The Burning Shadow (Origin #2) – Jennifer L. Armentrout

Posted on november 2, 2020 in Leeservaring/ Urban fantasy/ Z&K

The Burning Shadow bleef lang op mijn nachtkastje liggen, omdat ik best bang was voor de plottwist. En die plottwist kwam er zeker!

In dit boek is voor Evie niets meer hetzelfde. In “The darkest star’, het eerste deel van de serie, heeft ze opper-Luxen Luc ontmoet. In “The burning shadow’ kan ze zich daar niets van herinneren. Evie is een paar maanden uit haar geheugen kwijt. Op zoek naar het antwoord op de vraag wie ze is en wie ze was, belandt ze steeds dieper in de wereld van de Luxen. En ze zal al snel ontdekken dat als je daar eenmaal in zit, je er niet zo makkelijk meer uit komt. De Origin-serie is een zijdelings vervolg op de Lux-serie, waarmee Jennifer L. Armentrout zichzelf voorgoed op de kaart zette als fantasyauteur. Haar fans hadden nog niet genoeg van de wereld die ze creëerde. Zijzelf gelukkig ook niet.

Ik vind het altijd lastig om een review te schrijven over tweede delen in een serie, omdat ik bang ben om spoilers te geven. 
Op de achterflap van The Burning Shadow staat meer informatie dan dat er op internet in de beschrijving te lezen is, zoals het stukje over een heftige griep. Dat is dus geen spoiler en daar wil ik een stukje over vertellen.
In The Burning Shadow weet Evi dat haar leven voor altijd is veranderd en ze gaat op zoek naar zichzelf. Terwijl zij ontdekt wie zij is en haar nieuwe wereld beter leert kennen, gaat er een mysterieuze griep rond. Aangezien wij midden in de tweede coronagolf zitten, vond ik het soms iets te confronterend om te lezen. Niet dat ik het boek niet leuk vond, integendeel! Maar soms werd de angst voor een onbekende ziekte mij iets te veel en had ik meer behoefte in een verhaal wat niet leek op de huidige situatie.

Toch bleef dit tweede deel uit de Origin serie mij trekken. Het was een flinke pil om doorheen te komen, maar het was het zo waard! 
Door de griep als verhaallijn, had ik het gevoel dat het hetzelfde zou zijn als het tweede deel in de Lux serie. Dat bleek niet zo te zijn en ik geloof dat er geen moment was dat het verhaal niet spannend was. Spannend en ook gewoon eng. Ongeveer op de helft, kreeg het verhaal een andere wending. Een wending die ik niet zag aankomen en eigenlijk sinds dat moment ben ik niet meer gestopt met lezen. 

Ik ben echt dol op de Origin serie, misschien nog wel meer dan de Lux serie. Een fantasy/sci-fi verhaallijn in eigenlijk een ‘normale’ wereld zijn mijn favoriete boeken.
Op het internet is er verwarring of het komende deel, The Brightest Night het laatste deel is. Ik zou het totaal niet erg vinden als er meer Origin delen komen. Wel vind ga het einde van deel 3 spannend vinden, want Jennifer L. Armentrout is een ster in bizarre plottwists. Ze heeft geen angst om de lezers te shockeren en met een gebroken hart achter te laten. Nu al zin in deel 3!

The Burning Shadow vond ik mogelijk nog beter dan het eerste deel, vanwege alle bizarre en heftige gebeurtenissen, die mij nog een poos zullen bij blijven. Ik wil meer! ★★★★,5

Benieuwd naar andere recensies van Jennifer L. Armentrout boeken? Check mijn recensie pagina

No Comments

Leave a Reply

Back to top