Percy Jackson en de bliksemdief (Percy Jackson #1) – Rick Riordan

Posted on mei 16, 2016 in Jeugd/ Leeservaring

Ik leerde Percy Jackson kennen in 2010, het jaar dat de film uitkwam. Uiteraard heb ik ‘m gezien, maar het beste nieuws kwam toen ik hoorde dat er ook boeken waren! Ik rende meteen (oke, beetje overdreven maar je snapt mijn punt) naar de bibliotheek en leende Percy Jackson en de bliksemdief. Nu, zes jaar later, zijn de Percy Jackson boeken één van mijn favoriete series geworden. 

Echte helden bestaan nog! Stel dat de goden van de Olympus nog bestonden in de 21ste eeuw… Stel dat ze nog steeds mensenkinderen krijgen, helden als Hercules… En stel dat jíj een van die kinderen bent… Griekse mythen en modern avontuur. Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer… En dat is nog maar zijn kleinste zorg. Want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de oorlog op de Olympus tot bedaren te brengen.

IMG_3489Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het boek is echt ontzettend anders dan de film. Ik keek als eerst de film, die ik echt wel leuk vond, maar toen ik begon met de boeken serie, kon ik ze niet meer vergelijken. Ik heb zoveel liefde voor deze serie, dat ik bijna spijt kreeg dat ik er niet eerder in begon.

Wat ik geweldig vond (en dat is echt dankzij de fantasy en schrijfstijl van Rick Riordan) dat je leert tijdens het lezen in Percy Jackson. Ik heb altijd al interesse gehad in de Griekse godenwereld, maar dat gevoel (of verlangen) groeide alleen maar meer dankzij de Percy Jackson boeken. Het voelde ook echt alsof ik dingen over de Griekse goden leerde, dus tijdens het lezen voelde ik mij best slim.
Het leuke is dat Percy Jackson aan het begin van het boek ook niet echt een idee heeft van de godenwereld. Hierdoor leer je samen de wereld kennen en ben je samen bang voor het leven van de hoofdpersoon.
Hoeveel pech kan iemand hebben, was een gedachte wat vaak naar boven kwam tijdens het lezen van Percy Jackson en de bliksemdief. Van de film Hercules wist ik dat helden vaak een tragisch leven hebben, dus ik hield mijn hart vast voor mijn favoriete half god.
IMG_3491Het is wel een echt jeugdboek en dat valt vooral te merken aan de leeftijd van Percy Jackson. In De bliksemdief is hij namelijk nog maar 12 jaar oud. Dat merk je wel tijdens het lezen, maar het verhaal en de godenwereld vind ik zo ontzettend verslavend, dat de Percy Jackson boeken één van mijn favoriete series is geworden. Ik ben nu 25 jaar, lees graag deze jeugdboeken en schaam mij er niet voor, want de boeken van Percy Jackson zijn heerlijk.

4 half Ster

5 Comments

 • Reply Thyrze mei 16, 2016 at 12:10

  Liefde voor Percy Jackson!! <3

 • Reply Anika mei 17, 2016 at 18:56

  Niks fan liefde voor deze serie <3 Ik ben van de week begonnen aan de spin-off serie die vind ik zelfs nog beter.

 • Reply Jessica mei 20, 2016 at 21:57

  Ooit wil ik deze boeken ook nog eens uitproberen 🙂

 • Reply o juni 2, 2016 at 19:10

  zeker ga ervoor ☺

 • Reply Kelsey oktober 20, 2016 at 18:06

  Ik zag ook eerst de films en ben daarna pas begonnen aan de boekenreeks. Percy jackson and the lighting thief ben in natuurlijk meteen gaan kijken in de bioscoop toen die uitkwam met een beetje een vooroordeel dat ie niet goed ging zijn omdat ze het bij ons de nieuwe harry potter noemde (en ik ben een grootte fan) maar hij was leuk! Maar ik ben begin dit jaar pas begonnen aan de boekenreeks nadat ik tijdens het zappen op tv uitkwam bij de film van zee van monsters (ik wist helemaal niet dat ie verfilmd was!) Na het einde van de film moest ik gewoon weten hoe het verder ging en ben in de dag erna ze meteen gaan halen in de bib, percy jackson heeft nu een mooi plaatsje in mijn boekenkast en ik begin inmiddels aan het laatste boek 🙁 ik heb zzzzoooo genoten van de serie! Dat ik zeker niet kan wachten om in magnus chase en helden van olympus te beginnen

 • Leave a Reply

  Back to top