Onyx (Lux #2) – Jennifer L. Armentrout

Posted on oktober 18, 2018 in Leeservaring/ Urban fantasy/ Young Adult/ Z&K

Na het lezen van het eerste deel in de Lux serie wist ik meteen, ik ben fan van deze serie en het wachten op deel 2, Onyx zou veel te lang duren. Gelukkig was het eboek eerder beschikbaar dan het fysieke boek en kon ik Onyx op mijn ereader meenemen naar Curacao!

Katy valt tegen beter weten in steeds meer voor Daemon, terwijl het juist van het grootste belang is dat niemand weet dat zij met elkaar verbonden zijn. Dat zou namelijk haar dood worden. En die van Daemon net zo goed, trouwens. Ze moet tegen hem liegen om bij hem uit de buurt te blijven, hoe zwaar haar dat ook valt.

Ik heb echt zoveel liefde voor deze serie en dit boek, niet normaal. Jennifer L. Armentrout is een auteur waar ik alles van zou lezen. Na het verslinden van Obsidian, telde ik de dagen af dat Onyx uit kwam. Onyx leest ontzettend lekker weg en gaat eigenlijk meteen verder waar het eerste deel is gebleven. Het was fijn om weer in de wereld van de Luxen te duiken en na het eerste deel zat ik goed in het verhaal, wat al snel op gang kwam door verschrikkelijke ziektes, rare en mysterieuze gebeurtenissen… Ik had wel het vermoeden dat deze elementen met elkaar te maken hadden, maar ik had geen idee hoe het verhaal zo zou passen, dat alles logisch zou worden. Het hield mij eerlijk gezegd wat tegen om door te lezen, omdat ik het wat random vond.

Toen het kwartje viel, sloot ik even het boek en mijn ogen en zei hardop; ‘Oh mijn hemel.’ Dat gevoel hield de laatste 150 bladzijden aan en ik was zelf zo hooked, dat ik lezend een winkelcentrum inliep. Nieuwe schoenen? Niet nodig, want ik moest Onyx uitlezen.
De behoefte om over het einde te praten en te schrijven is zeker aanwezig, maar vanwege spoilers doe ik dat niet. Wat ik wel kan zeggen is dat einde mij best bang maakte. Het was spannend, maar dat is niet de reden. Ik ben bang voor de gevolgen en wat het gaat betekenen voor het derde deel.

Als je mij zou vragen waarom ik deze boeken goed vind, zou ik het even niet weten. Ze zijn superdramatisch, soms cliché, maar lezen zo ontzettend lekker weg. Ik krijg een warm gevoel van binnen en hoef even nergens aan te denken, behalve aan het fijne, genietende gevoel dat ik krijg als ik deze boeken lees. De Lux serie is mijn nieuwe guilty pleasure serie, waar ik geen genoeg van kan krijgen.

Ik heb van mensen om mij heen begrepen dat de cliffhanger van het derde deel nog heftiger is en dan je daarna het vierde deel echt MOET hebben. Misschien dat ik nog maar even wacht en dan deel drie en vier ga bingereaden…  ★★★★,5

1 Comment

  • Reply Laurie oktober 18, 2018 at 07:39

    Yup, Opal is intens.

  • Leave a Reply

    Back to top