The Friday Five: Boeken die ik wil herlezen

Posted on december 9, 2016 in The Friday Five/ Young Adult

Ik vind het heerlijk om lijstjes te maken, maar de afgelopen tijd merk ik dat ik steeds dezelfde titels invul. Deze week ga ik proberen titels te noemen, die ik nog niet eerder in mijn The Friday Five heb genoemd. Deze vijf boeken wil ik in 2017 herlezen.

Onbreekbaar – Kami Garcia Wat was ik gek op dit boek toen ik hem voor de eerste keer las. Het tweede deel, ‘Ongemerkt’ gaf mij ook zoveel plezier tijdens het lezen. Het eerste deel las ik geloof ik nog voor Storyhunters, dus daarom heb ik hier op Leesmee geen recensie van. Omdat ik het destijds stom vond om een tweede deel te recenseren, zonder dat er van het eerste boek een recensie online staat, is er veel tijd over heen gegaan. Ik denk maar dat ik deze boeken moet gaan herlezen om weer te kunnen genieten mij weer te kunnen verdiepen in deze wereld.
Hé, wat vervelend… 

Gebroken – Jennefer Mellink Toen dit boek uitkwam heb ik het meteen gelezen. Ik vond het zo spannend en het einde was echt verschrikkelijk! Hoewel het boek en het verhaal een poos in mijn hoofd bleef rond spoken, heb ik niet meteen een recensie geschreven. Wat stom! Het is nu zo lang geleden dat ik het boek heb gelezen, dat het niet goed voelt om een recensie te schrijven zonder het boek nog eens gelezen te hebben. Na ‘Gebroken’ ben ik van plan om meteen door te gaan met ‘Kwaad bloed’, een ander boek van Jennefer Mellink.

Stilte – Becca Fitzpatrick Dit boek heb ik jaren geleden gelezen, op aanraden van mijn mede Storyhunters blogmaatje Joanne. Moon heeft inmiddels de serie opnieuw uitgegeven en heb ik deze boeken gekregen als recensie exemplaar. Nu geldt hetzelfde als voor het boek hierboven en daarom wil ik deze graag herlezen. In 2016 heb ik de eerste twee delen van de Hush Hush serie gelezen en wil in 2017 de serie afronden. (Vooral omdat ik het vierde deel voor de eerste keer ga lezen!)


Bijna verliefd – Abbi Glines Ik zou ‘Bijna verliefd’ zo graag willen herlezen, omdat Blaire uit de Rosemary Beach serie nog steeds mijn favoriete personage is. Ik ben nu bij boek 11 en er is in het leven van Blaire veel veranderd. Het lijkt mij zo fijn om weer te lezen hoe het allemaal begon in boek één. Toch doe ik dat niet, want voor ik het weet herlees ik alle boeken en dat zijn er nu bijna 12!


Bloedverwanten – Richelle Mead
Nog iets stoms wat ik heb gedaan. Ik dacht dat ik deze serie wel los kon lezen van de Vampire Academy serie. Dat had ik fout en dat kan dus écht niet, tenzij je graag je Vampire Academy ervaring wil verpesten door over spoilers te lezen. Ik weet zo’n beetje alle grote gebeurtenissen van Rose en Lissa, allemaal dankzij Bloedverwanten. Ik wil graag dit boek herlezen als ik alle Vampire Academy boeken heb gelezen, om er van te kunnen genieten zonder gespoiled te worden.

2 Comments

  • Reply Joanydvv december 9, 2016 at 15:06

    Ooh, ik dacht ook dat je de Bloedverwanten-boeken ook apart kon lezen. Althans, dat is mij ooit verteld. Goed om te weten dat ik beter toch eerst de VA reeks kan lezen.

  • Reply Madelon december 10, 2016 at 11:14

    Ik heb toevallig recentelijk Gebroken gelezen, maar ik vond ‘m juist heel erg tegenvallen, haha.

  • Leave a Reply

    Back to top