik van deze typische ballettermen, kan je lezen dat auteur Chinouk Thijssen ervaring heeft in de danswereld. Volgens mij heeft Chinouk ook op hoog niveau ballet gedanst.
Het sfeertje, dat de personages zo gedreven en ambitieus zijn komt goed naar voren. Het deed mij enorm denken aan één van mijn favoriete films, namelijk Fame uit 1980.

Naast de heerlijke setting, bevat Truth or Dance ook veel mysterie. Niet alleen omdat het spannend is wie alle examens gaan halen, wat voor geheimen de personages meedragen en het belangrijkste van alles: wie zit er achter Truth or Dance? Ik had al snel mijn vermoedens, wat volgens mij echt onzin is, want op een gegeven moment vond ik iedereen wel verdacht. Raven leek te verdacht, waardoor ik haar niet verdacht. Maar ook de vriendinnen van India, Lisa en Zoë kwamen op mijn ‘dader lijstje’.

Er waren zoveel spannende momenten, dat ik wel door moest lezen. Zeker op het eind, wanneer het schooljaar is afgelopen en dat je als lezer ontdekt dat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen doorgaat naar het volgende jaar. In het epiloog lees je eindelijk wat meer over de dader, de mogelijke bedenker van Truth or Dance. Nog niet genoeg om voor mij al meer namen op het lijstje te zetten dan ik al had. Het was wel precies genoeg om te verlangen naar het volgende deel.

Truth or Dance is het eerste deel in een trilogie van een Nederlandse auteur, Chinouk Thijssen. Deze thriller was zo spannend, dat ik na het lezen meteen het tweede deel bestelde. ★★★★

Meer recensies van boeken zoals Truth or Dance vind je op mijn recensiepagina!

No Comments

Leave a Reply

Back to top