Suikerspinnen en tandenstokers – Marijke Vos

Posted on maart 9, 2021 in Chicklit/ Leeservaring

Suikerspinnen en tandenstokers is het tweede deel uit de weddingplanner serie van Marijke Vos. Vond ik dit deel even gaaf als de eerste?

Tessa is net begonnen als assistent-weddingplanner en duikt meteen in het diepe: ze zal Maartje helpen bij de bruiloft van Hannah, die al over een paar weken gaat trouwen. Maartjes ietwat chaotische werkwijze is even wennen, maar al snel vindt Tessa haar draai en belandt ze tussen bergen chiffon en tule in een bruidsjurkenwinkel. Als de bruidsmeisjes jurken passen lopen de emoties hoog op en moeten de weddingplanners in actie komen: kunnen ze een jurk vinden die alle drie de vrouwen perfect past?

Op de bruiloft loopt Tessa cateraar Rob tegen het lijf. Hij vertelt haar vol passie over de experimentele hapjes die hij heeft bereid, en dan fladderen er onverwachts vlinders in haar buik…

Ik ben echt gek op deze serie! Suikerspinnen en tandenstokers is ook een kort verhaal, wat ik met een uurtje uit had. Superjammer dat het zo kort was, maar gelukkig zijn er nog zes andere delen in deze serie.
In het tweede deel van De weddingplanner serie, gaan Tessa en Maartje brainstormen over hoe zij de samenwerking voor zich zien. Tessa is echt zo’n fijn personage om over te lezen. Ik ben zelf ook een grote planner, dus dat Tessa structuur en orde zo fijn vindt, snap ik helemaal!

Hoewel Suikerspinnen en tandenstokers erg dun is, worden deze scenes wel duidelijk en gedetailleerd beschreven. Zo vond ik het stuk over bruidsjurken passen bij Antonia, echt genieten.
Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat met Antonia en (eigenlijk vooral) haar werknemer Brenda. Het was wel duidelijk dat Brenda de genie achter de mooie jurken was.
Naast het heerlijke en fijne verhaal, wat ik overigens véél te kort vond, heeft auteur Marijke Vos op het einde de recepten van cateraar Rob gedeeld. Ik ben net zo’n moeilijke eter als Tessa, maar de hapjes klonken best lekker en ik vind het gewoon tof als zoiets extra’s wordt toegevoegd aan een boek.

Mogelijk ga ik deze serie nu achter elkaar lezen, want ik wil meer weddingscenes met Tessa en Maartje! ★★★★,5

Check ook mijn recensie van het eerste deel uit De weddingplanner serie, Peddelen en proosten! 

1 Comment

  • Reply Marjolijn maart 15, 2021 at 20:58

    Heerlijke serie. Ik ben meer Maartje: chaotisch en (bijna) altijd te laat, daarom zijn wij ook zo’n goed duo 😛

  • Leave a Reply

    Back to top