Royals – Rachel Hawkins

Posted on oktober 22, 2018 in Best of YA/ Contemporary/ Leeservaring/ Young Adult

Ik had al een vermoeden dat Royals in de Celebrate Book box van juli zou zitten en toen bleek dat het klopte was ik superblij. In mijn vakantie had ik het als eboek gelezen (nogmaals bedankt Best of YA!) en wat heb ik er van genoten!

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof. Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties.

Ik ben dol op prinsessen verhalen, maar had mij de Royals toch anders voorgesteld. Ik had gedacht dat hoofdpersoon Daisy zou trouwen met een kroonprins, maar dat bleek niet het geval te zijn. De zus van Daisy gaat trouwen met een prins. Dat gegeven viel een klein beetje tegen, omdat het mij juist leuk leek om te lezen hoe de hoofdpersoon het zou doen als toekomstig prinses. Al heel snel kwam ik erachter dat het juist goed was dat het verhaal nu eens over niet een prinses gaat, maar een heel normaal, anti-royals meisje gaat. Daisy is namelijk een heerlijk personage om over te lezen. Ze is lekker nerdy en houdt er totaal niet van om in de belangstelling te staan. Mix dat met een vreemde vader, een gekke vriendin en een grappige persoonlijkheid, wat Royals ontzettend grappig maakt! Ik heb meerdere keren in het zwembad hardop moeten lachen, waar omstanders mij toch wel vreemd aankeken.

Eén van de leukste stukjes van het boek, vond ik het gedeelte dat Daisy met aanhang naar de signeersessie gaat. Oh, wat heb ik gelachen! Dat hoofdstuk heb ik meerdere malen gelezen, gewoon omdat het kon. Daisy is ook zo onhandig en de vreemde, humoristische situaties bleven zich voordoen.
Ik moet wel bekennen dat ik halverwege het verhaal een beetje een dipje had. Het verhaal kon wat potentiële romantiek betreft verschillende kanten op gaan en hoewel ik wel mijn voorkeur had, was ik een beetje bang voor het einde van Royals. Het zou ook zo maar kunnen dat ik per ongeluk de laatste drie bladzijden heb gelezen. Toen ik eenmaal wist wat Daisy zou doen later in het verhaal, voelde het weer goed genoeg om verder te lezen. Geen spijt van gehad, want het boek werk alleen maar leuker!

Wat heb ik genoten van Royals! Ik had op Goodreads al vernomen dat er een deel twee komt, alleen dan geloof ik met andere hoofdpersonen. Ik kan niet wachten! ★★★★

2 Comments

  • Reply Emmy oktober 22, 2018 at 07:40

    Ik heb nu al zin in de companion novel, ultieme guilty pleasure! Ik ben ook echt benieuwd wie dan de hoofdpersonages gaan zijn; kennen we ze al? Is het een ander koningshuis?

  • Reply Céline februari 6, 2019 at 16:10

    Ik ben echt verliefd op deze serie! Ik wacht vol verlangen op deel 5 dat uitkomt in februari <3 nog eventjes wachten dus…

  • Leave a Reply

    Back to top