The Friday Five: Favoriete New Adults

Posted on maart 3, 2017 in The Friday Five

Eindelijk weer eens een Friday Five van mijn hand. Iedere keer vul ik het voor de helft in en vergeet vervolgens het artikel af te maken en in te plannen. NOT ANYMORE! Vandaag vertel ik jullie over mijn favoriete New Adult boeken. 

Op nummer 1 staat het eerste New Adult boek dat ik jaren geleden las. Ik vond het verhaal zo ontzettend bijzonder en daarnaast is deze auteur één van mijn favoriete schrijfsters geworden. Sterrenhemel – Colleen Hoover vond ik hilarisch, emotioneel en gewoon prachtig. Het verhaal las ontzettend vlot en ik heb meerdere malen (in de trein!) hardop moeten lachen.
Eervolle vermelding voor deze boeken van CoHo: Finding Cinderella, Misschien Ooit en Onvoorwaardelijk.

Niet lang daarna heeft Sterrenhemel moeten vechten om de eerste plek te behouden, aangezien ‘ie het nu moet delen met Onverminderd – Rebecca Yarros. Dit boek brak mijn hart al in het eerste hoofdstuk wat gedurende het verhaal niet meer aan elkaar geplakt werd. Ik heb echt verschrikkelijk gehuild om zoveel scenes! Ik kon hierdoor ook gewoon het boek niet wegleggen, zoveel liefde had ik voor het verhaal.

Dat ik fan ben van de New Adult boeken van Zomer & Keuning is denk ik wel duidelijk, toch wil ik deze auteur met dít boek ook nog noemen. Ik had namelijk verwacht dat ik Stuk van jou – Sophie Jackson niets zou vinden. Het klonk veel te rauw aangezien drank, drugs en criminaliteit een grote rol leken te spelen. Ik heb mij nog nooit zo vergist in een boek! Na een paar hoofdstukken zat ik helemaal in het verhaal en het duurde ook lang voordat ik weer in staat was een ander boek op te pakken.
Bonuspunt: mijn quote staat op de achterkant van dit boek!

De After – Anna Todd is echt mijn guilty pleasure, want het leest weg als een trein. Het is geen supergoed verhaal en als je iets diepzinnig wilt lezen, zal ik deze niet aanraden. Maar man, wat een heerlijk dramatisch verhaal! Het is oorspronkelijk een fanfictie over One Direction, een band waar ik niet heel veel mee heb. Toch las ik deze dikke New Adult in één dag uit. (En sindsdien een aantal keer herlezen, want dit is het ideale medicijn voor een leesdip!)

Een nieuwe New Adult serie waar ik afgelopen zomer verliefd op ben geworden is Did I Mention I Love You – Estelle Maskame. Het tweede deel van deze trilogie vond ik veel beter, maar ik zou wel begonnen in het eerste deel. Stel je voor dat je al het drama van dit boek mist?!
Komende maandag komt deel drie uit, waar ik al maanden naar uit kijk. Mijn hart gaat echt breken, dat weet ik nu al. Gelukkig maakt alle drama het weer helemaal goed.

Welke New Adults staan in jouw top 5?

4 Comments

 • Reply Anouk maart 3, 2017 at 20:26

  Al deze boeken zijn prachtig! <3

 • Reply Marjolijn maart 5, 2017 at 16:07

  Liefde voor Onverminderd! Ik kon me heel goed identificeren met Ember.

 • Reply Melisa maart 10, 2017 at 12:20

  Jaaaaa Did I Mention I Love You is zo’n heerlijke Guilty Pleasure ?

 • Reply Anouk maart 30, 2017 at 14:25

  Ik heb nog nooit een new-adult gelezen geloof ik, maar dit lijstje lijkt een goede om mee te beginnen. Did I Mention I Love You heb ik zelfs nog in de kast staan! Lang leve de Boekenadventskalender van Emmy 😀

 • Leave a Reply

  Back to top