Opgesloten (The Jewel #0,5) – Amy Ewing

Posted on juli 27, 2017 in Leeservaring/ Young & Awesome/ Young Adult

The Jewel vond ik heerlijk om te lezen en toen ik hoorde dat er een verhaal vanuit Raven’s oogpunt kwam, besloot ik dat ik Opgesloten nodig had in mijn leven.

Ik ben geen nummer. Ik ben Raven. Raven wordt tijdens de veilig verkocht aan de gravin van de Steen. Ze voelt meteen aan dat deze dame niet deugt. Met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken. Kan Raven dit overleven? Extra uitgave bij trilogie The Jewel: lees wat er met Raven gebeurde na de veiling…

Ik weet niet goed wat ik van Opgesloten had verwacht, maar wel iets anders dan wat ik kreeg. Uiteraard wist ik van te voren dat het verhaal over Raven, Violets beste vriendin, zou gaan. Ik hoopte alleen op nieuwe informatie over de wereld van The Jewel, maar het was veel herhaling. Stukken tekst die ik al wist omdat Violet in haar verhaal zich heel druk maakte om Raven. Jammer dat ik niet meer las over de tijdlijn die niet beschreven werd in The Jewel.
Voor mijn gevoel werd Opgesloten pas écht interessant toen Raven al een paar weken in het huis van de gravin verbleef.

Opgesloten heeft 91 pagina’s, maar dat merk je bijna niet, omdat je er door heen vliegt tijdens het lezen. Het bevat ook een witte pagina tussen ieder hoofdstuk, dus met een paar uur heb je dit boek uit. Hoewel Opgesloten niet helemaal paste bij mijn verwachtingen, vind ik dat je als The Jewel fan dit boekje echt wilt hebben. Vooral omdat Raven een badass personage is en dat zich weet aan te passen in de meest gruwelijke tijden. Raven geeft nooit op en blijft vechten voor zichzelf en voor Violet.

Wat wel anders was, waren de gruwelijkheden die Raven moest ondergaan. Ik huiverde toen ik alles las en eerlijk gezegd houd ik mijn hart vast voor het volgende deel, The White Rose, wat in het najaar verschijnt. ★★★

3 Comments

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) juli 27, 2017 at 09:03

  Raven is echt awesome! Dit boekje was inderdaad vrij kort, laat het vervolg anders maar snel komen! 😀

 • Reply Paula | MustMag.nl augustus 1, 2017 at 16:20

  Ik ben hier wel benieuwd naar. Deze maand ga ik eindelijk The Jewel lezen, dus dan lijkt dit boekje me ook wel lekker om daarna te lezen 🙂

 • Reply Jolien augustus 14, 2017 at 16:05

  Leuk! Ik begin deze maand in Opgesloten, ben erg benieuwd! 🙂

 • Leave a Reply

  Back to top