Top 10: Boeken waarvan je iets geleerd hebt (Levenslessen met Esmee)

Posted on juni 25, 2015 in Lijstje

Een nieuwe top 10 op de Top Ten Thursday dag, die nu georganiseerd is door Emmy van Zon en Maan. Vandaag gaat het over boeken waar ik iets van geleerd heb. Hmmm… een lastige! Zodoende werd dit artikel een lijstje met levenslessen. (Niet te serieus nemen ;))

 1. Het verraad van Natalie Hargove: boontje komt om zijn loontje In dit boek is Natalie een super oppervlakkig meisje dat naar ten val komt, om het maar zo kort mogelijk samen te vatten. Ik noem dat meestal ‘Karma’ en ik geloof als je goed doet, goed ontmoet. (Tegenovergesteld van boontje komt om zijn loontje dus.
 2. Twilight: schaam je nergens voor en lees wat je zelf wilt Twilight is niet bepaald een hoogstandje en er wordt soms beschamend verteld als iemand Twilight heeft gelezen. Ik heb dat ook lang gedaan. Maar nu stap ik in het licht en zeg dat ik Twilight HEERLIJKE boeken vind en mij er NIET voor schaam!
 3. Kil: het gaat niet om het uiterlijk Het boek Kil van Mel Wallis de Vries heeft erg weinig bladzijdes en is dus heel dun. Toch vind ik dit verhaal één van de beste Mel Wallis de Vries boeken. In weinig bladzijdes leef je mee met het slachtoffer en de politie. Doordat het boekje zo dun was, had ik nooit verwacht dat ik dit verhaal zo geweldig zou vinden.
 4. Middernacht Jenna: in de toekomst kijken en het verleden achter je laten Ik begon deze serie bij deel 8 en was even bang dat ik het verhaal niet zou snappen omdat ik de eerste 7 boeken niet had gelezen. Dat bleek niet zo het geval te zijn en kon ik alles goed volgen. (Toch wil ik ooit de eerste 7 delen gaan lezen)
 5. The Finisher: soms raak je in het leven teleurgesteld en daar is niets mis mee Ik had veel verwacht van dit boek, zeker omdat de auteur David Baldacci is. Toch kon ik niet in het verhaal komen en zelfs na het lezen had ik geen voldaan gevoel. Ik zal ook niet het tweede deel oppakken.
 6. Gone Girl: er is geen zwart of wit, maar meer grijs Personages die anders zijn dan je had verwacht, dat is hoe ik de hoofdpersonen uit Gone Girl omschrijf zonder te spoileren.
 7. IJskoud: een naam zegt niet alles Een wintersboek, wat gewoon heerlijk is om te lezen tijdens de zomer periode. In het zonnetje. Met een koud drankje in je handen.
 8. In de ban van de ring: age is just a number Dit boek is al ontzettend oud, maar nog steeds enorm populair! De Hobbit heb ik vorig jaar gelezen en hoop dat ik dit jaar nog in het eerste deel kan beginnen.

Welke levenslessen heb jij door boeken geleerd? (Geen top 10 dit keer, mijn excuses, maar hopelijk maken deze geweldig fantasische levenslessen een hoop goed) 

7 Comments

 • Reply Jacoline juni 25, 2015 at 08:01

  Wat een leuk lijstje! En ik ben het helemaal eens met Twilight! 🙂

 • Reply Lisa juni 25, 2015 at 10:20

  Twilight is inderdaad niks om voor te schamen. Ik durf ook te zeggen dat ik een enorme fan was/ben van de boeken. Nu het geen hype meer is, vinden mensen het belachelijk. Terwijl het een boek is zoals alle andere boeken. Niemand schaamt zich over Harry Potter of Divergent?! (en terecht, hoor ;-)) Je hebt trouwens een erg fijne blog. 🙂 Ik ga je even volgen.

 • Reply Madelon juni 25, 2015 at 10:30

  Ik vind Twilight ook echt heerlijke boeken! Al heb ik me er eigenlijk ook nooit voor geschaamd dat ik ze heb gelezen (ik schaam me meer voor het feit dat ik Fifty Shades heb gelezen, haha). Maar je hebt een mooi lijstje met wijze levenslessen! Erg inspirerend om te lezen.

 • Reply Annabel juni 25, 2015 at 10:33

  Leuk lijstje! Ik vond hem zo moeilijk dat ik hem heb overgeslagen. Maar ik zie veel dingen voorbij komen die ik toch wel herken.

 • Reply Nynke-Boudien juni 25, 2015 at 14:17

  Helemaal mee eens wat betreft Gone Girl. The Finisher moet ik nog lezen, ben er wel erg benieuwd naar`1

 • Reply Lilian juni 25, 2015 at 17:52

  Hahaha Twilight :’)

 • Reply Zwartraafje juni 27, 2015 at 17:27

  Twilight blijft voor mij een leuke ontdekking. Ik heb ondertussen leukere boeken in dit genre gelezen, maar de Twilight-saga was voor mij wel het opstapje naar Paranormal Romance toe en heeft alleen doordoor al mega veel punten verdiend.

 • Leave a Reply

  Back to top