Mijn 2016 TBR lijst

Posted on januari 2, 2016 in TBR

Net zoals vorig jaar heb ik een lijst met boeken die ik écht wil gaan lezen. Vorig jaar las ik er eentje van die lijst (well done Esmee), maar ondanks dat heb ik gewoon weer een lijst gemaakt met TBR boeken voor 2016.

 • Emmy en Oliver – Robin Benway
 • Angelfall 2 – Susan Ee
 • Girl Online – Zoella
 • Fangirl – Rainbow Rowell
 • Lobsters – Tom Ellen
 • Cinder – Marissa Meyer
 • Starters – Lissa Price
 • Helden van Olympus: De verloren held – Rick Riordan
 • Middernacht Tess – Lara Adrian
 • After 3 – Anna Todd
 • Delirium – Lauren Oliver
 • Kroon van de Tearling – Erica Johansen
 • Rode Koningin – Victoria Aveyard
 • Safe Haven – Nicholas Sparks
 • Silber – Kerstin Gier
 • Darlah – Johan Harstad
 • Angel  – L.A. Weatherly
 • De vijfde golf – Rick Yancy
 • I am Number Four – Pittacus Lore
 • IJskoud – Richelle Mead
 • Wicked Games – Sean Olin
 • Hitte – Lis Lucassen
 • Cirkel – Mats Strandberg
 • Verslingerd – Lisette Jonkman
 • Ready Player One – Ernest Cline
 • Ik wist het – Chantal van Gastel
 • Storm en Stone – Joss Stirling

Sommige boeken is een deel in de serie, dus als ik dat boek heb gelezen denk ik dat ik het volgende deel ook wil lezen. Er staan ook een aantal titels in deze TBR lijst met enorm veel vervolgdelen, maar aangezien ik dit jaar van plan ben een flinke stapel eigen boeken te lezen, moet ik ook eens aankomen bij een deel 9 of deel 10, die ik in het verleden nog niet gelezen ben.
Ik heb de titels die ik inmiddels al heb gelezen door gestreept, zodat jullie kunnen zijn of ik ook écht hier mee bezig ben.

Welke boeken raden jullie mij aan? (En waarom?)

15 Comments

 • Reply zwartraafje januari 2, 2016 at 11:25

  Voor mij was ‘De reiziger’ (-serie) van Diana Gabaldon zo’n beetje de ontdekking van het jaar. Ik heb echter ook ontzettend genoten van ‘Ontworteld’ van Naomi Novik. Als ik mijn verstand even op nul wil zetten kan ik genieten van de boeken van Jessica Clare, Kristan Higgins, Nora Roberts, … Eigenlijk zijn er gewoon veel te veel boeken die ik wil aanraden. 🙂

 • Reply Loranne januari 2, 2016 at 11:41

  Ah, Fangirl moet je écht lezen, zo leuk!! (En dan gelijk Carry On daarna :))

 • Reply Madelon januari 2, 2016 at 11:51

  Ik wil Starters en Rode Koningin ook wel eens gaan lezen dit jaar. Verder hebben we wel een redelijk verschillende lijst, haha.

 • Reply Emmy januari 2, 2016 at 12:01

  Jaaaaa veel plezier lieve Esmee <3

 • Reply Daniëlle januari 2, 2016 at 12:47

  Ready player one moet je echt lezen! Ik dacht eerst dat het niets voor mij was (kocht het boek voor m’n vriend), maar het is echt zo anders en uniek geschreven. Hij staat zelfs in mijn top 5 van 2015 ;).

 • Reply Ellis januari 2, 2016 at 22:43

  Hahaha, ik moest wel een beetje lachen om je “vorig jaar las ik er één”.
  Ik ben fan van Liv Silber, dus ik zeg : Lezennnnnnn. Het is grappig. Girl online vond ik ook leuk, net als Ready Player One. Ik wist is ook zo mooi en ik vond De Vijfde golf heel tof, maar het is wel een flinke pil.

  Cinder wil ik ook lezen dit jaar, dus we kunnen een “E&E lezen” doen. xD Of de Maria’s lezen. Of Leesmee en Cinderellis unite: We lezen Cinder. Nu is mijn inspiratie op. Dag lieve Esmee.

 • Reply Jessica januari 3, 2016 at 00:15

  Hier staan ook nog een redelijk aantal op die ik ook nog wil gaan lezen 😀
  Ik wist het moet je trouwens snel in beginnen! Dik boek, maar toch te kort <3

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) januari 3, 2016 at 11:51

  Fangirl, Lobsters, De verloren held en Ready Player One vond ik ontzettend goed! Snel gaan lezen Esmee 😀

 • Reply Thyrze januari 3, 2016 at 12:35

  Wat een leuke lijst! Op naar dit jaar 2 boeken van je TBR-lijst lezen, haha! Have fun <3

 • Reply Nynke-Boudien januari 3, 2016 at 14:43

  Daar zitten veel leuke boeken tussen! Ik vond zelf Hitte van Lis Lucassen heel erg tof.

 • Reply Justine januari 3, 2016 at 14:52

  Wat een leuke lijst. Zoveel leuke boeken. Ik zou ook graag Girl Online van Zoella willen lezen.

 • Reply Sanne januari 3, 2016 at 15:17

  IJskoud van Richelle Mead! Want de Vampire Academy serie is te verslavend om niet te lezen!

 • Reply Lieke januari 3, 2016 at 15:29

  Daarvan staan er ook wel een aantal op mijn lijstje 😀

 • Reply Eveline januari 3, 2016 at 16:09

  Ik raad ‘Ik wist het’ van Chantal van Gastel aan, heerlijk boek en een hele fijne schrijfstijl. Ik ben een groot fan van de Nederlandse chicklitschrijfsters en Chantal van Gastel staat hierbij bovenaan.

 • Reply Anouk januari 6, 2016 at 18:11

  Wat een toffe lijst! Ik wist het, Verslingerd, Fangirl en Lobsters zijn echt leuk. Ik wil in 2016 ook Emmy en Oliver, Rode koningin, De kroon van de tearling lezen 🙂

 • Leave a Reply

  Back to top