The Friday Five: Boeken die ik dit jaar zeker wil lezen

Posted on januari 6, 2017 in The Friday Five

Hoewel ik een lijstje heb gemaakt van 20 boeken uit mijn eigen boekenkast, heb ik daar weer vijf belangrijke boeken uitgekozen die ik in 2017 zeker wil lezen.

Safe Haven – Nicolas Sparks Ik heb nog nooit één van zijn boeken gelezen, maar ik ben dol op zijn films! Vooral Safe Haven springt er voor mij uit, zeker omdat ik ook in plekje ben geweest waar het zich afspeelt, namelijk Southport. Als ik de film kijk voelt het weer als thuiskomen. In 2015(!) vond ik Safe Haven als boek in de kringloopwinkel en ik hoop het komend jaar eindelijk te gaan lezen.

De IJzeren Engel – Cassandra Clare Ik heb de eerste twee delen van The Mortal Instruments gelezen en vond ze maar ‘so so’. Toen ik in de spinoff serie van The Infernal Devices begon, ging er een hele nieuwe wereld voor mij open. Vanaf het begin vond ik het verhaal al zo spannend! Wat slecht dat ik toen niet meer verder ben gegaan, maar het aantal pagina’s weerhield mij een beetje. Tijd voor een comeback.

Het Bernini Mysterie – Dan Brown Nog zo’n boek waarvan een verfilming is uitgekomen en ik de film al zeker 100 keer heb gezien. Toch nog steeds het boek niet gelezen! (Ik begin mij steeds meer te schamen…)

De Zoon van Neptunus – Rick Riordan Hoe trots is vorig jaar was dat ik eindelijk alle Rick Riordan boeken in mijn boekenkast had staan, maar dat ik er meteen in begon? Niet echt. Ik moet zeggen dat ik wel een trotsachtig gevoel vanbinnen voel dat ik wél het eerste boeken in de Helden van Olympus serie heb gelezen, maar dan is het ook wel tijd dat ik het tweede deel lees, toch? (En mijn broertje gaat dan heel blij met mij zijn, want hij heeft iemand nog om over deze boeken te gaan praten.)

Jurassic World – Michael Crichton Dit boek staat niet in mijn mega 2017 TBR lijst, maar wil ik nog steeds erg gaar lezen. Het bevat de tweede boeken Jurassic Park en De Verloren Wereld, waar de films op gebaseerd zijn. Ik ooit een hele oude editie van Jurassic Park, maar deze was zo oud dat het bijna uit elkaar viel. Dankzij mijn Boeken Adventkalender lootje, heb ik nu deze mooie omnibus.

Welke boeken wil jij dit jaar echt heel graag lezen?

4 Comments

 • Reply Joanydvv januari 6, 2017 at 09:26

  Safe haven is zo’n mooi boek (en film)! Het was mijn eerste Nicholas Sparks boek, maar begrijp onmiddellijk waarom hij zo populair is. Ik wil dit jaar sowieso Het zwarte hart lezen van Stephanie Garnering.

 • Reply Kwante januari 6, 2017 at 13:50

  Ik heb de eerste drie delen van The Mortal Instruments gelezen en niet één deel van TID, geen idee waar het aan ligt dat ik ze niet oppak? Wellicht inderdaad het formaat, toch houd dat me bij bijvoorbeeld Hof van Mist en Woede niet tegen!

  Ik wil dit jaar heel graag zoveel mogelijk van mijn TBR Shelf Control Challenge lezen en wacht vol spanning op First Life en natuurlijk de Maas vervolgdelen!

 • Reply Zoë januari 6, 2017 at 16:35

  Ijzeren engel is zo goed, het is een van mijn favoriete boeken!

 • Reply zwartraafje januari 7, 2017 at 21:35

  Eigen boeken. Tja, dat is natuurlijk niet echt een antwoord maar ik weet eigenlijk nooit vooraf welk boek ik uit de kast ga nemen. Dit jaar probeer ik echter vooral veel eigen boeken te lezen én ondertussen voor voldoende afwisseling te zorgen. Zo las ik tot nu toe een Engelstalige paranormal romance, een luchtig romantisch verhaal, de GVR van Roald Dahl én momenteel moet ik nog slechts enkele hoofdstukken in Faefever van Karen Marie Moning. De kans is dan ook groot dat mijn volgende boek weer iets helemaal anders wordt. Misschien eentje van Nora Roberts of zo.

 • Leave a Reply

  Back to top