The Friday Five: Boekige gewoontes

Posted on oktober 7, 2016 in The Friday Five

Een nieuwe The Friday Five, verzonnen door Madelon. Vandaag vertel ik jullie over mijn boekige gewoontes. (Hierbij een waarschuwing, sommige gewoontes zijn gewoon gruwelijk)

Ik begin meteen met de ergste; ik maak soms ezelsoren in mijn boeken. Ik heb genoeg boekenleggers, daar ligt het niet aan. Als ik in bad ga, neem ik vaak een boek mee en daar zit niet altijd een boekenlegger in. Ik vouw dan een hoekje van het boek om, al doe ik dat heel voorzichtig. Mijn boeken houd ik graag netjes, maar ik vind wel dat ze gelezen moeten worden. Door de ezelsoren zien de boeken er ook gelezen uit.

Lezen he
Papieren boeken lees ik overdag en ereader in de avond. Ik lees graag voor ik ga slapen, maar het licht in mijn kamer is heel fel. Hierdoor heb ik na het wegleggen van een boek moeite met in slaap te komen. De oplossing is daarom ook mijn ereader. Hier zit een licht in, dus ik kan mijn eigen lampen uit houden. Zodra ik moe word, leg ik de ereader op mijn nachtkastje en ik val zonder problemen in slaap.

Ik neem altijd een boek of mijn ereader mee als ik van huis wegga. Op de momenten dat ik dit niet doe, lijkt het wel of er onverwacht problemen voordoen waardoor ik eigenlijk in de trein/auto/metro/school/you name it niets te doen heb. Ik loop onderweg vertraging op en hierdoor zou ik willen dat ik iets kon lezen. Sinds die vervelende momenten zorg ik dat ik in ieder geval iets te lezen heb.

Spanje 1
Nog een erge, waar ik mij inmiddels zelf heel erg aan irriteer; ik lees graag meerdere boeken tegelijkertijd. Ik heb vaak heel erg de behoefte om aan een nieuw boek te beginnen en ‘vergeet’ dat soms het boek waar ik al in ben begonnen. Het is soms ook zo dat het boek dat ik aan het lezen ben mij niet helemaal trekt en dat ik daardoor expres in een nieuw boek begin. Oops.

Ik ben een boekhoarder. Oke, het is ook wel eerlijk om te zeggen dat ik naast mijn grote boeken verzamel passie, ook veel boeken wegdoe. Zodra ik geen plek meer heb voor mijn nieuwe boeken, houd ik weer een grote schoonmaak en doe ik veel boeken weg aan collegabloggers, vrienden, familie en kennissen. (dus dan heb ik een goede reden om weer boeken te kopen)

Welke boekige gewoontes hebben jullie?

3 Comments

 • Reply Nicky oktober 7, 2016 at 10:18

  Iets wat ik vaak doe is kijken hoeveel pagina’s een hoofdstuk heeft. Gelukkig weet ik spoilers te vermijden, maar het is wel een beetje een slechte gewoonte.

 • Reply Madelon oktober 7, 2016 at 10:37

  EZELSOREN :O Je raakt me diep in mijn boekenhart Esmee 😛

  Haha nee kidding, als jou dat een goed gevoel geeft, moet je lekker ezelsoren maken in je boek, haha :P. Leuke gewoontes heb je opgeschreven verder ^^

 • Reply Story addict oktober 7, 2016 at 19:53

  Ezelsoren maken doe ik zelfs niet digitaal in de boeken op mijn ereader (daar kan ik een bookmark maken in de vorm van een ezelsoor, aargh), haha. Ik ben eigenlijk ook niet echt van de boekenlegger, maar gewoon een boek dichtklappen zonder iets ertussen vond ik ook weer niks. Het mag ook niet te dik zijn, want dan gaat het boek bolstaan. Vaak is het dus een stukje papier van een oude folder, of een enveloppe of een factuur die ik nog moet betalen :p

 • Leave a Reply

  Back to top