Top 10: prinsen en prinsessen

Posted on oktober 15, 2015 in Lijstje

Eindelijk weer een TTT op mijn blog. Meestal heb ik geen zin (tja, ik ben eerlijk) om onderzoek te doen welke boeken ik heb die passen bij het thema. Vandaag is het onderwerp ‘prinsen en prinsessen’ en aangezien ik vroeger altijd prinses wilde zijn, besloot ik om vandaag toch mee te doen.

 1. Prins Maxon (De selectie) Echt, vanaf het eerste moment dat ik aan De selectie boeken begon, was ik Team Maxon. Ik ben dol op hem en hoopte dat America op hem zou vallen.
 2. Ariël (De kleine zeemeermin) Naast het feit dat ik vroeger prinses wilde zijn, was zeemeermin een goede tweede keus. Het liefst een zeemeermin die een prinses was, dat zou helemaal geweldig zijn! De kleine zeemeermin was mede door die reden mijn favoriete Disney film.
 3. Lissa Dragomir (Vampire Academy) Het eerste deel heb ik gelezen, maar ik weet wel dat ik dol ben op deze serie. Op dit moment lees ik het tweede boek van de spinoff, maar daar zal ik niets over klappen in deze TTT.
 4. Mia (The princess diaries) Hoe kan ik nou Mia vergeten? De twee The princess diaries films vond ik altijd geweldig en daardoor heb ik het eerste deel (in het Engels!) afgelopen zomer gekocht
 5. Nathaniel (Er was eens een prins) Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar ik ben daar zo ontzettend benieuwd naar!
  Prinses-Hart-Kroon-Tiara-Kinder-Verkleed-Accessoire
 6. Stijn (United) Dit boek heb ik al een hele tijd geleden gelezen (moet er nog steeds recensie over schrijven, shame on me!!) maar het is geweldig! Schrijfster Nadine kennen jullie misschien nog van De lady library. United is zeker een aanrader!
 7. Snape (Harry Potter) Haha!
 8. Anna (Frozen) Want Elsa is koningin dus Anna is prinses!
 9. Meerdere mensen (A game of thrones) Tja, wie zal het zeggen? Als je in Westeros koning ben is je leven niet zeker. Zelfs als je geen échte koning(in) bent, kan je je wel zo noemen en iedereen volgt je dan…
 10. Ikzelf (in mijn dromen) Heeft geen toelichting nodig toch?

Weinig boeken die ik zelf bezit waar het thema prinsen en prinsessen is. Vet jammer, want ik ben er dol op. Daarom is De selectie ook één van mijn favoriete series! 

9 Comments

 • Reply Emmy oktober 15, 2015 at 08:40

  7 en 10. Zo waar.

 • Reply Lilian oktober 15, 2015 at 09:42

  Jaaaaa Maxon <3

 • Reply hetboekenik oktober 15, 2015 at 10:13

  Ik zou toch eens goed moeten nadenken om aan tien te komen denk ik

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale oktober 15, 2015 at 11:16

  Jaaa leuk ingevuld! Ik vind Mia ook echt geweldig. Heb die films volgens mij al 10x gezien.

 • Reply Vanessa oktober 15, 2015 at 13:32

  Ohja, Lissa was ik vergeten! 😮 En haha @ Snape :p

 • Reply Marjolein oktober 15, 2015 at 13:57

  LoL nummer 10 is geweldig!

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) oktober 15, 2015 at 21:03

  Snape zou het ook goed doen als prinsesje, compleet met jurk en tiara.

 • Reply Ellis oktober 16, 2015 at 08:43

  Wat Joost zegt.

 • Reply Madelon oktober 18, 2015 at 13:43

  1 en 2 waren ook mijn 1 en 2, hahah (alleen dan wel met partners, hihi). 10 vind ik ook heeel ijzersterk!

 • Leave a Reply

  Back to top