The Friday Five: Boeken om te lezen in de zomer

Posted on juni 29, 2018 in Lijstje/ The Friday Five

Over twee weken zit ik in Curaçao en heb daar zo ontzettend veel zin in! Ik zie mijzelf al helemaal liggen op het strand met een boek. Welke boeken ik wil gaan lezen deze zomer? Dat vertel ik in deze top 5.

Hof van Vleugels en Verwoesting – Sarah J. Maas Dit is niet echt een zomer boek, maar de voorgaande delen heb ik ook in de zomer gelezen. Het boek is lekker dik, dus ik zorg dat hij op mijn ereader staat. Leest net wat makkelijker dan het mega dikke fysieke boek. Het is trouwens echt een shame dat ik dit deel nog niet eerder heb gelezen, maar ik ben erg bang voor alle feels, die ik ook in de voorgaande twee delen kreeg.

Stad van gevallen Engelen – Cassandra Clare Ook dit is geen typisch zomer boek, maar ik vind deze boeken zo fijn dat ik er enorm naar uitkijk om ze te lezen in het vliegtuig. Eind vorig jaar heb ik een Cassandra Clare verslaving opgelopen, waar ik nog steeds dagelijks mee kamp. Ik heb ontzettend de behoefte om verder te gaan met de serie, maar ik ben ook terughoudend. Ik vond het derde deel namelijk echt perfect en ik vrees voor het moment dat alles in het vierde deel weer fout gaat. Ik hoop nu dat ik door dit artikel een stok achter de deur heb om het boek daadwerkelijk op te pakken.

I see London, I see France – Sarah Mlynoswki Mijn lieve Grannies gaan over een paar weken weer naar Londen en YALC en dat moet ik helaas misschien door mijn vakantie in Curaçao. Gelukkig kan ik door dit boek (Londen <3) ook weer eventjes bij mijn vriendinnen zijn. Daarnaast speelt zich boek zich ook af in de zomer, want toch wel erg speciaal is, gezien deze top 5 ook over zomer boeken hoort te gaan. Pluspunt.

Twee jaar terug in Spanje.

Onyx – Jennifer L. Armentrout Dit boek komt officieel in de zomer uit, telt dat dan ook? Anyway, na het lezen van Obsidian, het eerste deel in de Lux serie, kan ik echt niet lang wachten om te beginnen in Onyx, het vervolg. Het is alsof ik weer Twilight lees, alleen dan over aliens en met een verhaal dat beter is. Hoofdpersoon Katy is ook boekenblogger, dus dat maakt het verhaal nog toffer!

De Selectie – Kiera Cass Ook dit zijn niet echt zomerboeken, maar wel voor mij. Ik geloof dat er zelfs een deel in de zomer uitkwam, een aantal jaar geleden.
De Selectie boeken lezen ontzettend lekker weg, waardoor ik gemakkelijk een boek per dag haal. Heerlijk al het drama en het prinsessenleven van America.

Welke boeken ga jij lezen deze zomer?

3 Comments

 • Reply Annabel juni 29, 2018 at 07:11

  I see London I see France is inderdaad een heerlijk zomerboek!

 • Reply Paula | MustMag.nl juni 29, 2018 at 19:04

  Oh wat heerlijk dat je naar Curacao gaat. Lijkt me prachtig! En fijn lijstje, hoor. I see London, I see France lijkt me ook leuk om te lezen (op mijn TBR) en met De Selectie ben ik het helemaal eens. 🙂

 • Reply Mascha juli 23, 2018 at 17:22

  Sarah Mlynoswki, ik las van haar 10 dingen die je beter niet kan doen. Dat was een lekker boek voor tusssendoor! Geldt dat ook voor dit boek, of is dit wat minder luchtig?

 • Leave a Reply

  Back to top