Mijn YALC leeslijst voor deze zomer

Posted on mei 18, 2016 in Event/ Persoonlijk/ Young Adult

Komende zomer ga ik weer met een aantal boekbloggervrienden naar Engeland om te genieten van elkaars gezelschap, Londen én YALC. Het is de derde keer dat ik ga, maar nu voor het eerst dat ik een aantal auteurs écht wil ontmoeten. En daarbij hoort een leeslijst!

Angel – L.A. Weatherly
IMG_3596
Engelen zijn overal, ze maken deel uit van onze wereld. Ze zijn mooi, ontzagwekkend, onweerstaanbaar en hebben geneeskrachtige gaven. Maar wat als hun magische aantrekkingskracht niet is wat het lijkt?
Willow beseft dat ze anders is, en niet alleen omdat ze graag sleutelt aan auto’s. Ze heeft een gave. Willow kan de toekomst van mensen zien, hun dromen, verlangens en verdriet voelen, gewoon door hen aan te raken. Ze heeft geen idee wat het betekent en hoe ze aan de gave komt. Tot ze Alex ontmoet.
Alex is een van de weinigen die de waarheid over engelen weet. Hij kent Willows geheim en is vast van plan haar tegen te houden. Want de donkere krachten die groeien in Willow maken haar gevaarlijk – maar ook onweerstaanbaar …
Tegen beter weten in voelt Alex dat hij valt voor de charmes van zijn aartsvijand.

Ik heb deze schrijver vorig jaar al op YALC ontmoet, maar eigenlijk vind ik dat het tijd wordt dat ik Angel eens ga lezen. Met een beetje geluk heb ik het boek uit vóór ik naar Engeland ga, want dan kan ik het tweede deel, Angel Fire, meenemen en die laten signeren.

Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella
IMG_3594
Becky is met haar halve familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er zomaar vandoor is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstékend afgaat). Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!

Dit is echt een auteur waar ik naar uitkijk. Ik lees haar Shopaholic boeken al jaren en ben er echt groot fan van.Hoewel  Shopaholic grijpt in is het enige boek dat ik nog niet gelezen heb, neem ik deze niet mee om te laten signeren. Speciaal voor haar komst bij YALC, heb ik alle vorige delen in dezelfde editie gekocht. Deze boeken wil ik wel laten signeren.

Geek Girl 4; Gouden bergen – Holly Smale
IMG_3595
Gouden bergen: modellenklus in Marokko Harriet Manners – fotomodel tegen wil en dank en zelfverklaarde nerd – heeft goede hoop voor het nieuwe schooljaar: in dit eindexamenjaar gaat alles anders worden, beter, spannender. Maar vooralsnog lijkt er zich weinig spannends in Harriets leven voor te doen. Haar vriendin Nat is nu ze studeert alleen nog maar bezig met jongens en vriend Toby heeft alleen maar aandacht voor zijn ‘Supergeheime Project’. Gelukkig dient zich een bijzondere modellenklus aan: in de gouden zandduinen van Marokko. Geek Girl 4 ‘Gouden bergen’ is alweer het vierde deel in de serie ‘Geek Girl’. Hoofdpersoon Harriet Manners is een geek: geen nerd, maar een charmante allesweter. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model. Een heerlijke serie klunzige avonturen over de hele wereld is het gevolg.

Holly Smale is echt zo leuk en haar Geek Girl boeken zijn geweldig. Ik heb haar al even ontmoet afgelopen oktober, maar een kans om andere boeken van haar te laten signeren sla ik natuurlijk niet af. Ik heb al drie Geek Girl boeken geleden en ze worden steeds leuker. Ik ben daarom ook ontzettend benieuwd naar Gouden bergen.

Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison
IMG_3593
Hilarisch, romantisch en ongelooflijk awkward! Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee.

Dit boek heb ik vorig jaar laten signeren, zelfs door Emmy, die de cover heeft ontworpen. Toch heb ik het boek nog nooit gelezen, erg he?! Komende YALC zijn zij er ook weer bij en ik geloof dat dit leukste schrijversduo zelfs met een tweede Lobsters deel bezig is. Hoog tijd dat ik dit boek eens ga lezen!

Er zijn ook nog andere boeken van YALC auteurs die ik graag zou willen lezen, zoals boeken van Michael Grant, Patrick Ness, Maggie Stiefvater, Sally Green en Alwyn Hamilton, maar dat zie ik wel allemaal hoe het gaat met de leeslijst.

Welke bovenstaande auteur zou jij graag willen ontmoeten?

2 Comments

  • Reply Marcia mei 18, 2016 at 09:28

    Ik ben persoonlijk niet zo bezig met het ontmoeten van auteurs – voor mij zijn hun boeken meestal meer dan genoeg. Maar als ik hierboven lees dat Michael Grant aanwezig gaat zijn, dan begint het toch wel een beetje te kriebelen.. Ik was vroeger al fan van zijn Animorphs reeks en de Gone serie hoort nog altijd tot mijn favorieten!

  • Reply Madelon mei 18, 2016 at 15:40

    Angel moet je echt gaan lezen! Dat is zo’n leuk boek ^^

  • Leave a Reply

    Back to top