Phobos2 (Phobos #2) – Victor Dixen

Posted on juli 2, 2018 in Fantasy/ Leeservaring/ Q/ Young Adult

Na de enorme cliffhanger van het eerste Phobos deel wilde ik echt zo ontzettend graag Phobos2 lezen, wat ik nu ook eindelijk heb gedaan. Het mooie is, dat is dit deel zelfs toffer vond dat het eerste deel!

ZE DACHTEN TE WETEN WAT ZE TE WACHTEN STOND
De twaalf pioniers van het Genesisprogramma dachten hun oude leven achter zich te hebben gelaten om echte ruimtehelden te worden. In werkelijkheid zijn ze het slachtoffer van een wrede samenzwering.

ZIJ DACHT DAT ZE HAAR GEVOELENS ONDER CONTROLE HAD
Léonor hoopte op Mars eeuwige roem te vinden en misschien wel verliefd te worden, maar ze blijkt de doos van Pandora te hebben geopend. En wat ze nu weet is te heftig om ooit nog te vergeten.

Het is al even geleden dat ik Phobos2 heb gelezen, maar ik heb nog steeds zo veel feels! De reis naar Mars was in het eerste deel al heel tof, maar de keuze (geen spoilers) van Léonor om op Mars te blijven of om terug te gaan, was nog veel toffer. Ik hoopte al de Léonor de keuze zou maken die ze uiteindelijk heeft gedaan, want dat maakte het allemaal erg spannend. De spanning zat denk ik vooral omdat ik wist dat auteur Victor Dixen ieder moment weer met een plottwist kon komen, aangezien in deel één en ook in het tweede deel regelmatige gebeurden. Het voelde alsof ik echt via televisie zat te kijken naar de dating show, alleen was het in het tweede deel meer een soap geworden. Ook niet erg, want daardoor kon ik niet stoppen met lezen.

Ik irriteerde mij in het eerste deel enigszins enorm aan de personages, maar dat had ik dat in dit deel totaal niet. Ik merkte dat het eerste Phobos deel een typische eerste deel is, waar eigenlijk alles wordt uitgelegd. Voor mijn gevoel paste alles nu beter in elkaar en daardoor bleef ik ook doorlezen.
De sensatie van de dating show was nog steeds aanwezig in Phobos2, maar op een andere manier. In het tweede deel moeten de hoofdpersonen beslissen hoe hun toekomst er uitgaat zien en bij welke keuze zij de grootste kans op overleven hebben. Dit wordt natuurlijk ook gedwarsboomd door de medewerkers van Genesis, maar ze krijgen ook hulp uit onverwachte hoek door Andrew en Harmony. Ik hield van dit koppel en hoop meer van en over ze te lezen in het volgende deel.

Phobos2 heeft ook een cliffhanger, maar dat vond ik op het moment van lezen, minder heftig dan het eerste deel. Hoewel het al een aantal maanden geleden is dat ik dit boek las, staat mij de cliffhanger nog heel levendig bij. Ik kijk uit naar het derde deel! ★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top