The White Rose (The Jewel #2) – Amy Ewing

Posted on juni 6, 2018 in Leeservaring/ Young & Awesome/ Young Adult

Hoewel ik het eerste deel, The Jewel, heerlijk vond om te lezen, maar niet supergoed, verlangde ik enorm naar het vervolg, The White Rose. Ik telde nog net niet de dagen af.

Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel?

Het surrogaatleven in The Jewel vond ik verschrikkelijk om te lezen, maar ik was mij er nog niet van bewust dat het erger kon, totdat ik het verhaal van Raven las. Raven en Violet moesten weg, iets wat zij in The White Rose proberen. Ik vond het enorm spannend om te lezen hoe zij op de vlucht waren en zat echt in angst op de momenten dat zij betrapt konden worden. Het tweede deel vond ik veel beter en spannender dan het eerste deel. De dag dat ik halverwege het boek was, ging ik met Emmy naar de bioscoop. Voor de bioscoop en meteen erna in de trein, pakte ik het boek op. Ik stond lezend op het station en moest af en toe zuchten en wegkijken van de spanning.

Ondanks de spanning begreep ik niet goed waar het verhaal heen zou gaan en wat ervoor moest gebeuren om het drama met surrogaten te stoppen. De wending die The White Rose neemt zag ik niet aankomen en vond ik echt fantastisch. Dit zou echt een manier kunnen worden om voor de vroegere surrogaten in vrijheid te gaan leven!
Ik was lekker in het boek aan het lezen, blij met alle toffe wendingen wat betreft Violet en haar toekomst tot ik opeens zag dat er maar een handjevol bladzijden over waren.
En toen was opeens het boek uit. Ik was even bang dat het boek vroegtijdig was afgekapt, maar helaas. Het einde van mijn boek was écht het einde van The White Rose.

Ik ben bang dat ik de dagen weer ga aftellen tot The Black Key uitkomt, want het einde van The White Rose erg bizar. Misschien dat ik mij tot die tijd vermaak met het herlezen van The Jewel en The White Rose. ★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top