Tag: Gods of Olympus

Posted on juni 17, 2015 in Tag

Ik werd echt super enthousiast toen Emmy mij vertelde dat zij bezig was met deze tag, aangezien ik erg dol ben op Percy Jackson en de andere boeken van Rick Riordan. Gelukkig was zij zo lief om mij te taggen in deze Gods of Olympus tag.

1. Zeus: Noem je favoriete fictieve leider, goed of slecht?
De eerste die in mij opkomt is Katniss. Ik irriteer mij altijd aan mensen die zeggen dat het alleen maar gaat over ‘onschuldige kinderen die vermoord worden’, maar als je de boeken leest is het zoveel meer dan dat. Katniss wilde geen held of leider worden, maar werd in de richting geduwd door bepaalde situaties. Zij heeft er het beste van gemaakt en daarom is zij mijn favoriet.

2. Hera: Wie zijn je favoriete fictieve ouders?
Ik vind de moeder van Percy Jackson ontzettend leuk en alleen al vanwege al het blauwe eten. Als vader zou ik liever niet Poseidon willen hebben, want ik zou een slechte half god zijn.

3. Demeter: Welk fictief eten zou jij nou uit willen proberen?
Al dat Harry Potter eten! Ik heb ooit in Florida Butterbeer gedronken, wat erg lekker was. Het enige wat ik niet uit deze wereld zou willen zijn de Smekkies in alle smaken. Nadat ik het Bean Boozled spel op mijn verjaardag had gedaan, heb ik een trauma opgelopen voor vieze snoepjes.

4. Poseidon: Noem je een boek waar water centraal staat, bijvoorbeeld in de setting of het plot.
Deep blue – Jennifer Donneley, een boek over zeemeerminnen. Tijdens het lezen vergat ik soms dat het verhaal onder water afspeelde. Hoewel veel mensen er niets aan vonden, vond ik het een best leuk boek! Binnenkort komt het vervolg hiervan uit. 

5. Dionysus: Met welk fictieve karakter zou jij nou een feestje mee willen vieren?
Ik ben niet zo van het uitgaan, maar een girly sleepover lijkt mij wel super leuk. Ik denk dat Amerika (De selectie) dat wel heel goed kan. Samen met Harriet (Geek Girl), want dan wordt het een hilarisch feestje.

6. Apollo: Noem een goed debuutboek van een auteur of een eerste boek in een serie die je geweldig vond.
Ik vond Inwijding van Veronica Roth echt geweldig. Meerdere keren gelezen en echt dik vijf sterren waard. Helaas vond ik de volgende delen veel minder leuk.

7. Artemis: Wie is je favoriete fictieve vrouwelijke heldin?
Katniss is de eerste personage aan wie ik moet denken. Zij heeft dingen moeten dien die verschrikkelijk zijn en hoewel ze niet zit te wachten om een heldin te worden, accepteert ze toch haar lotsbestemming.
foto (1)

8. Athena: Noem een wijs personage.
Hermelien is ontzettend wijs en ik ben dol op de film versie. Ik merkte dat nu ik de boeken aan het beluisteren ben, dat zij soms hele irritante trekjes heeft, waardoor ik haar minder leuk vind. Ze komt wel wijzer over in de boeken vind ik.

9. Hermes: Als je naar een fictieve wereld zou gaan, welke zou dat dan zijn?
Sowieso Hogwarts! Vroeger fantaseerde ik daar ook over, maar toen werd ik ouder dan 11 en realiseerde ik mij dat de brief niet meer zou aankomen.

10. Hephaestus: Als je elk fictief apparaat (zoals een wapen) kon maken, wat zou dat zijn?
Ik zou het geweldig vinden om een onzichtbaarheidsmantel te hebben! Het lijkt mij fijn om gewoon een rustig dagje te hebben zonder gestoord te worden, omdat niemand je ziet.

11. Ares: Wat is je favoriete fictieve gevecht?
Ik vond alle Harry/Voldemort gevechten best spannend, behalve die laatste dan. Dat vond ik best tegen vallen wat actie betreft.

12. Aphrodite: Wat is je favoriete ship/koppel?
Peeta en Esmee. Nee grapje. Ik heb nog nooit echt een boek gelezen waar ik super graag wilde dat twee personages samen zouden moeten komen. Wel genoeg personage waarvan ik hoopte dat zij niet zouden samen komen…

13. Hades: Als je tegen Hades zou strijden om een fictief karakter uit de dood te laten wekken, wie zou dat dan zijn?
Dit is een hele lastige. Er zijn namelijk meerdere personages die ik tot leven zou willen wekken. Als ik er één zou kiezen, zou ik Less uit Sterrenhemel\Sterrenregen zeggen.

14. Als je een Griekse god van iets zou kunnen zijn, wat zou het dan zijn en zou dit bij je persoonlijkheid passen?
Misschien de god van vriendschap? Of loyaliteit? Ik denk dat zoiets het beste bij mij zou passen.

Welke Griekse god zou jij willen zijn?

1 Comment

  • Reply Marjolijn juni 17, 2015 at 12:40

    Esmee en Peeta ! <3 hahaha
    En dat bean boozled spel was toch niet zo erg? 😛

  • Leave a Reply

    Back to top