The Friday Five: Easy reads

Posted on november 11, 2016 in The Friday Five

De top 5 voor vandaag gaat over easy reads, iets waar ik zeker rekening meer houd al ik een boek beoordeel. Het gaat mij dan niet alleen om de schrijfstijl wat prettig leest, maar ook hoe graag ik het boek wil blijven lezen. 

Gier
De YA boeken van Kerstin Gier
Ik ben al jaren dol op de Edelsteen trilogie, maar ik vind ook dat Silber niet in dit lijstje mag ontbreken. Wanneer ik in deze boek begin, (ik herlees graag, don’t blame me) weet ik dat ik niet kan stoppen met lezen tot het boek uit is. Deze boeken zijn ook ideaal om uit een leesdip of boekhangover te komen. Afgelopen juli heeft Robijnrood mij enorm geholpen toen ik een boekhangover had van Hof van doorns en rozen.

Wicca

Wicca –  Cate Tiernan Weer een top 5 waar ik deze boeken lees, maar na 10+ jaar kan ik er nog steeds geen genoeg van krijgen. De boeken zijn dun, waardoor ik ze altijd binnen een paar uurtjes uit heb. Daarnaast vind ik de verhaallijn en het thema (heksen) ontzettend gaaf om over te lezen. Naast Harry Potter heeft deze serie mij meegenomen in een rollercoaster van emoties.

De kroon1
De Selectie – Kiera Cass
Ik bedoel hiermee de gehele serie, maar ik denk de eerste drie toch het meest. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben ook dol op De Prinses en De Kroon, maar ik vond de originele trilogie nét wat vlotter weglezen. Bij deze boeken wens ik altijd dat ik terug kon gaan naar de eerste keer dat ik de serie las, want dat gevoel was zo fijn!

haat
De boeken van Mel Wallis de Vries
Een ander soort boeken dan ik hierboven noem, omdat dit vooral thrillers zijn. Mel Wallis de Vries sleurt je mee in haar boeken, waardoor het erg moeilijk is om te stoppen met lezen. Het lukt mij uiteindelijk wel, maar dan is het boek vaak al uitgelezen. Mel Wallis de Vries is een auteur waarvan ik altijd het boek wil lezen, zelfs als ik nog niet weet waar het boek overgaat. Zij is ook één van de weinige auteurs met een hele lange lijst boeken die ik allemaal heb gelezen.
AbbiDe boeken van Abbi Glines
Met name de Rosemary Beach serie is een easy read, omdat wij inmiddels al bij deel 11 zijn aangekomen en ik de personages in mijn hart heb gesloten. Deze boeken vind ik niet supergoed, maar ze zijn enorm verslavend. Ook deze boeken heb ik binnen aan aantal uren uit. Want ik zo gaaf aan deze serie vind, is dat het eigenlijk losse boeken zijn (iedere twee boeken nieuwe personages in de hoofdrol) maar de personages kennen wij uit de vorige boeken. Zo groeien ze met de lezers op en gaan zelf settelen. Ik kijk altijd uit als er een nieuw deel is aangekondigd.

Welke boeken vind jij easy reads? 

6 Comments

 • Reply Madelon november 11, 2016 at 16:21

  Haha, De Selectie en Edelsteentrilogie heb ik ook op mijn lijstje staan!

 • Reply Marleen november 11, 2016 at 20:00

  Ik heb precies hetzelfde met de Abbi Glines boeken! Ik kijk vooral uit naar het nieuwste boek dat deze maand verschijnt! Ik ben heel benieuwd naar dat personage..

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) november 12, 2016 at 10:01

  Woehoeh, ik heb ook de boeken van Mel Wallis de Vries in mijn lijstje staan! 😀

 • Reply Marjolijn november 12, 2016 at 23:28

  Ahh ja Kersin Gier en Kirea Cass! Van Mel Wallis de Vries heb ik ook wel eens wat gelezen en dat bevalt me wel. Naar Abbi Glines ben ik erg benieuwd.

 • Reply zwartraafje november 13, 2016 at 17:18

  Bij mij hangt dat vaak even hard af van hoe ik me voel. Als ik een beetje in vorm ben en er is niet teveel afleiding dan leest vrijwel elk boek vlot. Nu ja, niet ELK boek natuurlijk. Boeken die ik herlees gaan sowieso vlotter en verder zijn het vaak boeken die me helemaal in hun wereld kunnen opzuigen die in één ruk worden uitgelezen.

 • Reply Jolien november 14, 2016 at 15:03

  De boeken van De Selectie vond ik ook echt geweldige easy-reads <3

 • Leave a Reply

  Back to top