The Cage – Megan Shepherd

Posted on augustus 14, 2016 in Leeservaring/ Young Adult

The Cage stond al heel lang op mijn TBR lijstje, maar pas toen mijn beste vriendin Marjolijn en boek oppakte, werd mijn interesse écht getrokken.

Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen?
Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk.

The Cage begint ontzettend mysterieus, wanneer Cora wakker wordt in een vreemde omgeving. Het wordt nog erger als zijn een dood meisje tegenkomt. Wat er precies aan de hand is en de reden dat juist zíj in een kooit zit ontdek je als lezer gedurende het verhaal.
Ik had tijdens het lezen een haat/liefde verhouding met de personages. Wat ik erg sterk vond was de veranderingen die zij doormaakte tijdens hun verblijf in de kooi. Ik heb in mijn jongere jaren de film ‘Lord of the flies’ gezien en hoewel ik nog steeds lichtelijk getraumatiseerd ben, vond ik dat wel wat weg hebben hoe een aantal personages zich ontpopten. Dit zou ook in ‘het echt’ gebeuren, wanneer mensen zonder échte toezicht bij elkaar worden gezet.

Als ik kijk naar de personages afzonderlijk, had ik het minste met het personages waar alles om draaide: Cora. Natuurlijk was het fijn dat zij niet luisterde naar de regels en probeerde te ontsnappen, maar na een poosje begon het vervelend te worden. Irritant zelfs om steeds naar haar gezeur te moeten ‘luisteren’. Ik vond het veel leuker om de personages te volgens die zich bij de regels hadden neergelegd en hun leven in The Cage wilden opbouwen.
CageIk had het verhaal misschien beter/aantrekkelijker gevonden als de gevangenen van The Cage zélf achter de waarheid waren ingekomen, in plaats van dat alles uitgelegd werd door de monsters die hun gevangen hielden. De mysterie achter de ‘ontvoerders’, hoe de puzzels in elkaar zaten en hoe iedereen in The Cage zou kunnen overleven trok mij in eerste instantie naar dit boek. Dat wij alles op een mooi bordje uitgelegd kregen viel mij wat tegen.

Het boek las echt heerlijk en ik vloog door de pagina’s heen. Het is niet mijn favoriete boek (ik had er namelijk wat anders van verwacht), maar ik heb er toch van genoten en ben erg benieuwd naar het volgende deel.

3 half Ster

No Comments

Leave a Reply

Back to top