PS Ik hou nog steeds van je (Lara Jean #2) – Jenny Han

Posted on juni 12, 2017 in Contemporary/ Leeservaring/ Moon/ Young Adult

Als ik vorig jaar een boek moest kiezen waar ik verliefd heb werd (ik nog steeds heel veel van houd) is het wel ‘Aan alle jongens van wie ik hield’. Jenny Han heeft zich opnieuw bewezen met ‘PS Ik hou nog steeds van je’. 

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?

Ik las het boek veel te snel uit en daar baal ik ontzettend van. Ik had na ieder hoofdstuk moeten stoppen, om zo meer van de Song zusjes te kunnen genieten. Nee, ik moest weer het boek in twee dagen uitlezen. Hoewel nu het derde deel bijna uit komt, ben ik nog steeds hopeloos verliefd op de eerste twee delen over het leven van Lara Jean.
Ik zou niet kunnen zeggen waarom deze boeken zoveel voor mij betekenen. Misschien omdat de schrijfstijl van Jenny Han supervlot is en daardoor het heerlijk weg leest. Misschien komt het, omdat het verhaal en plot mega zoet en schattig is en dat je gewoon verliefd MOET worden. Of misschien zijn de personages gewoon normaal en herkenbaar.
Grote kans dat het een combinatie is van deze drie punten.

Het is geen spoiler, aangezien het in de samenvatting én flaptekst genoemd wordt, maar ik was echt not amused toen ik las dat de Peter en Lara Jean liefde op het spel stond vanwege een tweede jongen. Hoe durft Jenny Han tussen mijn ship personen te komen?!  Oke, aan het einde van het eerste deel zijn Peter en Lara Jean al uit elkaar gegaan, maar het voelde echt voor mij als een break. Ik wilde dat gewoon niet geloven.
En toch… Ik durf het bijna niet te zeggen: ik kreeg stiekem ook wel een crush op de tweede jongen. (Maar dit hebben jullie nooit gelezen.) Zo’n schattig meisje als Lara Jean heeft twee lieve jongens om uit te kiezen, ik benijd haar niet.

‘PS ik hou nog steeds van je’ ging over zoveel meer dan alleen high school liefdes. Het ging ook over verder gaan na het verlies van een dierbare, op welke manier dan ook. Door overlijden, verloren geliefde en vriendschappen die kapot gaan, iets wat iedereen weleens heeft meegemaakt. Ik leefde met Lara Jean mee, vooral omdat het allemaal zo herkenbaar is. Iedereen heeft die pijn weleens gevoeld en dat maakt de schrijfstijl van Jenny Han zo realistisch en bijzonder.

Lara Jean kan ik niet uit mijn hoofd zetten en gelukkig hoeft dat (nog) niet, want binnenkort verschijnt de vertaling van het derde en laatste boek. Afscheid nemen wordt dus gelukkig nog even uitgesteld! ★★★★★

 

 

1 Comment

  • Reply Ellis juni 14, 2017 at 08:18

    Misschien, heel misschien moet ik dit ook maar eens proberen 😉

  • Leave a Reply

    Back to top