The Friday Five: Auteurs die je dit jaar hebt ontdekt

Posted on december 16, 2016 in The Friday Five

Dit soort lijstjes vind ik altijd het leukste om te maken, omdat ik dan bewust terug denk aan alle fijne boeken die ik dit jaar heb gelezen. Ik heb weer vijf toffe auteurs ontdekt afgelopen jaar!

Jenny Han Hoewel ik haar naam al eerder kende van de ‘Summer I Turned Pretty’ boeken, heb ik pas in 2016 het eerste boek van haar gelezen. Inmiddels ben ik nu zo fan van haar schrijfstijl dat ik nu 3 boeken van haar heb gelezen én er zelfs over na zit te denken om haar andere boeken te kopen in het Engels. Zo dedicated ben ik nu!

Estelle Maskame Ook deze auteur schrijft contemporary, een genre waar ik in 2016 echt verslaafd aan was! Ik geloof dat de helft van alle gelezen boeken contemporary’s waren. Estelle Maskame heeft de superverslavende DIMILY serie geschreven en de eerste twee delen zijn in 2016 vertaald. Ik kijk enorm uit naar 2017, want in maart verschijnt het derde deel uit de trilogie.

Een andere en minder leuke ontdekking is Lauren Oliver. Niet per se al haar boeken (Paniek vond ik wel tof!), maar vooral Delirium. Ik kijk echt al jaren uit naar dit boek, een verlangen dat versterkt werd door de toffe trailer, maar nog nooit het boek opgepakt. Ik was namelijk bang om teleurgesteld te worden. Het verhaal sprak mij ontzettend aan, maar iedere keer dat ik in dit boek begon te lezen, viel ik in slaap. LETTERLIJK! Ik vond het verhaal maar so so, dus ik ben ook niet verder gegaan met deel 2. Jammer!

Sarah J. Maas Wauw, wat schrijft zij fantastisch! Ik heb De Glazen Troon heel lang geleden gekocht, maar nog nooit gelezen. Het grappige is, dat rond de tijd dat Hof van Mist en Woede uitkwam, ik pas het eerste boek van haar ben gaan lezen. Ik begon bij De Glazen Troon, maar legde deze al snel weg. Hof van Doorns en Rozen wilde ik nog wel een kans geven en ik werd weggeblazen. Ik heb geen woorden voor het gat in mijn hart waar ik mee loop sinds ik dat boek uit heb. Waarom ben ik niet eerder met haar boeken begonnen?!

Zoella Ik kende haar naam door vriendinnen, maar zelf had ik nog nooit een filmpje van haar gezien. Shame on me! Ik vond het tof dat zij een boek schreef (want pro boeken), maar daar bleef het wel bij. Nu heb ik het eerste boek in de Girl Online serie gelezen en ik wil zo graag verder met deze serie. Het is niet alleen lief en schattig, maar heeft ook een wat moeilijker thema, namelijk angststoornissen. Ik kon mij identificeren in hoofdpersoon Penny en las het boek in één ruk uit.

Welke auteurs heb jij in 2016 ontdekt?

4 Comments

 • Reply Marjolijn december 16, 2016 at 10:25

  Ohja Sarah J. Maas. Helemaal vergeten ? De boeken van Zoella zijn ook echt mooi. Niet alleen qua verhaallijn maar ook de cover❤

 • Reply Madelon december 17, 2016 at 15:29

  Ik vind het ook echt leuk om zo met zo’n lijstje terug te blikken op het afgelopen jaar. Vaak ga ik dan door mijn gelezen boeken op Goodreads zitten scrollen en dan komen er weer zoveel mooie herinneringen naar boven <3

 • Reply Jessica Dillema december 17, 2016 at 17:43

  Hartjes voor Sarah J. Maas! <3

 • Reply zwartraafje december 17, 2016 at 21:05

  Oh, ik heb deze week nog aan mijn lijstje met ontdekkingen gewerkt. Zal het snel eens opzoeken … Nalini Singh, Craig Thompson, Marieke Nijkamp, Juliet Marillier, Stephanie Garber, …

 • Leave a Reply

  Back to top