Peddelen en proosten (De weddingplanner #1) – Marijke Vos

Posted on april 13, 2020 in Chicklit/ Leeservaring/ Serie

Ik hoor veel goede verhalen over de boeken van Marijke Vos, maar had nog niets van haar gelezen. Zodra ik zag dat haar De weddingplanner serie op Kobo Plus stond, twijfelde ik geen moment en las ik Peddelen en proosten.

Als Tessa onverhoopt haar baan bij een vervoersbedrijf verliest, vlak nadat ze gedumpt is door haar vriend Sander, denkt ze dat haar leven instort. Ze herpakt zich en begint zoals altijd met het maken van een stappenplan als houvast, en ze heeft haar beste vriendin Mimi om haar te herinneren aan de zonzijde: misschien is dit Tessa’s kans om haar passie na te jagen en haar droombaan te vinden. Gelukkig kan Tessa haar gedachten verzetten: ze gaat naar de bruiloft van studiemaatje Feline. Hoewel de bruid haar vriendin Maartje als weddingplanner heeft ingeschakeld, loopt de dag niet bepaald op rolletjes… Tessa schiet te hulp met haar organisatorische talent. Weten zij en Maartje de bruiloft toch nog tot een succes te maken?

Wat een ontzettend fijn, gezellig, warm en heerlijk verhaal vond ik Peddelen en proosten. Ik had eerlijk gezegd de samenvatting van het boek niet gelezen, maar wist dat de serie De weddingplanner heet en dat was voor mij eigenlijk al goed genoeg. Gewoon twee toffe onderwerpen om over te lezen: wedding en planner.

Het eerste deel begint gemoedelijk, maar verdrietig. Hoofdpersoon Tessa heeft echt even een dip in haar leven, maar na een bruiloft van haar vriendin lijkt ze zich weer helemaal op te leven. Naast Tessa, gaat weddingplanner Maartje ook een grote rol spelen.
Het boek heeft niet veel bladzijden, waardoor ik het nog knapper vindt van Marijke Vos, dat zij toch de sfeer (warm, fluffy) in combinatie met de schrijfstijl (vlot, grappig) goed naar voren weet te brengen.

Het eerste wat ik dacht na het lezen van Peddelen en proosten, was dat het verhaal te kort was. Ik zat echt lekker in het verhaal en wilde echt doorlezen. Gelukkig kan dat, want er staan nu totaal vier verhalen van De weddingplanner op. Ik hoop dat er nog minstens 10 bijkomen, want dit zijn echt heerlijke verhalen.

Peddelen en proosten is het eerste boek dat ik van Marijke Vos las en ik wist meteen dat het zeker niet de laatste zou zijn. ★★★★★

1 Comment

  • Reply Luna april 13, 2020 at 19:09

    Ja, ik vind het ook een heerlijke serie! Als je graag wat meer wil lezen van Marijke Vos, dan raad ik ‘Van Chanel naar flanel’ aan. Staat ook op Kobo Plus en de sfeer is ook heerlijk fluffy. Het plaatsje Rainbow Lake deed me een beetje denken aan Stars Hollow uit Gilmore Girls.

  • Leave a Reply

    Back to top