Shopaholic (Shopaholic #1) – Sophie Kinsella

Posted on juli 3, 2020 in Chicklit/ Contemporary/ Leeservaring

Iedere zomer las ik de Shopaholic serie, heerlijk in het zonnetje. Nu ‘lees’ ik ze onderweg naar werk als audioboek, ook ontzettend fijn!

Stap binnen in de aanstekelijke wereld van een bruisende vrouw, die slechts één groot probleem heeft: ze kan geen winkel voorbijlopen zonder dat leuke jasje of die mooie schoenen te kopen. Rebecca werkt voor het tijdschrift Succesvol Sparen hoewel haar eigen financiële situatie een puinhoop is. De schulden stapelen zich in hoog tempo op, evenals de dreigbrieven van de bank. Ondanks haar groeiende paniekgevoel blijft Becky vrolijk en optimistisch. In haar dromen ziet ze zichzelf de loterij winnen, of blijkt de bank een vergissing te hebben gemaakt, waardoor al haar problemen in één klap worden opgelost. Maar de werkelijkheid is anders!

Voor mij is het al jaren vaste prik; lekker in het zonnetje (vroeg op de hangmat, nu in mijn fijne schommel tuinstoel) met de Shopaholic boeken. Ik begon uiteraard met Shopaholic, het eerste deel uit de gelijknamige serie.
Vriendinnen van de middelbare school heb ik overgehaald om ook verslaafd te raken aan Becky en haar shopavonturen, zodat ik iemand had om over te praten. Becky is namelijk een fantastisch personage om over te lezen. Ze heeft veel humor (en zelfspot!), is soms erg naief, maar ze heeft het hart op de goede plek. Soms heb ik wel irritatie over hoe ze dingen zoals rekeningen te lang laat liggen, maar haar creatieve geest zorgt ervoor dat ze zelf uit de problemen komt. Meerdere keren heb ik hardop moeten lachen, terwijl Becky weer iets geks deed.

Op dit moment ben ik echt weer helemaal verslaafd aan deze serie. De eerste paar delen heb ik meerdere keren gelezen en naast het laatste deel (Christmas Shopaholic), staan alle boeken in mijn boekenkast.
Wat ik zo leuk vind aan het eerste is, zijn de personages die je echt goed leert kennen en waar de meeste ook in iedere boek terug komen. Het hele grapje met Becky, die een sjaal wil kopen voor haar zogenaamde zieke tante, onderweg Luke Brandon tegenkomt en liegt dat haar zogenaamde tante plotseling is overleden, komt volgens mij de hele serie terug.

Al jaren ben ik fan van de Shopaholic serie en andere boeken van Sophie Kinsella. Er was een jaar dat zij aanwezig was bij YALC en ik stond daar met een vriendin zeker een uur voordat ze ging signeren al in de rij, omdat ik haar echt wilde ontmoeten en haar vertellen hoe fijn dat Shopaholic boeken zijn. Het was een fijne middag en een superleuke ontmoeting.

Shopaholic is niet alleen fijn om te lezen, maar ook om te beluisteren als luisterboek. Het is nu wel een beetje awkward om hardop te lachen als ik naar mijn werk fiets, maar dat zou iedereen doen als zij luisteren naar de gekke avonturen van Becky. ★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top