TAG: Reader problems

Posted on september 28, 2015 in Persoonlijk/ Tag

Yeah, eindelijk weer een tag op Leesmee! Lilian tagde mij en daagde mij uit om te vertellen over mijn reader problems.

1. Je hebt 20.000 boeken op je TBR. Hoe beslis je welk boek je gaat lezen?
That seems about right… Hele realistische vraag aangezien ik enorm veel boeken op mijn TBR lijst heb staan. Normaal gesproken zocht ik rond de acht boeken uit die ik wilde lezen die maand. Een combinatie van recensie exemplaren en eigen boeken. Dat werkte totaal niet, omdat ik steeds zin had in iets anders. Nu kies ik ‘maar’ drie boeken die ik super graag wil lezen en de rest merk ik vanzelf wel. Werkt veel beter voor mij.

2. Je bent halverwege door een boek en je vind het echt niks. Stop je of ga je door?
Als het een recensie exemplaar is wel, want er wordt verwacht dat ik er een recensie over schrijf. Ik ga door, maar weet dan vaak al dat ik het boek niet hoog ga beoordelen. Eigen boeken leg ik in die situatie weg om leesdipjes te voorkomen. (En geef het boek dan weg aan andere mensen die het misschien wel leuk vinden)

3. Het einde van het jaar komt er aan en je loopt enorm achter met je Goodreads reading challenge. Probeer je je achterstand in te halen?
Lezen voor leven! Nee, waarschijnlijk ga ik gewoon door in mijn eigen tempo, maar ik zal tot januari Goodreads vermijden zodat ik niet zie dat ik achterloop. Gelukkig loop ik dit jaar ongeveer 10 boeken voor, waar ik heel trots op ben!
IMG_0934

4. De covers van een serie die je geweldig vindt, matchen niet. Hoe ga je hiermee om?
Eerst ga ik huilen in een hoekje en daarna ga ik verder met mijn leven. Ik heb een fobie voor een serie die er anders uitziet. Al is het logo van de uitgever iets hoger/lager dan het logo op het andere boek. Ik moet hier hulp voor zoeken, ik weet het…

5. Iedereen is compleet dol op een boek en jij vind het echt niks. Wat doe je?
Accepteren denk ik. Iedereen heeft een andere smaak dus is het niet raar als er verschillende meningen zijn. Zo kan het dus zijn dat ik juist wel dol op het boek ben en anderen juist niet.

6. Je leest publiekelijk een boek en je moet bijna huilen. Hoe ga je ermee om?
Ik denk dat ik het boek dichtsla en pas weer open doe als ik thuis ben. Lachen en huilen in het openbaar vind ik verschrikkelijk! Al zie ik het soms niet aankomen en sta ik alsnog hard te lachen in de metro.
IMG_0935

7. Een vervolg van een boek dat je fantastisch vindt, komt uit. Maar je bent veel vergeten van het vorige boek. Herlees je het of ga je gewoon verder in de hoop dat het wel weer terugkomt?
Het liefst zou ik het boek willen herlezen, maar sommige series hebben al acht boeken (Middernacht) dus dan kost het herlezen enorm veel tijd. Ik denk na of ik de grote lijnen nog weet en als dat zo is, dan begin ik meteen in het nieuwe boek.

8. Je wilt niet dat iemand je boeken leent. Hoe leg je dat aan mensen uit wanneer ze vragen of ze een boek mogen lenen?
Ik ben best makkelijk met boeken uitlenen, vooral als het goede vriendinnen zijn. Zij weten dat ik netjes ben met mijn boeken en zullen mijn boeken ook netjes behandelen. Ik maak mij daar ook niet veel zorgen over.

9. Je hebt de afgelopen maand 5 boeken opgepakt en weer weggelegd. Hoe kom je over je leesdip?
Leesdipjes zijn verschrikkelijk! Voor mijn blogperiode had ik hier weinig last van omdat ik vooral mijn favoriete boeken aan het herlezen was. Nu lees ik veel verschillende boeken, van veel verschillende genres en dan komt het weleens voor dat ik het boek niet zo heel leuk vind. Vervolgens ontstaat het leesdipje. Door dit op te lossen kies ik een boek dat ik super graag wil lezen of een boek dat ik al eerder gelezen heb. Werkt perfect!
IMG_0933

10. Er zijn zó veel boeken die uitkomen die je heel erg graag wilt lezen. Hoeveel koop je er?
Meestal eentje, omdat ik altijd té veel boeken heb om te lezen en dus bijna niet aan nieuwe boeken toe kom. Tenzij ik écht een boek heel graag wil hebben zoals laatst met Rode koningin, die ik wel kocht.

11. Hoelang blijven boeken die je net gekocht hebt in je boekenkast staan?
Uhhh… langer dan ik zou willen. Ik probeer nieuwe boeken snel te lezen, maar in combinatie met recensie exemplaren duurt dat soms lang. Ooit zal ik al mijn boeken gelezen hebben, misschien als ik 80 ben?

Bedankt voor het taggen Lilian! Hierbij tag ik Nynke-Boudien, Lisa, Madelon en Melisa, succes met het beantwoorden!

11 Comments

 • Reply hetboekenik september 28, 2015 at 07:57

  Hihi, ik vond dit zo leuk om te lezen. Mag ik hem ook doen?

 • Reply Katja september 28, 2015 at 08:19

  Heerlijke antwoorden! Blij om te horen dat ik niet de enige ben met een behoorlijk grote TBR!

 • Reply Lilian september 28, 2015 at 09:06

  Superleuk dat je de vragen hebt ingevuld!

 • Reply Daniëlle september 28, 2015 at 10:10

  Leuke tag! Herkenbare antwoorden 🙂

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale september 28, 2015 at 10:36

  Wat een goede tip, een favoriet boek herlezen als je in een leesdipje zit! Daar had ik eigenlijk nog niet over nagedacht haha. Toevallig heb ik deze tag ook ingevuld gisteren, ik vond hem echt heel leuk om te doen. 🙂

 • Reply Madelon september 28, 2015 at 10:38

  In verband met vraag 4 denk ik dat er best veel mensen hulp moeten zoeken. Misschien kunnen we zo’n ‘anonieme’ praatgroep oprichten voor dit soort ‘problemen’?
  En thanks voor de tag ^^ Mijn invulling komt morgen online!

 • Reply Vivian september 28, 2015 at 13:44

  Haha, leuke tag! Ik ga ‘m ook binnenkort invullen denk ik.

 • Reply Lisa september 28, 2015 at 18:54

  Haha oké, ik vind deze tag echt GEWELDIG, dus ik ben heel blij dat je me hebt genomineerd! Thanks Es <3 Ga ermee bezig!

 • Reply zwartraafje september 29, 2015 at 10:39

  Echt leuk om te zien dat we niet alleen staat met onze boek-problemen. En euh … teveel boeken bestaan niet hé, te weinig tijd daarentegen. 😉

 • Reply Nynke-Boudien oktober 1, 2015 at 14:23

  Echt een superleuke TAG, ik ga hem sowieso ook invullen op mijn blog. Bedankt voor het taggen <3

 • Reply The Reader Problems Tag | Leave No Story Behind oktober 7, 2015 at 07:04

  […] moet eerlijk toegeven dat ik heel blij was toen Esmee mij nomineerde voor deze tag, want ik vind de Reader Problems Tag echt ge-wel-dig. Dus duizendmaal […]

 • Leave a Reply

  Back to top