The Friday Five: Boeken die een vervolg verdienen

Posted on juni 8, 2018 in Lijstje/ Persoonlijk/ The Friday Five

Eindelijk doe ik weer eens mee met een The Friday Five! Het lijkt (en is) al een eeuwigheid geleden en aangezien ik dol ben op lijstjes, komt er weer eentje aan. Dit keer gaat het lijstje over vijf boeken waarvan ik vind dat zij een vervolg verdienen.

Nummer 1: De After serie – Anna Todd
Ik heb echt een haat/liefde verhouding met deze boeken, maar na het lezen van het vierde deel heb ik gehuild en de schrijfster vervloekt dat deel vier niet uitgebreider geschreven was (vooral het einde!!). Anna Todd heeft wel een spin-off geschreven over Landon, maar deze twee boeken zijn helaas niet vertaald. Om toch een beetje in de After spirit te blijven, op dit moment wordt het eerste deel verfilmd!

Nummer 2: Een zomer in Parijs – Denise Grover Swank Dit hoeft niet eens een vervolg met dezelfde personages te zijn. Ik word namelijk ook erg blij van nog een YA boek van Denise Grover Swank. Ik heb zo intens genoten van Een zomer in Parijs dat ik bijna al haar boeken kocht, ook al waren dit meer romans en geen YA. Niet gedaan omdat ze in het Engels waren en de series niet overal goed verkrijgbaar waren. Ik houd hoop dat zij in de toekomst nog een YA gaat schrijven.

Nummer 3: De Edelsteen trilogie – Kerstin Gier Het einde van Smaragdgroen was perfectie en het hoeft ook niet direct een vervolg te zijn op deze boeken. Ik denk eerder een soort spin-off over de familie van Gwendolyn, haar ouders in het verleden/heden, maar ook de toekomst van Gwen en haar avonturen in het verleden. Zoiets zou mij echt heel gaaf lijken.

Nummer 4: De Zwaar trilogie – Chantal van Gastel Zwaar Zwanger, is er nog iemand voor?

Nummer 5: Twilight – Stephenie Meyer De nieuwe Twilight met de gender bend was fine en het einde was ook wel tof, omdat het zo anders was. Maar ergens, diep in mijn hart maar toch sterk aanwezig, voel ik een verlangen om Midnight Sun te lezen. Ik vind het verschrikkelijk dat Stephenie Meyer het boek nooit heeft afgemaakt en ik denk ook dat ze dit nooit meer zal doen. Hetzelfde voor The Host vervolgen. Ik heb weinig hoop dat deze boeken er nog ooit zullen komen.


Van welke boeken hoop jij dat er ooit een vervolg van komt?

3 Comments

 • Reply Paula | MustMag.nl juni 8, 2018 at 09:02

  Wow een nieuw deel van de Edelsteen-trilogie lijkt me ook echt geweldig. Wat een goed idee! En van de ZWAAR-boeken van Chantal van Gastel heb ik ook genoten. Kom maar op met een nieuw deel, haha!

 • Reply Friday Five: deze boeken verdienen een vervolg - Must Magazine juni 8, 2018 at 09:13

  […] bloggers uitkozen? Bekijk ook de blogposts van Joost, Laurie, Annabel, de Hebban Young Adult Club, Esmee, Angela en […]

 • Reply zwartraafje juni 14, 2018 at 09:03

  Ik wil nog steeds Midnight Sun lezen. Het is al superlang geleden sinds ik de Twilight-saga las maar dat boek heeft mij het Paranormal Romance genre doen ontdekken en daardoor heb ik er nog steeds een nostalgisch gevoel bij. Iedere keer dat ik ergens die titel zie opduiken hoop ik dat het zo ver is maar dan blijkt het gewoon iets helemaal anders te zijn. šŸ™

 • Leave a Reply

  Back to top