Sterrenregen (Hopeless #2) – Colleen Hoover

Posted on februari 15, 2015 in Leeservaring/ New Adult

Dat ik het nieuwe genre New Adult leuk vind, merkte ik al na het lezen van Sterrenhemel. Niet lang na het verschrijven van dit geweldige boek, hoorde ik dat er ook een deel twee was: Sterrenregen.

Sterrenregen van Colleen Hoover: Holders kant van het verhaal. Dean Holder heeft twee mensen ontzettend in de steek gelaten: zijn zus, Lesslie, en zijn vroegere buurmeisje, Hope. Er flakkert voor het eerst in tijden weer iets van hoop in hem op als hij bij de supermarkt een meisje tegenkomt dat sprekend lijkt op het buurmeisje dat hij jaren geleden voor het laatst heeft gezien. Maar ze stelt zich voor als Sky. En hoe hij ook zijn best doet, ze lijkt zich hem of hun verleden niet te herinneren. Is dit wel de echte Hope? Op een gegeven moment wordt hij zo verliefd op haar dat hij niet meer weet of hij dat nou wil of niet.

SterrenregenSterrenhemel, het eerste Hopeless deel, vond ik echt geweldig! Tijdens het lezen van dat boek had ik moeite met Dean Holder. Ik vond hem arrogant en ongemanierd. Uiteindelijk vond ik hem wel leuk, vooral omdat ik de reden achter zijn gedrag leerde, maar dat was het wel. In Sterrenregen leerde ik zijn verhaal en hoe hij tegen dingen aankijkt. Mijn mening over Dean is 360 graden omgedraaid. Ik begreep ALLES en ik kreeg medelijden met hem. Hoe had ik ooit zo gemeen over hem kunnen denken?! Ik vind dat zo ontzettend knap van Colleen Hoover, hoe ze 1: vanuit een oogpunt van een jongen, heel begrijpelijk en realistisch kan schrijven en 2: dat mijn onbegrip jegens Dean, zo veranderd is. Mede hierdoor, is Colleen Hoover één van mijn favoriete schrijfsters geworden.

Sterrenregen 1Het grappige is, dat dit boek vrijwel hetzelfde is als het eerste deel, alleen dan vanuit het oogpunt van Dean. Dit verhaal begint eerder dan Sterrenhemel, namelijk met de dood van Lesslie. Hierdoor vond ik het boek heel heftig, zeker omdat Dean brieven aan zijn zus schrijft. Het verhaal van Sky ken je al, als je Sterrenhemel hebt gelezen, maar ook in dit boek worden er schokkende ontdekkingen gedaan. Ik heb gelachen en gehuild en was zelfs een beetje in de war na het lezen van dit boek. Ik moest het echt even laten bezinken voor ik een nieuw boek zou oppakken.
Het genre is New Adult, maar vergeleken met andere NA boeken die ik heb gelezen, is er niet veel sexy time in dit boek. Ik heb er niet echt een probleem mee als dat wel zo is, maar dat geld niet voor iedereen. Veel erotiek past ook niet bij het verhaal.

Wanneer je Sterrenhemel en Sterrenregen hebt gelezen, raad ik aan om ook de novella, Finding Cinderella te lezen. Dit gaat over Daniel en Six, de beste vrienden van Sky en Dean. Daniel vind ik echt hilarisch in Sterrenregen, vanwege zijn gekke bijnamen, dus een novella helemaal over hem moest ik lezen!

Het enige wat ik nog kan bedenken na het lezen van Sterrenregen is dat ik hoop dat er meer boeken van Colleen Hoover vertaald worden!

5 Ster

3 Comments

 • Reply Lilian februari 15, 2015 at 09:53

  Klinkt goed! Ik moet beide boeken nog lezen.

 • Reply Eveline februari 15, 2015 at 09:54

  Grappig dat onze meningen over dit boek best wel verschillen. Ik vond het eerste deel echt geweldig en had juist het idee met dit tweede deel dat er niet heel veel nieuws in stond. Ik vond Holder in deel 1 juist wel geweldig, dus misschien ligt het daaraan. 🙂
  Ik ben benieuwd naar Finding Cinderella, maar ben bang dat ik er niets van zal snappen. Ik heb sinds de middelbare school niets meer in het Engels gelezen en ben er dramatisch slecht in. Hopelijk wordt dat boek nog eens vertaald. 🙂

 • Reply Kiki_leest februari 15, 2015 at 11:56

  Ik heb alleen het eerste deel nog maar gelezen, en die vond ik top!
  Ik wil die eigenlijk eerst een opnieuw lezen voordat ik aan dit deel ga beginnen. Ik heb al een aantal andere boeken van Colleen Hoover gelezen in het Engels. En tot nu toe heeft ze me nog niet teleurgesteld.

 • Leave a Reply

  Back to top