Mijn TikTok live verslaving

Posted on april 22, 2022 in Persoonlijk

TikTok heb ik sinds het begin van de eerste lockdown, zoals zo veel mensen. Het gaf mij wat licht in een moeilijke en spannende periode. Sinds december heb ik TikTok live ontdekt.

In maart 2020 begon mijn Tiktok avontuur met mijn persoonlijke account @littlemissemaria en later mijn Booktok/unboxing account @leesmeenu. Ik keek (en nu nog steeds wel) veel verschillende filmpjes. Van mensen die speelgoed/snoep unboxen, grappige filmpjes, Disney gerelateerde filmpjes of accounts met DIY voorbeelden.
Sinds mijn zwangerschapsverlof in december, heb ik de Live versie ontdekt. Het is gewoon onderdeel van TikTok, alleen kan je klikken op de LIVE (op mijn telefoon links bovenin) en dan krijg je allemaal mensen te zien, over de hele wereld, die zichzelf of hun bezigheid live filmen. Het is wild, kan ik je vertellen.

Scratchers 
Zo worden deze mensen genoemd “scratchers”. Deze jongvolwassenen kopen kraskaarten en gaan deze live krassen. Soms winnen zij geld, maar meestal niet. Geld, Euro’s en Dollars mag je trouwens niet noemen op TikTok live, dus vaak gebruiken zij andere namen zoals ‘onion’, ‘pickles’ en ‘nuggets’.
De eerste “scratcher” die ik volgde was @Lightskinnightmare. Tijdens de nachten dat ik door mijn dikke buik en snurkende vriend niet kon slapen, vermaakte ik mijzelf met Xavier’s filmpjes. Zijn relaxte stem zorgde er voor dat ik uiteindelijk vanzelf in slaap viel. Inmiddels heb ik heel wat over hem leren kennen en zo ook nieuwe “scratchers” leren kennen zoals @milasmafia (deze vrouw heeft zoveel chaos over haar heen, love it), @lucky_maverik en @averagedev_ , een goede vriendin van Xavier.

Oh my Lady Gaga
Jessica van @dh_crystal_service noem ik voor mijn vriend Oh my Lady Gaga en hij weer precies wie ik bedoel. Jessica en haar zus Viola hebben op Live een enorme bak met edelstenen voor zich. Hierbij zijn grote torens, harten, Pokémon, gezichtsrollers en andere goodies van edelstenen bij gedaan. Mensen uit Engeland en Amerika kunnen een “scoop” kopen en Jessica en Viola halen met een bakje wat edelstenen uit de grote bak, die zij voor een aantal Pond of Dollar opsturen. Jessica en Viola zijn twee aziatische vrouwen, soms lastig te verstaan maar ook erg rustgevend om naar te kijken. Jessica roept na iedere fantastische scoop ‘Oh my lady Gaga’, waar je haar ook aan kan herkennen.

Verder, als er niemand Live op TikTok is, vind ik het wel grappig om te checken wat er verder allemaal live te zien is. En dat is WILD! Van vrouwen die op een bepaalde manier op camera bewegen en een beetje kletsen, van mensen die in een vliegtuig of auto hun reis filmen, mensen die in attractieparken zoals de Efteling of Disney de attracties filmen naar mensen die met een metaaldetector op zoek zijn naar schatten. Ik vind het ontzettend vermakelijk en niet alles is even cool om te kijken, maar dan scroll ik verder.
Het kijken naar filmpjes van mensen die Live zijn vind ik enorm interessant, omdat deze mensen hier geld mee verdienen. Kijkers kunnen muntjes kopen en cadeau’s geven. Het duurste cadeau is iets van 300 Euro, wat regelmatig gegeven wordt. En de mensen hoeven alleen maar een kraslot te krassen of kletsen. Het intrigeert mij.
Daarnaast vind ik de ASMR achtige geluiden heel fijn om op de achtergrond te hebben om in slaap te komen. Door TikTok live heb ik de laatste maanden veel kunnen ontspannen (verstand op 0 en niet veel nadenken) en beter kunnen slapen.

Heb jij ook TikTok?

No Comments

Leave a Reply

Back to top