Schrijven kreng! – Lisette Jonkman

Posted on december 11, 2014 in Leeservaring

Vorige week woensdag was de boekpresentatie van Schrijven kreng!, het nieuwe boek van Lisette Jonkman, waarbij ik aanwezig was.

Tips & trucs van de grappigste schrijfster van Nederland! Voor iedereen die bruist van de ideeën, maar bang is voor de knipperende cursor.Je wilt een romantisch, grappig en meeslepend verhaal schrijven, maar hebt geen idee waar je moet beginnen? Of misschien zit je vast in een verhaal en kun je wel wat tips gebruiken om verder te gaan? Schrijfster Lisette Jonkman deelt haar tips, blunders en misstappen met je.
Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: verder met dat manuscript!

SchrijvenVan te voren wist ik niet goed wat ik van dit boek moest vinden. Ik heb al zeker een jaar een idee voor een verhaal in mijn hoofd, wat er nooit echt goed uitgekomen is. Ik vind mijzelf namelijk geen schrijfster en vroeg mij af of ik het wel in mij heb om überhaupt een boek te schrijven. Na de boekpresentatie van het boek en het lezen van het Schrijven kreng! weet ik het zeker: ik kan wél schrijfster worden!

Als ik Schrijven kreng! met één woord zou moeten omschrijven, zou ik ‘Lisette’ zeggen. Dit boek is namelijk op en top Lisette Jonkman. Als je haar kent en/of volgt op Twitter, weet je vast wat ik bedoel. De opmaak is vrolijk en druk.  De verschillende  foto’s van Lisette maken het boek helemaal af. Er staat zelfs een foto van haar konijn in!
De inhoud is even geweldig. Lisette geeft duidelijk aan dat het tips en geen regels zijn. Daarnaast bevat het boek veel schrijfopdrachten om je te helpen een begin te maken of om verder te komen in het schrijfproces. Voor ieder stadia van het schrijven weet Lisette bepaalde tips en trucs om het schrijven soepeler te laten verlopen.

Schrijven 1Het is daarom niet alleen een handig de om de tips te gebruiken bij het schrijven, of om op ideeën te komen voor en tijdens het schrijven, maar het is ook echt leuk om te hebben. Lisette schrijft weer hilarisch, maar wel op een manier waardoor je ook zin krijgt om zelf een boek te schrijven. Zodra je het Schrijven kreng! in je hadden hebt, wordt je meteen blij. Sowieso maken alle boeken van Lisette Jonkman mij erg blij!

Vanmiddag komt het fotoverslag van de boekpresentatie online!

2 Comments

  • Reply Lilian december 11, 2014 at 18:23

    Ik twijfel eigenlijk nog of ik het boek zal kopen, maar als ik er met mijn inspirerende schouder insta, moet dat eigenlijk wel he?

  • Reply Ellis december 11, 2014 at 23:20

    Ik twijfel ook of ik het zal kopen, maar misschien inspireert het ook wel bij het schrijven van blogjes?!

  • Leave a Reply

    Back to top