Tag: Creatures of the night

Posted on maart 13, 2016 in Tag

Emmy van Zon en Maan tagde mij (jaren geleden) voor de Creatures of the night tag, waar ik mijn favoriete fantasy wezens moet beschrijven. Nu maar proberen mijn diverse antwoorden te geven…

Toen ik zag dat ik getagd was door Emmy, besloot ik om géén Harry Potter antwoorden te geven, aangezien ik bij alle punten wel HP personages zou kunnen noemen. Even kijken of mij dat lukt!

Vampier
Ik hoop dat televisie series ook mogen, want dan kies ik voor Angel uit Buffy. Ik was altijd zo verliefd op hem! Gek genoeg keek ik nooit Angel’s eigen serie…

Weerwolf
Ik zou hier zo graag Lupos willen zeggen, maar ik had mij voorgenomen om niet over HP te schrijven, omdat dan het hele artikel een ode aan Harry Potter is. Waarschijnlijk gaan jullie dan lachen om mijn antwoord, maar ik kies voor Jacob Black. Ik was echt groot fan van Twilight, met name van Jacob. Ik heb het nu echt alleen over de boeken, want de films waren… tja… Vanaf het eerste moment in Nieuwe Maan was ik Team Jacob en in mijn hart zal ik dat nog steeds blijven. Het lijkt mij leuk om binnenkort de Twilight boeken weer te herlezen, omdat ik er toch altijd van genoten heb.

Zombie
Ik heb nog nooit een zombie boek gelezen, maar als ik dan toch een zombie moet kiezen, kies ik voor Shane uit The Walking Dead. Ik vond zijn personage altijd geweldig. Lekker slecht en fout! (En sexy, maar dat terzijde)

Geest
Foppe de klopgeest! Oke, ik moest per se dit Harry Potter personage kiezen, omdat ik het nog steeds heel stom vind dat hij niet in de films voorkomt. Ik irriteerde mij altijd ontzettend aan zijn streken, maar nu hij niet in de films terugkomt… mis ik toch wel iets.

Heks/Tovenaar
Morgan uit Wicca. Naast Harry Potter las ik vroeger nog een serie over heksen, namelijk Wicca. De serie bestaat uit 15 boeken en op twee na heb ik de hele serie meerdere keren gelezen. Ik heb zoveel liefde voor deze serie en kijk er naar uit om ze weer te herlezen.
Creatures of the night

Halfgod(in)
Percy Jackson uit Percy Jackson. Na het zien van de film heb ik meteen het eerste boek van de bibliotheek geleend. Wij zijn nu een aantal jaar verder en nu heb ik alle boeken van Rick Riordan in mijn kast staan. Het was wat lastig om een halfgod te kiezen, want ik ben dol op allemaal. Percy Jackson is een heerlijke jongen, met een flinke dosis humor en een gave om zichzelf in te problemen te krijgen.

Fae (Fee/Fey)
Mooiweertje uit Doornroosjes, mijn favoriete fee. Ik vond het altijd heerlijk dat zij ‘Mooi’weertje heette, terwijl zij altijd zo tegendraads was. Ik moest soms aan mijzelf denken, omdat ik ook soms behoorlijk eigenwijs kon/kan zijn.

Demon
Cal uit Charmed. Ik was nog best jong toen ik Charmed ontdekte, aangezien ik stiekem met mijn ouders mee keek. Vanaf het eerste moment tot aan nu ben ik verliefd op Cal geweest.

Engel
Mel uit Angels Unlimited. Een deel uit deze serie zat jaren geleden bij een tijdschrift en ik vond het geweldig! Er zijn helaas maar iets van vijf boeken vertaald in het Nederlands, maar wat een fijne serie! Engelen, die door de tijd konden reizen en op deze manier hun strijd aangingen tegen de slechte. Heerlijk!

Alien
Eindelijk een makkelijke! Wanda uit Zielen. Ik heb het boek bijna uit, nog iets van 100 pagina’s of zo. Ik vond Wanda in het begin wat saai, maar gedurende het boek (met wat behulp van Melanie) zag ik haar groeien en werd ik dol op haar. Nu nog even het boek uitlezen en ik ben helemaal blij.

Mens met superkrachten
Ik kan iemand van Marvel of zo uitkiezen, maar dat is te makkelijk. Als ik een superkracht zou mogen kiezen, zou dat gedachte lezen zijn. Sookie Stackhouse van de True Blood boeken kan dat, dus zij is ‘my girl’ in dit onderdeel.

Ik tag Madelon en Thyrze om zelf wat creatures te bedenken! Succes meiden! 

 

4 Comments

 • Reply Thyrze maart 12, 2016 at 21:10

  Wat leuk dat je me getagt hebt 😀 Ik ga er alvast over nadenken. En inderdaad: geen HP, dat is te makkelijk, haha

 • Reply Emmy maart 12, 2016 at 21:35

  Held.

 • Reply Story addict maart 13, 2016 at 17:15

  Leuke tag! Ik had hierbij denk ik de hele cast van Supernatural ingevuld (lees eigenlijk niet zoveel fantasy-boeken, en Supernatural ligt gewoon tip of mind ;p)

 • Reply Madelon maart 14, 2016 at 10:31

  Wat een leuk tag! En thnx voor de tag 🙂 Ik zal denk ik geen probleem hebben om geen HP te gebruiken xD

 • Leave a Reply

  Back to top