The Friday Five: Blossom Books boeken

Posted on april 7, 2017 in Persoonlijk/ The Friday Five

Blossom Books was één van de eerste YA uitgevers die ik leerde kennen. Ik was destijds groot fan van Laguna Beach en The Hills en kocht daarom meteen L.A. Candy. Daar begon mijn ‘Blossom Books Verslaving’ mee.


Robijnrood – Kerstin Gier
Een klasgenoot zei dat de Edelsteentrilogie fantastische boeken waren en aangezien ik toen Blossom Books al kende, nam ik dat meteen aan. Ik begon in de pauze en bleef eigenlijk tussen de lessen door alleen maar dit boek lezen. Deel twee, Saffierblauw, was geloof ik toen ook al uit, dus ik kon meteen door. Voor het laatste deel, Smaragdgroen, moest ik wat langer wachten, maar dat was het helemaal waard.
Sinds die tijd heb ik deze trilogie meerdere keren herlezen en nog steeds is het één van mijn favoriete series. Na al die jaren kan ik er nog steeds geen genoeg van krijgen.


Schim en Schaduw – Leigh Bardugo
Na alle Blossom Books contemporary keek ik zo uit naar dit pareltje. Er werden, ter ere van deze gave fantasy, ARC’s naar bloggers gestuurd. Mijn hemel, wat zat ik in de spanning in de hoop dat ik één van deze bloggers was! Geluk stond die dag aan mijn kant en mocht dolgelukkig ook een ARC ontvangen. Ik heb dat boek letterlijk stuk gelezen en nu staat vol trots het échte exemplaar in mijn kast. Hoewel ik de trilogie nog niet heb uitgelezen (ik moet Val en Verlossing nog lezen) ben ik echt dol op deze serie. Ik vind de personages fantastisch, de magie in dit verhaal is fantastisch, de schrijfstijl is fantastisch… eigenlijk gewoon alles is fantastisch!

Soulmates – Joss Stirling
In eerste instantie moest ik het niet zo hebben op deze serie. Toegegeven, ik had mij ook nog niet echt verdiept in deze serie. Toen besloot ik het eerste deel, Het verhaal van Sky mee te nemen op vakantie. Het boek was toen maar €5,- dus kon ik het niet laten liggen. Die zomer werd ik zo verliefd op de Benedict broers en besloot toen met de 24 uur marathon ook de andere twee boeken te lezen. Er bestaan nog meer delen van deze serie, maar na teleurstellende verkoopcijfers worden deze helaas niet uitgegeven.

L.A. Candy – Lauren Conrad  Vroeger was ik helemaal gek op deze serie! Ik verslond de boeken meerdere keer en wilde het volgende boek van Lauren Conrad altijd preorderen. Afgelopen maand had ik een mega leesdip en herlas L.A. Candy. Ik vond ‘m niet zo leuk als vroeger, maar ik kon wel enorm genieten van de gelijkenissen van The Hills en natuurlijk ook alle drama! Superfijn dat deze boeken ook te lezen zijn met Kobo Plus.

Het Experiment – Michelle Gagnon Ooit mocht ik voor Storyhunters het eboek van Het Experiment lezen vóór dit boek uitkwam. Ik weet nog dat ik stiekem tijdens het oppassen aan het lezen was, omdat het verhaal zo spannend was, dat ik niet wilde stoppen. De twee vervolgdelen staan ook in mijn kast, maar omdat er zo lang tussen zit, wil ik Het Experiment nog gaan herlezen. Ik ben erg benieuwd of ik het net zo leuk vind als toen.

Welke Blossom Books boeken zijn jouw favoriet?

4 Comments

 • Reply Marjolijn april 7, 2017 at 09:13

  Jaaaaa L. A. Candy?

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) april 7, 2017 at 15:58

  Schim & Schaduw is echt toppieeeeeeeeee!

 • Reply zwartraafje april 8, 2017 at 20:45

  Maar die hebben zoveel leuke boeken én ik ben niet goed in het kiezen van favorieten … misschien neig ik dan nog het meeste naar de Grisha-trilogie. Omwille van zowel het knappe verhaal als de prachtige covers.

 • Reply Marieke april 18, 2017 at 17:42

  Ik lees eigenlijk voornamelijk Engelstalig dus ik ben niet superbekend met Blossom’s vertalingen, maar van de boeken die jij hier noemt ben ik enorm fan van de Grisha-trilogie, en ik heb de boeken van Kirsten Gier ook met heel veel plezier gelezen!

  Op de site zag ik dat zij Wink Poppy Midnight ook in Nederland(s) uitgegeven hebben, en die vond ik ook fenomenaal.

 • Leave a Reply

  Back to top