Opal (Lux #3) – Jennifer L. Armentrout

Posted on april 20, 2020 in Leeservaring/ Urban fantasy/ Young Adult/ Z&K
opal

Opal is het derde deel in één van mijn favoriete series, namelijk de Lux serie. Romantische, vlotte verhalen over aliens, I love it!


‘Opal’ is het derde deel in de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Zelfs nu Katy en Daemon eindelijk helemaal voor hun liefde gaan, kunnen ze niet vrijuit gaan daten. Er komen allerlei andere obstakels op hun pad. Vrienden blijken ineens vijanden, en hoewel ze ook hulp krijgen uit onverwachte hoek, zijn ze hun leven verre van zeker. Maar ze houden stand. Ze moeten wel.

Ik vond deel twee echt heel fijn eindigen, maar omdat ik wist dat het derde deel een grote cliffhanger had, was ik een beetje bang om meteen in het derde deel te beginnen. Ik nam mij voor om te wachten tot het vierde deel.
Toen ik uiteindelijk genoeg ballen had om Opal open te slaan, vloog ik door het verhaal heen. Het verhaal van Opal gaat meteen verder waar het vorige deel is gestopt en dat was heel fijn. Er zat namelijk wat tijd tussen het moment dat ik deel twee uit las en in deel drie begon, maar ik zat snel weer helemaal in het verhaal.

Halverwege Opal had ik even een dip. Ik had niet zoveel zin om het boek op te pakken, want ik voelde dat er dingen gingen gebeuren (zoals vorige delen), maar er gebeurde niets. Ik had ook niet goed door welke kant het verhaal op zou gaan. Hierdoor legde ik na twee bladzijden lezen het boek steeds weg. 
Op een gegeven moment kreeg het verhaal een nieuwe wending en hadden de personages een doel. Maar… er waren nog iets van 150 pagina’s in het boek over! Dat was even spannend, want het betekende dat er nog veel meer plottwist aan zouden komen. 

En die plottwist kwam er zeker. Niet zoals ik had verwacht, maar door deze plottwist wilde ik wil heel graag verder lezen in deel vier, Origin. Ik weet stiekem al een beetje welke kant het verhaal op gaat in grote lijnen. Dat komt omdat ik de spinoff serie, dat zich afspeelt een aantal jaar in de toekomst, heb gelezen. In The Darkest Star komen een aantal personages uit de Lux serie langs, wat voor mij eigenlijk ook wel een geruststelling is. Zeker na het vorige deel, weet ik dat niet iedereen de serie zal overleven. 

Hoewel ik ontzettend genoten heb van dit deel uit de Lux serie, was het niet mijn favoriet. ★★★,5

No Comments

Leave a Reply

Back to top