Onsterfelijk (Blood of Eden #1) – Julie Kagawa

Posted on december 13, 2014 in Leeservaring/ Young Adult

‘Een verhaal over vampiers, niet weer toch?’ Ik kan niet ontkennen dat die vraag door mijn hoofd ging, toen ik het boek zag. Toch is Onsterfelijk anders dan andere vampier boeken en daardoor is het één van mijn favoriete series geworden.

Blood of Eden Deel 1 Allie doet het onmogelijke: ze sterft om te kunnen overleven. De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale en zéér menselijke Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is? Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebroken kan worden…

Onsterfelijk 1Om eerlijk te zijn heb ik dit boek twee keer gelezen. De eerste keer dat ik het boek las, kwam ik tot halverwege en heb ik het boek weggelegd. Ik vond het langdradig en ik had geen idee waar het verhaal naar toe zou gaan. Vanwege vele geruchten dat het verhaal écht beter gaat worden, heb ik het boek een tweede keer opgepakt en vervolgens niet meer weggelegd.
Zodra ik het boek uit had, kreeg ik heimwee naar het verhaal. Ik wilde meteen beginnen in het tweede deel van de trilogie, hoewel ik dat eigenlijk nooit doe. Het feit dat er nog maar twee delen over zijn, zorgde ervoor dat ik niet meteen de hele serie achter elkaar ging lezen.

Wat ik zo bijzonder aan dit boek vind, was dat het meer dan een verhaal over zombie-achtige wezens en vampiers is. Julie Kagawa heeft een eigen wereld gecreëerd door niet alleen een boek te schrijven over bovenstaande wezens, maar het boek ook nog een achterliggende verhaallijn te geven: het geloof in God. De groep mensen die Allie tegenkomt, zijn op zoek naar Eden (een mysterieuze plek die veiligheid zou bieden).  Aangezien soms in het verhaal gesprekken over God en Eden plaatsvinden, vond ik het grappig om te lezen dat sommige personages zijn vernoemd naar personen uit de Bijbel (Ruth, Ezekiel/Zeke en Caleb).

Onsterfelijk 2Het eerste gedeelte van het boek is vooral uitleg en een beetje langdradig, maar daardoor leer je wel beter de wereld kennen. Ook de verhaallijn van Kanin komt tegen het einde terug. Als Allie Zeke en zijn groep tegenkomt, wordt het verhaal pas leuk. Ik verslond de pagina’s en tegen het einde gebeurde er veel dingen waardoor ik in shock was. Geef dit boek daarom alsjeblieft een kans als je halverwege het verhaal het boek heb weggelegd, want het einde zal je niet teleurstellen.

4 half Ster

4 Comments

 • Reply Patricia december 13, 2014 at 13:20

  Ai… ik heb het ook weggelegd en al afgegeven

 • Reply Zwartraafje december 13, 2014 at 19:31

  Dat probleem had ik niet bij deze reeks. Ik vond ze eigenlijk zelfs beter dan de Iron Fey-reeks. Vooral omdat Julie Kagawa toch een heel ander vampierenverhaal wist neer te pennen.

 • Reply Elisa december 14, 2014 at 20:00

  ik twijfelde al een tijdje of ik dit boek zou lezen, maar ben nu toch helemaal zeker dat ik het wil lezen 🙂

 • Reply Lieke december 17, 2014 at 10:40

  Ik vond hem echt heel leuk ^^ En nu ben ik bezig in het laatste deel, maar ik lees zo sloom ._. Of nja, ik doe telkens andere dingen in plaats van dat ik lees *zucht*

 • Leave a Reply

  Back to top