The Jewel – Amy Ewing

Posted on januari 8, 2017 in Leeservaring/ Young Adult

De cover deed mij denken aan De Selectie serie, boeken waar ik dol op ben. Daardoor had ik ook het idee dat ik The Jewel fantastisch zou vinden. Goed verhaal.

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Aan het begin had ik gemiste gevoelens. Ik begreep de wereld niet goed. Meisjes worden verborgen en opgeleidt wanneer ze een soort gave hebben? En dan zijn er ook drie verschillende gaven en wanneer de meisjes hiermee aan het oefenen zijn, krijgen zij fysiek pijn?  Ik las het wel, maar ik had er slecht beeld bij. Pas na een poos wordt het (voor mij tenminste) pas echt duidelijk hoe deze wereld in elkaar zit en dat vond ik zo gruwelijk! Ik lees regelmatig boeken waarin de wereld fucked up is, maar bij The Jewel had ik echt kippenvel want Violet wordt een surrogaat. Waarom ik dat zo heftig vond, weet ik niet goed. Maar alle twijfels en vragen die ik kreeg aan het begin van het verhaal, waren in één klap weg. Ik was hooked en ik was niet van plan te stoppen met lezen tot ik het boek uit had.

Oke, ik moest wel stoppen omdat ik de volgende dag moest werken en ik op een redelijk tijdstip naar bed wilde gaan. Maar als het aan mij lag en ik was vrij, had ik doorgelezen tot het boek uit was. Ik was dol op alle personages uit The Jewel, met uitzondering op Violet. Het was niet haar gezeur en irritatie over het feit dat zij verkocht werd, maar vooral de stomme keuzes die zij maakte. Violet wilde graag ontsnappen. Wat ik zou doen als ik in haar mooie schoenen stond, is zorgen dat ik niet op zou vallen. Beetje slijmen en doen alsof ik goed mijn best deed, maar stiekem iets zou gaan plannen. Wat Violet doet, is eigenlijk het tegenover gestelde. Het lijkt alsof ze juist gesnapt wil worden. Ik snapte dat echt niet. Het lijkt misschien alsof ik het boek niets vond, maar dat is niet zo. Ik heb echt genoten van het boek, de magie en de heerlijke schrijfstijl van Amy Ewing.

Na de mega cliffhanger verlang ik zelfs naar het tweede deel. Ik hoop alleen dat Violet dan wat redelijker wordt en niet zo achterlijk dommig. ★★★,4

2 Comments

  • Reply Marcia januari 8, 2017 at 12:52

    Ik heb het boek toevallig gisteren uitgelezen en net als jij kon ik die Auguriën niet echt voor me zien – van mij mogen die uit het boek geschrapt worden XD en Violet vond ik ook niet zo tof, maar tegelijkertijd vond ik het boek dan wel weer heel verslavend!

  • Reply Vivian januari 8, 2017 at 17:10

    Ik ga er binnenkort in beginnen, ben heel benieuwd!

  • Leave a Reply

    Back to top