Shopaholic naar de sterren – Sophie Kinsella

Posted on oktober 25, 2014 in Chicklit/ Leeservaring/ Serie

Het is al lang geleden dat ik kennis maakte met de Shopaholic serie. Het begon voor mij met het boek Shopaholic en baby. Ik kwam er toen achter dat het een serie bleek te zijn. Ik kon mijn geluk niet op en heb vervolgens alle boeken gelezen.

Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is samen met haar echtgenoot Luke en dochtertje Minnie in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Er is zóveel te zien en te doen. Natuurlijk moet Becky ervoor zorgen dat Minnie op de juiste A-lijst peuterschool terechtkomt. Daar is eeneh…helpende hand voor nodig. Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is géén excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg is niemand echt onder de indruk van Beckys frisse stijl. Dan komt de doorbraak. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywood-gala. Maar wie is die superdunne, superblonde heks aan de horizon? Nee, dat kan niet! Het is een oude bekende: Alicia Bitch Billington! Op de rode loper loopt iedereen rood aan als Shopaholic naar de sterren gaat!

IMG_0585.JPGVoor mijn gevoel was dit boek anders dan de andere Shopaholic boeken. Natuurlijk is Becky wel druk bezig met shoppen, maar dat is niet het grootste probleem van dit boek. Dat vond ik erg prettig, omdat ik wel klaar ermee was dat Becky te veel shopte, geld problemen kreeg en het vervolgens creatief oploste, wat meestal in de boeken gebeurde. Becky wil beroemd worden in Hollywood en doet daar ontzettend haar best voor. Ze probeert vrienden te worden met beroemde mensen en doet alles voor de pers. Het wordt erg leuk wanneer Suze naar Hollywood komt, om bij Becky te zijn. Via via hebben Becky en Suze een achtergrondrol in een piratenfilm weten te bemachtigen, wat echt een ontzettend grappig stukje is!

Ik heb erg genoten van Shopaholic naar de sterren, maar je moet als lezer niet verwachten dat Becky opeens volwassen is geworden, nu zij een dochtertje heeft. Ze is nog precies dezelfde Becky als in het eerste deel. Soms vroeg ik mij echt af waarom Becky nou zo druk met zich zelf bezig was. Het is niet zo dat Becky egoïstisch is (oké, soms wel), want ze geeft heel veel om haar familie. Ik begrijp waarom ze bepaalde keuzes maakt, maar ik snap niet waarom ze zo erg met haar carrière bezig was, terwijl Suze en haar familie flink in de problemen zaten. Ik stoorde mij hieraan, maar gelukkig kwam Becky wel op tijd bij zinnen.

ShopaholicAl heel snel kwam ik er achter dat dit boek zou eindigen met een open einde. Er moest nog te veel gebeuren om het voor iedereen goed af te laten lopen. Van alle boeken, vond ik dit wel het grootste probleem was waar Becky tegen aan liep en ik ben benieuwd hoe Becky het in het volgende boek gaat oplossen. Het volgende deel zal ongetwijfeld snel komen en ik kijk er naar uit!
4 Ster

5 Comments

 • Reply Anneke oktober 25, 2014 at 10:31

  Ik ben heel nieuwsgierig naar dit boek, omdat ik ergens dus hoop dat Becky wat volwassener is geworden, maar aan de andere kant zou dat zonde zijn want wat blijft er dan van de grappige Becky over? Maar jouw recensie stelt me in ieder geval gerust. 🙂

 • Reply Emmy oktober 25, 2014 at 17:33

  Misschien moet ik me toch ooit maar eens wagen aan de shop-a-holic boeken…

  • Reply Marjolijn oktober 26, 2014 at 10:33

   Maar dan moet je ze niet allemaal achter elkaar lezen, dan wordt t saai. Ik was een beetje uitgekeken op Shop-a-holic, maar stiekem ben ik toch een beetje nieuwsgierig naar dit boek. Vooral omdat ik Shop-a-holic & baby en Mini shop-a-holic toch best leuk vond.

 • Reply Elisa oktober 28, 2014 at 21:08

  ik ben wel benieuwd naar deze serie, de boeken van Sophie Kinsella zijn altijd hilarisch

 • Reply Madelon oktober 29, 2014 at 18:00

  Mijn exemplaar hadden ze verkeerd afgeleverd, dus ik wacht er nu nog steeds op. Gelukkig komt het bijna naar me toe, want recensies zoals deze maken dat ik het boek echt heel graag wil gaan lezen!

 • Leave a Reply

  Back to top