Shock – Mel Wallis de Vries

Posted on november 5, 2014 in Jeugd/ Thriller

Al jaren lees ik de jeugdthrillers van Mel Wallis de Vries en ieder jaar kijk ik vol spanning uit naar een nieuw boek van haar. Deze maand kwam Shock uit en hoewel ik een leesdipje had, was het boek in één avond.

Shock is de nieuwste superspannende YA-thriller van thrillerkoningin Mel Wallis de Vries.
Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets en haar bebloede jas worden gevonden. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Pas na maanden lukt het je om je leven weer op te pakken.
Maar dan keert de moordenaar terug. En dit keer komt hij voor jou. Kun je nog vluchten? Of is het te laat? De waarheid blijkt nog gruwelijker dan je had gevreesd.

imageWanneer je het boek openslaat, vallen er meteen al een aantal dingen op. Namelijk dat ieder hoofdstuk vanuit het oogpunt van één van de vijf personages wordt verteld. Dit gebeurde vaker in de boeken van Mel Wallis de Vries, alleen dit keer zaten er foto’s bij. Ik stoorde mij er niet aan, omdat ik al gauw een eigen beeld van de meisjes had.
Daarbij werden de hoofdstukken ook soms afgewisseld met krantenberichten over de verdwijning van Emma, met een stukje geschreven tekst. De tekst is erg mysterieus en al snel vraag je je af of de dader alles goed bijhoudt.

imageVan te voren probeerde ik in de schatten wie de dader kon zijn, zoals ik eigenlijk altijd doe als ik een boek van Mel Wallis de Vries lees. Het patroon is meestal dat je al snel iemand verdenkt, maar dat deze persoon het niet is en diegene van wie je het minst verwacht, blijft de uiteindelijke dader te zijn. Heerlijk om tijdens het lezen te speculeren wie het zou kunnen zijn. Ik had al een aardig vermoeden, maar gedurende het boek, veranderde ik meerdere keren van mening. Bijna alle personages in dit boek leken verdacht!
Tegen het einde begon ik een vermoeden te krijgen, die wel klopte, maar niet in de manier waarop ik het bedacht had. Voor het eerst was ik in shock (ha!) toen het boek uit was en ik wist wat er precies aan de hand was. Ik wilde het gewoon niet geloven!

imageIk vond het boek wel spannend, vooral omdat er al snel vreemde dingen gebeuren als de vier meisjes op vakantie zijn, maar het las toch anders weg dan de andere boeken. Ik denk dat dit vooral met het vreemde einde te maken heeft. Zeker omdat er op een gegeven moment rare, spooky dingen gebeuren, die veel te maken hebben met de dader. Het is niet zo zeer dat ik bang was of het verhaal eng vond (zoals in sommige andere boeken van Mel), maar toch bleef ik de pagina’s om slaan om te weten wat er met Emma is gebeurd.

Ik kijk nu al weer uit naar het volgende deel, omdat ik Mel Wallis de Vries één van de beste jeugdthriller-schrijfsters vind!
3 half Ster

 

5 Comments

 • Reply Ellis november 5, 2014 at 09:28

  Ik ga binnenkort ook mijn eerste Mel Wallis de Vries lezen ^^

 • Reply Jelle november 6, 2014 at 01:51

  Ik hou ervan als een boek meer dan alleen zinnen gebruikt om iets duidelijk te maken. Zaten er nog meer “plaatjes” in?

  • Reply sol fokke januari 1, 2015 at 17:05

   nee alleen van de personen en de krantenstukjes

 • Reply destiney november 8, 2014 at 02:33

  ik vraag m lekker voor kerst Mell Wallis de Vries is echt super

 • Reply Yaaron januari 16, 2016 at 19:48

  Ik heb alle boeken van Mel wallis de vries maar wanneer kom het volgende uit
  I

 • Leave a Reply

  Back to top