Nick en Charlie – Alice Oseman

Posted on juni 20, 2023 in Best of YA/ Contemporary/ Leeservaring/ LGBT

Nick en Charlie is weer een ontzettend fijn verhaal over twee jongens en hun liefde voor elkaar.

Titel: Nick en Charlie (Solitaire #1,5)
Auteur: Alice Oseman
Nederlandse uitgever: Best of YA
Pagina’s: 143
Genre: Contemporary, LGBT, romance, novelle 
Mijn rating: 4/5
Trigger warnings: depressie, paniekaanvallen

Samenvatting: Nick en Charlie hebben elkaar in Heartstopper leren kennen en zijn verliefd geworden.  In deze novelle zijn ze wat jaren verder en staat Nick op het punt om af te studeren. Daarna gaat hij naar de universiteit. Zal de relatie van Nick en Charlie stand houden?

Vorig jaar leerde ik Nick en Charlie kennen door de serie van Heartstopper. Deze vier graphic novels vond ik fantastisch. Het ene deel wat fijner dan de andere, maar ik vond ze allemaal perfect. De liefde tussen Nick en Charlie is ontzettend lief, warm en fijn. Beide jongens hebben veel meegemaakt, waardoor de relatie niet altijd even soepel liep. Toch waren ze altijd voor elkaar, zeker wanneer de ene de ander nodig had. Ik genoot ontzettend van alle vier boeken en ik wil daardoor alles lezen wat door Alice Oseman geschreven is.

In Nick en Charlie, een novelle dat hoort bij de Solitaire serie (waaronder Heartstopper ook onder valt) is er niet alleen veel geluk. De boeken krijgen steeds meer een diepere lading. Nick gaat afstuderen en vertrekt naar de universiteit, want Charlie erg onzeker maakt. Aan de andere kant had je Nick, die ontzettend veel zin heeft in de volgende stap van zijn leven en daar enthousiast over wil vertellen. Charlie vertelde weinig over zijn angst om Nick kwijt te raken en daardoor was er veel miscommunicatie. Ik snapte beide kanten, maar irriteerde mij er ook aan. PRAAT GEWOON MET ELKAAR! dacht ik meerdere keren. Ondanks frustratie van mijn kant, was ik blij hoe de jongens het met elkaar wilden oplossen.

Ik kan gewoon geen genoeg krijgen van de verhaallijn van Nick en Charlie. Gelukkig komt binnenkort het boek ‘Solitaire’ uit, wat gaat over Tori, de zus van Charlie. In november zal het vijfde deel van Heartstopper verschijnen (data Nederlandse vertaling weet ik niet) en ook een zesde deel staat op de planning. Superfijn en ik kan niet wachten!

Meer recensies van YA boeken kun je op deze pagina lezen!

No Comments

Leave a Reply

Back to top